objavi na
pozareport.si

forum

Ponedeljek, 28. november 2016 ob 06:45

Karl Erjavec molči, ker mu Melania Trump - očitno - nič ne odgovori ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Na zunanjem ministrstvu priznavajo, da Melania Trump na pismo Karla Erjavca še ni odgovorila.
Spomnimo. Karl Erjavec, minister za zunanje zadeve in predsednik stranke Desus, dan po ameriških volitvah za izvolitev ni čestital Donaldu Trumpu, ampak je posebno pismo poslal Melanii Trump, prihajajoči prvi dami (Incoming First Lady) Združenih držav Amerike. Erjavec, ki je 9. novembra hitro zaigral na karte svojevrstne slovenske evforije ob zgodovinskem dejstvu, da v Belo hišo prihaja Slovenka, je v pismu med drugim zapisal, da se "veseli srečanja z Melanio ob primerni priložnosti in ji želi veliko uspehov ob prevzemu dolžnosti prve dame ZDA". Pismo v slovenskem jeziku je na Twitterju javno objavilo ministrstvo za zunanje zadeve.
Danes, tudi že po telefonskih pogovorih Donalda Trumpa (in Melanie Trump) s predsednikom države Borutom Pahorjem in predsednikom vlade Mirom Cerarjem, pa ni jasno, kaj se je pravzaprav zgodilo s tem pismom Karla Erjavca. Potem ko smo že minuli petek na zunanje ministrstvo naslovili nekaj vprašanj, povezanih z usodo tega, za številne precej nenavadnega, za nekatere pa celo ponižujočega pisma, so se namreč na Mladiki zavili v molk.
Vprašali pa smo jih naslednje:
Na kakšen način je bilo pismo Karla Erjavca posredovano gospe Melanii Trump? Oziroma ali je sploh bilo posredovano?
In ali je Melania Trump na pismo odgovorila?
No, kot kaže molk sodelavcev Karla Erjavca, odgovora na pismo očitno ni bilo. Seveda, če so ga dejansko posredovali naprej in ni šlo zgolj za poceni medijsko bildanje Karla Erjavca.
Za pojasnilo: do dveh telefonskih pogovorov - prejšnjo sredo - med Trumpom in Pahorjem ter kasneje še med Trumpom in Cerarjem je prišlo prek ameriškega State Departmenta, tranzicijske ekipe Donalda Trumpa in slovenske ambasade v Washingtonu. Za pogovor Trumpa in Pahorja konkretno sta se dogovorila Trumpova sodelavka Rohna Graff in Pahorjev svetovalec za zunanjo politiko Marko Makovec. Nato je Pahor poklical Trumpa z "varne" stacionarne telefonske linije v Teheranu (sicer so najprej želeli poklicati Trumpovi sodelavci, vendar so se pri Pahorju odločili, da bodo, glede na to, da so med obiskom v Iranu, raje poklicali oni), Trump pa je med pogovorom dejal Pahorju ... "zdaj bom pa slušalko predal nekomu, ki govori slovensko", in to je seveda bila Melania Trump. Pahor je kasneje pripovedoval, da je bila izjemno prijazna. Ni pa Trump slovenskega predsednika direktno povabil v ZDA, kot je naslednji dan v ZDA povabil madžarskega predsednika Viktorja Orbana. Vabilo Pahorju, da pride v ZDA, naj bi sicer vljudnostno obviselo v zraku, je pa Pahor novega predsednika ZDA povabil v Slovenijo.
Podrobnosti o tem, kako sta se klicala Trump in Cerar, niso znane.

ERJAVEC VSE NIŽJE, DESUS DANES ZUNAJ PARLAMENTA

Sicer pa ima Karl Erjavec tudi številne druge probleme. Po zadnjih anketi javnega mnenja (Mediana za Pop TV) se stranka Desus danes ne bi več niti prebila v državni zbor, saj bi jo volilo zgolj 2,5 odstotka volivcev, predvsem pa Erjavec na lestvicah popularnosti politikov že dlje časa tone vedno nižje ...

ODGOVORI ZUNANJEGA MINISTRSTVA

Kmalu po današnji objavi pričujočega članka so nam iz ministrstva za zunanje zadeve poslali odgovore na naša vprašanja, ki jih objavljamo v nadaljevanju:
"Pismo ministra Karla Erjavca prihodnji prvi dami ZDA Melanii Trump je bilo posredovano našemu veleposlaništvu v Washingtonu, ki ga je nato po ustaljeni diplomatski praksi izročilo ameriškemu State Departmentu. Pismo je bilo v Washington poslano še isti dan, kot ga je minister podpisal, torej 9. novembra 2016. Odgovora Melanie Trump še nismo prejeli."
Služba za odnose z javnostmi MZZ

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
karl erjavec donald trump melania trump

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-09-14 16:45:23


Šmarca, četudi z najpomembnejšo funkcijo v državi, od nikoder prispelega in živečega v tej vasi, ne premore več niti trgovine. Morda kakšno zanikrno gostilno, nekaj beznic in Šarčevih sosedov, trgujočih z drogo, so pa začuda zaprli, sploh, ker so narkotiki, njihova reprodukcija, nepogrešljiva omama političnih in družbenih elit in precej pomembna gospodarska panoga v državi. Končno, so vsi tovrstni kriminalci v Sloveniji varni, zlasti tisti, blizu ljubljanskemu šerifu, pri katerem je Šmarčan opravljal politični, pripravniški staž...Šmarca sicer premore, v širši javnosti nekaj zelo znanih osebnosti. Najbolj znan je Joc Pečečnik, Aleksander Jereb tudi izvira od tod, zdaj se v to sfero umešča tudi Šarec. Šmarski zet je recimo priznani marksist, Bogomir Kovač. Nasploh pa vas , ob, za Slovenijo standardnem priseljevanju južnjakov, s Šarcem na čelu, ni nič drugačna od kakšne druge, ki ima še vedno povečini slovenski živelj. Vsekakor je bil za večino Šmarčanov in kamniških občanov svojevrsten šok, ko je takratni kamniški župan, ki ga je izvolilo pretežno ruralno prebivalstvo, vstopil v stranko Pozitivne Srbije, prej omenjenega kriminalca. Šarec je hitro uvidel napako in špekulativno izstopil, vsekakor pa nakazal svoj, balkanski način razmišljanja in dojemanja stvari v življenju, z izrazitim, že skoraj živalskim nagonom po preživetju. Mojemu zapisu bi tokrat moral verjeti tudi Potočnik, ker sem iz - Šmarce. Tudi in predvsem zato, mi hitreje obrne želodec, ko vidim nekatere ljudi v politiki, ki to nikoli ne bi smeli biti, če bi hoteli ohraniti neke minimalne etične in higienske standarde med tistimi, ki odločajo o usodi naroda. Tako pa se nad njim in državo zgrinjajo le temni oblaki.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Karl Erjavec molči, ker mu Melania Trump - očitno - nič ne odgovori ...