objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 30. november 2016 ob 06:58

Kar ni uspelo Cviklu, zdaj poskuša Tone Rop. Velika vrnitev na sceno, na vrhu šestih milijard?
Nekdanji politik in bivši podpredsednik Evropske investicijske banke velja za resnega kandidata Socialnih demokratov za vodenje prihajajočega Demografskega rezervnega sklada.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Tone Rop med svojim prihodom na nedavno konferenco SD na temo Prihodnost za vse generacije
Če Milanu M. Cviklu, nekdanjemu politiku LDS in Socialnih demokratov (med drugim je bil poslanec in generalni sekretar Pahorjeve vlade) ter bivšemu revizorju računskega sodišča v Luksemburgu, že drugič ni uspelo postati viceguverner Banke Slovenije, zdaj veliko vrnitev na sceno načrtuje Anton (Tone) Roppremier zadnje vlade LDS, bivši poslanec SD in prav tako bivši podpredsednik Evropske investicijske banke (EIB) - v Luksemburgu.
Tone Rop lobira in se "vrača" kot kandidat (oziroma eden od kandidatov) Socialnih demokratov za vodenje Demografskega rezervnega sklada, ki naj bi upravljal s šestimi milijardami evrov državnega premoženja, namenjenega pokojninam. Rop je zaenkrat član ožje delovne skupine SD, v kateri sta tudi Peter Pogačnik, državni sekretar na ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve, ter Marjan Podgoršek, nekdanji direktor družbe DSU in državni sekretar na ministrstvu za kmetijstvo. Naši viri iz SD sicer pravijo, da naj bi večino dela v tej skupini opravil Podgoršek, tudi vodja strokovnega sveta za finance in gospodarstvo pri stranki SD, Rop pa naj bi se bolj "šlepal zraven". Mimogrede, ko je Marjan Podgoršek še vodil DSU, se je zanj govorilo, da je bil "denarnica SD".
Toneta Ropa so še posebej častno sprejeli tudi na nedavni konferenci SD v Cankarjevem domu (minulo soboto, 19. novembra - fotografije na koncu članka) na temo Prihodnost za vse generacije ter ob pripravi deklaracije SD ob ustanovitvi Demografskega rezervnega sklada.

IZDAJALKA MELITA ŽUPEVC NI OVIRA

Pri tem je zanimivo, da se Rop lahko vrača na sceno ob podpori stranke SD, četudi je ravno to stranko hudo izdala njegova nova in zdajšnja zasebna spremljevalka Melita Župevc. Ena od tistih nekdanjih poslank SD, ki je prestopila v Jankovićevo Pozitivno Slovenijo, tri leta kasneje, ko se je Župevčeva med Alenko Bratušek in Zoranom Jankovićem odločila za slednjega, pa je njena politična kariera klavrno propadla. Bivša novinarka Pop TV je zdaj zaposlena na agenciji Pristop, z Ropom pa sta se po koncu prej omenjene konference SD pokazala na koncertu italijanskega glasbenega superzvezdnika Andree Bocellija v ljubljanskih Stožicah.

USLUGA SMC - ZAMENJAVA NIKOLIČA NA HSE?!

Tone Rop pa naj bi delal lobistične usluge tudi nekaterim kadrom SMC. Tako naj bi Gorazdu Skubinu, novemu generalnemu direktorju Holdinga Slovenske elektrarne (HSE), pomagal pri tajnem načrtu odstranitve člana uprave in glavnega finančnika HSE - Stojana  Nikoliča. Zamenjavo Nikoliča naj bi Skubin pripravljal na podlagi finančne operacije, povezane z denarjem ene od evropskih bančnih inštitucij, ki naj bi kredit ali garancijo za HSE pogojevala z Nikoličevo zamenjavo. In to naj bi urejal Tone Rop. Številni sicer pravijo, da bi Stojan Nikolič tako ali tako moral "že davno" zapustiti HSE, zaradi razvpitega fiaska z obveznicami HSE, katerih izdaja je padla v vodo, Nikolič pa naj bi prek predvidene izdaje teh obveznic v tujini reševal tudi svoje osebne finančne zadeve, menda predvsem - kot pravijo naši viri - "neke nasedle nepremičnine".
Spomnimo. Tone Rop je bil zaradi razkritja, da Sova prisluškuje Janezu Janši in Ivu Sanaderju (kar je povedal novinarju Vladimirju Vodušku), na ljubljanskem sodišču pravnomočno obsojen na 10 tisoč evrov denarne kazni, zaradi česar je potem - po direktivi Banke Slovenije - izgubil funkcijo člana nadzornega sveta banke SID. Toda nekaj mesecev nazaj je vrhovno sodišče sodbo razveljavilo in zadevo vrnilo v ponovno sojenje. Ropa se je pred časom omenjalo tudi v zvezi z direktorskim mestom v državni družbi 2TDK, zadolženi za projekt drugega tira.

