objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Sreda, 23. november 2016 ob 06:23

Kako je viceguvernerka Mejra Festić kupila stanovanje. Gotovina, na roko, mimo Dursa?!
Festićeva, ki se poteguje za nov mandat na vrhu Banke Slovenije, naj bi del denarja za stanovanje plačala na roke, mimo pogodbe, da bi se izognila plačilu celotnega davka.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Mejra Festić si je v zadnjem času politične točke nabirala tudi na račun guvernerja Jazbeca.
Mejra Festić, viceguvernerka Banke Slovenije, naj bi svoje mariborsko stanovanje kupila v spornih okoliščinah, pravijo naši zanesljivi viri. Gre pa za veliko stanovanje v prestižnem Hutterjevem bloku, ki ga je Festićeva kupila že leta 2005, in sicer od znanega mariborskega podjetnika.

NEKAJ PO POGODBI, NEKAJ MIMO POGODBE

Podrobnosti spornega nakupa so po naših informacijah naslednje: pogodba med Festićevo in prodajalcem je bila podpisana leta 2005. Celotna kupnina, 180 tisoč evrov, je bila poplačana v nekaj obrokih, zadnji je bil plačan leta 2006. Toda pozor, pogodba je bila sklenjena samo za 150 tisoč evrov (pogodbeni zneski so bili takrat sicer zapisani v tolarski protivrednosti), preostali del kupnine pa je šel mimo pogodbe.
100 tisoč evrov je bilo nakazanih na transakcijski račun prodajalca v dveh obrokih. Prvi obrok je znašal 83.500 evrov, drugi pa 16.500 evrov. Naslednjih 50 tisoč evrov je bilo izplačanih v gotovini, dodatnih 30 tisoč evrov pa tudi v gotovini, pod roko, saj tega zneska v pogodbi - kot rečeno - ni bilo.
Tako so vključno z aktualno viceguvernerko "na črno" znižali davčno osnovo za plačilo davka ob prodaji stanovanja. Poleg tega, da je bodoča viceguvernerka Festićevo izigrala davčno upravo (današnji Furs), se postavlja tudi vprašanje velike količine gotovine.

PAHOR MED MASTENOM IN FESTIĆEVO, BRADEŠKO ODPADEL

Za osvežitev spomina: gospa Mejra Festć je viceguvernerka Banke Slovenije postala leta 2011, na predlog tedanjega predsednika države Danilo Türka. Prej je bila profesorica ekonomske teorije na mariborski ekonomsko-poslovni fakulteti, še pred tem pa je nekaj časa delala v dunajski centrali banke UniCredit. Zdajšnji mandat viceguvernerke ji poteče februarja prihodnje leto in zdaj se poteguje za nov mandat.
Po naših informacijah naj bi predsednik države Borut Pahor že jutri v državni zbor poslal svoj predlog, ta hip pa naj bi se obotavljal med znanim ekonomistom Igorjem Mastenom in - Mejro Festić, potem ko naj bi iz igre izpadel Jožef Bradeško, nekdanji član uprave banke SID, saj naj bi mu podporo odrekla poslanska skupina SMC, ker naj bi "odkrili", da je Bradeško daljni sorodnik prvaka SDS Janeza Janše. Za izvolitev viceguvernerja na predlog predsednika države je namreč v državnem zboru potrebnih najmanj 46 glasov. Tako se je v igro spet vrnila Festićeva, ki je v zadnjih mesecih politične točke nenadoma začela nabirati predvsem na račun distanciranja od viceguvernerja Boštjana Jazbeca. Ob precejšnji medijski podpori nekaterih medijev, od tednika Mladina do Studia City na TV Slovenija.
Zdaj pa neprijetno razkritje, kako je Festićeva kupila stanovanje ...
 
