objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 15. november 2016 ob 06:28

Skoraj prava vojna za Čeferinov stolček. Menda lobirajo tudi bivši tajni agenti.
Vsi proti vsem. In govorice: Aleksander Čeferin naj bi najprej podpiral Matjaža Nemca, potem pa naj bi s odločil za Radenka Mijatovića. Za Ivana Simiča pa naj bi lobirala celo Milan Smolnikar in Toni Peinkiher.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Matjaž Nemec, Ivan Simič in Radenko Mijatović: kdo bo zmagal 15. novembra? Za zdaj je prava vojna.
Matjaž Nemec, poslanec Socialnih demokratov in podpredsednik državnega zbora, je včeraj tudi uradno vložil kandidaturo za predsednika Nogometne zveze Slovenije (NZS) in potrdil naše napovedi, objavljene že 29. oktobra.

ČE BO MIJATOVIĆ IZVOLJEN, BO ZVEZO VODIL ŠAJN

Politik Nemec se je tako v boju za izpraznjeni stolček Aleksandra Čeferina, novopečenega predsednika Evropske nogometne zveze (UEFA), pridružil Radenku Mijatoviću in Ivanu Simiču, na terenu pa se je medtem vnela skoraj prava vojna. Mijatović, ki nogometnim navdušencem in širši javnosti še vedno ni pojasnil, zakaj se je zlagal Čeferinu, da ne bo kandidiral za predsednika (in tako iz podpredsednika NZS - po Čeferinovi volji - postal aktualni začasni predsednik nogometne zveze), naj bi enako zatrdil tudi Simiču, zato naj bi mu Simič ponudil mesto generalnega sekretarja NZS, če bi bil spet izvoljen za predsednika. No, zdaj je ta - Simičeva - ponudba seveda padla v vodo. Mijatović naj bi se v ožjih družbah tudi hvalil, da ga podpira Čeferin. Poleg tega naj bi že vnaprej obljubil dve podpredsedniški mesti Franciju Zavrlu in Davidu McDowellu Zoru. Zavrl je sicer podpredsednik že zdaj, toda 15. decembra, ko so volitve predsednika, se volijo tudi štirje podpredsedniki. McDowell Zor pa naj bi podpredsedniško funkcijo dobil v zameno, ker naj bi se "odrekel" kandidaturi za predsednika. In če bo Mijatović na koncu izvoljen, nogometne zveze, kot pravijo, ne bo samo prevzela sodniška organizacija, pač pa bo NZS iz ozadja dejansko vodil Vlado Šajn, predsednik Zveze nogometnih sodnikov Slovenije. Radenko Mijatović pa naj bi bil samo njegova lutka.

SMOLNIKAR IN PEINKIHER?!

Zanimivo je tudi okoli Ivana Simiča. Po nekaterih informacijah naj bi zanj "po celi Sloveniji", kot pravijo naši viri, lobirala tudi dva bivša tajna agenta. Šlo naj bi za tajnega policijskega sodelavca Milana Smolnikarja, znanega iz razvpite afere Depala vas, in Toneta Peinkiherja, nekdanjega agenta vojaške obveščevalne službe VOMO, zdaj OVS. Proti Simiču naj bi lobirali tudi Čeferinovi ljudje, ki naj bi, kot rečeno, delali za Mijatovića. Menda zato, ker se bojijo, da bo Simič, ki pripoveduje, da je finančno stanje nogometne zveze bolj slabo in da je NZS precej zadolžena (imeli naj bi okoli sedem milijonov evrov dolga), odprl finančno in investicijsko sporno gradnjo nogometnega centra na Brdu pri Kranju, ki velja za paradni objekt NZS. No, po naših informacijah iz nogometnih krogov naj bi bil Ivan Simič vendarle v prednosti pred Mijatovićem.

KDO PODPIRA NEMCA?

Matjaž Nemec pa ostaja uganka. Prvič zato, ker je poklicni politik in vezan na določeno politično stranko (SD), po drugi strani pa ni znano, kdo točno ga podpira. Po informacijah, ki prihajajo iz Simičevega kroga, naj bi bil Nemec "prva Čeferinova izbira", po najavi kandidature Ivana Simiča pa naj bi se Čeferin ustrašil, da Nemec ne bo izvoljen, zato naj bi začel podpirati Mijatovića ...
 
Več o kandidaturah Matjaža Nemca, Ivana Simiča in Radenka Mijatovića si lahko preberete tukaj.
O tako imenovani "Mijatovićevi prevari" pa smo poročali tukaj.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Matjaž Nemec Radenko Mijatović Ivan Simič Nogometna zveza Slovenije aleksander čeferin

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Skoraj prava vojna za Čeferinov stolček. Menda lobirajo tudi bivši tajni agenti.