DEMOGRAFSKI SKLAD PROTI JAMNIKU

Ustanovitev Demografskega rezervnega sklada, ki bi - med drugim - nadomestil tudi Kapitalsko družbo, pa naj bi v poslovno-političnem zakulisju drastično omejila moč Boruta Jamnika, predsednika uprave Modre zavarovalnice ter enega od ključnih ljudi, ki upravljajo z državnim premoženjem.

				Na nedavni konferenci Socialnih demokratov o Demografskem rezervnem skladu v Cankarjevm domu so Toneta Ropa sprejeli še posebej častno. Sedel je v prvi vrsti, skupaj z Dejanom Levaničem, Anjo Kopač Mrak, Matjažem Hanom ...<br>
			Na nedavni konferenci Socialnih demokratov o Demografskem rezervnem skladu v Cankarjevm domu so Toneta Ropa sprejeli še posebej častno. Sedel je v prvi vrsti, skupaj z Dejanom Levaničem, Anjo Kopač Mrak, Matjažem Hanom ...

				... in seveda z Dejanom Židanom. Za Ropa je tudi ves čas skrbel piarovec stranke SD Denis Sarkić.<br>
			... in seveda z Dejanom Židanom. Za Ropa je tudi ves čas skrbel piarovec stranke SD Denis Sarkić.

				Medtem ko Toneta Ropa na konferencah SD uradno skrbi prihodnost vseh generacij, se po Ljubljani prevaža z velikim BMW luksemburške registracije (na sliki levo), večkrat v družbi neznanih ljudi, ki se vozijo s prestižnimi avtomobili švicarske registracije (Ticino).<br>
			Medtem ko Toneta Ropa na konferencah SD uradno skrbi prihodnost vseh generacij, se po Ljubljani prevaža z velikim BMW luksemburške registracije (na sliki levo), večkrat v družbi neznanih ljudi, ki se vozijo s prestižnimi avtomobili švicarske registracije (Ticino).
Jutri pa več o tem, kako se pripravlja "veliki comeback" Alenke Bratušek.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
anton rop Tone Rop Milan M Cvikl Peter Pogačnik Marjan Podgoršek Melita Župevc Alenka Bratušek zoran janković Gorazd Skubin Stojan Nikolič borut jamnik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-11-12 09:10:56


Škoditi slovenskim nacionalnim interesom, res ni razlog za odstop ministra v nastavljeni vladi globoke države. V tem pogledu nikoli in nikdar ne moremo preseči Hrvatov, niti v sodnih sporih niti na nogometni tekmi. Sosedje spoštujejo lepo njihovo in so ponosen narod. Jebivetri z juga in od nikoder ter kakor Erjavec, totalno zjebani v glavo, državo slovenskega naroda jemljejo kot trgovski center, koder nekontrolirano divjajo z nakupovalnim vozičkom in čim več skušajo natlačiti vanj s polic, dokler imajo čas, ki jim ga je odmerila mafija. Murgle poskrbijo, da potem vedno odidejo mimo blaganje, brez osebne in kazenske odgovornosti... Vlada pade, tudi leva, kot nekoč Pahorjeva, ko Jankovič, Golobičeva , Kresalova in podobna drhal, ne dobijo gratis kavice in rogljička za dobro jutro v samopostrežbi imenovani Slovenija. Razumljivo, da temu sledi tudi povabilo na kosilo in gala večerja, vse na račun ljudi, tudi otrok, ki hodijo lačni spat in se zbujajo s krči v želodcu. ..Končno, kdo lahko sodno procesuira tako karamboliran osebek kor je Erjavec? Že pri Jankoviču vidimo, da se na sodišču vede kot opica, ki drugam kot v kletko ne sodi. In to tisto v živalskem vrtu...Hudo je, to pišem iz lastnih izkušenj, bosti se z norcem na sodišču. Kiminalna država in pravosodje na ravni, karšni je, dopuščata najbolj neverjetne, skoraj bolne stvari. Zato je tudi pred Erjavcem še svetla prihodnost. Svetujem pa vsem izbrancem Murgel, da se držijo partizanskih in gasilskih veselic ter kmetijskih sejmov. Niso jim pobrali potnih listov, a s propadom Adrie imajo razlog več, da se ne smešijo izven meja mafijske države. Morda si bodo kot nekoč Virant, priskrbeli cenejše vozovnice pri Air Croatia in zato odstopili še košček slovenske zemlje ali morja. Zdelo bi se logično v razmišljanju osebkov, ki niso sposobni razmišljati. Ker v Rusijo bo treba po napotke.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Kar ni uspelo Cviklu, zdaj poskuša Tone Rop. Velika vrnitev na sceno, na vrhu šestih milijard?