Več o Mejri Festić si lahko preberete tukaj.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Mejra Festić furs Jožef Bradeško Danilo Tuerk boštjan jazbec Borut Pahor

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Janez Kepic-Kern

2019-10-15 18:28:35


O KPS STALINISTIČNEM STRATEGU dr. D. - ZA PREVZEM OBLASTI . Pričevanje: leta cca 1973. sem kot ob delu šolajoči se in planinec pomagal nekemu oskrbniku neke sindikalne planinske koče v Kamniških - MARKIRATI neko novo planinsko pot. V tisti planinski koči sta se za par dni nastanila dva starejša gospoda - pardon "tavarišča" preko 6o let stara. Eden od njiju je bil malo znani,a realni STRATEG PREVZEMA STALINISTIČNO-KOMUNISTIČNE OBLASTI V SLOVENIJI - realni dr. D.. Ker je bilo tiste dni vreme v hribih nad Golnikom - slabo, smo se v koči - na toplem - veliko pogovarjali. Visoki starec dr. B. - je meni tedaj mlademu Janezu - pripovedoval, kako je med vojnama uvajal v politiko "žal" naše - najbolj znane KPS STALINISTE: ogromno malo znanih realnih detajlov, karakteristik stalinističnih KPS oseb - mi je - - povedal sam od sebe. Imel sem občutek, da se IZPOVEDUJE. BIL JE - globoko žalosten - glede vsega. Naslednje jutro so bilo po radiu nekaj neveselih pesmi klasika - V. VODOPIVCA. Dobro se spomnm, da mi je dr.D. rekel:"KO BI TA VODOPIVEC PIL KAJ DRUGEGA KOT - VODO, bi skladal manj žalostne - bolj VESELE PESMI. Janez - daj ugasni radio" TUDI STALIN KOMUNISTIČNA " STRATEGIJA" se je dr. D-ju - SKVARILA: NIHČE "STALIN-TITO- KARDELJ - KOMUNIZMA" - ni maral ! Naslednje leto - je visoki stalinistični starec dr. D - UMRL. Ker ima dr. B veliko čisto ok živečih potomcev, polnih podatkov - o dr. D.-ju - ne bom zapisal. Eden od njegovih sinov - je storil - samomor drugi pa večino življenja ni bil redno zaposlen. NE MI, NA PROSIM PISATI O KOMUNISTIČNO STALINSKIH POLIT STRATEGIJAH: globoko negativne so.
Henrik Stanjko

2019-10-15 17:54:13


Vsi govorite o "desnici".... A je SDS desnica? A je NSi desnica? So malo bolj desno usmerjeni levičarji. SIcer pa kakor ugotavljate, da na našem območju ni desne stranke... pa je, pa je nihče ne voli ali podpira, iz vedno enakih ali istih razlogov: ja pa ta je ta in ta, pa mu gre samo za denar, mu gre samo za oblast, pa ima ljubico, pa.... Vedno se najde nekaj. Ker Slovenci nismo za ekstreme, razen v športnih panogah seveda. Smo narod, ki potrpi in čaka.... v medčasu pa se znajdemo oziroma se poskušamo znajti po balkansko (kar smo se pač v peteklih desetletjih naučili a očitno še ne obvladamo dovolj teh spretnosti). Zato pa smo tam, kjer smo: ker nimamo že desetletja nihče ne udejanja naše narodne identitete (kulture,jezika,tredicije,...). Zakaj so nas v bivši skupni državi in tudi po svetu imeli vedno za pridne,veste,delovne, zaupanje vredne delavce in ljudi? In ne mi replicirat iz razloga, da so nas lažje molzli in vlekli za nos... Zakaj pa smo danes samo še senca tistega, kar smo enkrat bili: slovenski ponos in borbenost se je nekje izgubil... Sami neki spletni kavčni "hujskači", komentatorji in ... In ponovno mi ne replicirat, da so za to odgovorni drugi ali vodilni ali oblast.... Riti usrane! Enkrat za vselej: Janša,Mesec, Kangler,Podobnik, Kučan,.... mi je vse eno... SEM SLOVENEC in ME SKRBI ZA SLOVENIJO! In še to: še nobena diktatura ni sestopila z oblasti prostovoljno ali na volitvah. Upam, da se strinjate. In lep primer takega razmišljanja imamo v g.Požarju&co;..... Pa tudi oni imajo nekaj za bregom in delajo napake, pa ne vem kaj.... in: vseeno, nekaj naredijo in tudi veliko tvegajo... Zato pa jih veliko podpira.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Kako je viceguvernerka Mejra Festić kupila stanovanje. Gotovina, na roko, mimo Dursa?!