objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sobota, 3. december 2016 ob 07:31

Triler nogometne zveze. Srhljivo pismo Ivana Simiča - grožnje s prometno nesrečo?!
Simič piše Mijatoviću, Gradinu in drugim: Šli v eno izmed najbolj krvoločnih predvolilnih ofenziv v slovenskem nogometu. Zadeve so šle predaleč in vi to dobro veste ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Ivan Simič je napisal pismo, kjer podrobno razkriva, kaj se dogaja pred volitvami predsednika NZS.
Volitve novega predsednika Nogometne zveze Slovenije so postale pravi triler. Ivan Simič, nekdanji direktor slovenske in srbske davčne uprave, ki je enkrat že bil predsednik NZS, je pred nekaj dnevi odstopil od vnovične kandidature za to funkcijo, ker naj bi se na tiste, ki ga podpirajo, vršili ter stopnjevali pritiski, grožnje in izsiljevanja. Tako v igri za predsednika NZS (tajne volitve bodo že 15. decembra) ostajata le še Radenko Mijatović in Matjaž Nemec. Počilo pa je po volitvah na Medobčinski nogometni zvezi Ljubljana. Tam so po naših informacijah volili kar dvakrat, 17. in 23. novembra. Prvič naj bi bilo "pravo klanje, prava štala", pravijo naši viri. Na MNZ Kranj (Gorenjska), kjer nogometne razmere obvladujejo nogometni sodniki in krog Radenka Mijatovića, pa predstavitve Ivana Simiča in Matjaža Nemca niso niti dopustili?!
Pismo, ki ga objavljamo v nadaljevanju, je Simič napisal kot odgovor na pismo Janeza Gradina, predsednika MNZ Ljubljana, ki naj bi si s posojilom Vlada Šajna, predsednika Zveze nogometnih sodnikov Slovenije, kupil stanovanje na Hrvaškem. Pismo Ivana Simiča je pomembno zato, ker razkriva, kako daleč (Simič pravi "predaleč") so zabredle volitve novega predsednika NZS, kdo vse so vpleteni, za kakšne grožnje gre, in če prav razumemo Simiča, je (bilo) možno, da bi mu celo inscenirali prometno nesrečo, da bi ga fizično odstranili?! In kakšni ljudje naj bi po 15. decembru prevzeli vodstvo Nogometne zveze Slovenije?! No, Ivan Simič sporoča, da se še ne bo tako hitro končalo, saj on preveč ve in zadeva ne bo kar tako končana.
Pri tem je zanimivo, da naj bi za vse te zadeve vedeli tudi nekateri novinarji, ki pa navijajo za Radenka Mijatovića, zato te stvari še niso prišle v javnost. Do danes, seveda. Toda naši viri opozarjajo, da ne gre samo za nedolžno ali neprofesionalno novinarsko navijanje. Gre tudi ali zlasti za denar, ki naj bi ga Mijatović prek nogometne zveze v obliki oglasov NZS po zmagi v prihodnjih letih plasiral v tiste medije, ki ga zdaj, pred volitvami, odkrito - podpirajo. Pismo Ivana Simiča je bilo sicer poslano nekaterim vodilnim funkcionarjem slovenskega nogometa.
Na koncu članka kot faksimile objavljamo tudi pismo Janeza Gradina
 
SPOŠTOVANI PREDSEDNIK MNZ LJUBLJANA!
Poznava se že veliko let in veš, da ne lažem. Dejstvo je, da 90 % članov NZS ve, da so se v MNZ Ljubljana vršili pritiski in grožnje na člane izvršnega odbora, da glasujejo za Mijatovića. Prav tako vedo, da je 32 klubov iz MNZ Ljubljana, kar je krepko čez polovico klubov, podpisalo mojo kandidaturo za predsednika NZS in zaradi tega je bilo nelogično, da IO MNZ Ljubljana glasuje v nasprotju z interesom večine klubov v MNZ Ljubljana. Glasovanje na MNZ Ljubljana je bilo daleč od poštenega. Poraze prenašam dobro, saj so sestavni del življenja, ne prenašam pa groženj in izsiljevanj. Nima težav s tem, da nisem bil tvoj oziroma vaš kandidat, če bi bilo vse pošteno. Šli ste se tako umazano igro, da presega vse meja dobrega okusa. O početju v MNZ Ljubljana ve skoraj vsa nogometna javnost, vedo novinarji in še drugi. Ne vem kako ste lahko pričakovali, da bodo pritiski na najmanj štiri člane IO MNZ Ljubljana ostali skriti. Če drugo ne, sem se z najmanj štirimi člani IO MNZ Ljubljana pogovarjal po telefonu in vsi štirje so se mi opravičili, da niso glasovali za mene, ker so morali glasovati za Mijatovića. Njihovo opravičilo sem sprejel in istočasno sem ugotovil, da tebi predsednik MNZ Ljubljana ni dosti  pomagalo, da si bil policist. Verjamem, da ste ti in tvoji sodelavci v teh zadevah pričakovali, da bo ta zadeva ostala skrita tako kot so ostale mnoge do sedaj. Toda zmotili ste se. O tem vedo tudi novinarji in v današnjem Dnevniku si lahko prebereš izjavo enega od članov IO MNZ Ljubljana, ki ni želel biti imenovan. Poleg tega pa si tudi sam pred začetkom izsiljevanja in groženj, Danilu Kacijanu povedal, da imaš težave v IO, saj Simič ima najmanj deset glasov. Potem pa ste začeli s pritiski.
Dejstvo je, da ste na te volitve šli s prepričanjem, da imate vse glasove oziroma veliko večino. Približno en teden pred sejo IO MN Ljubljana ste ugotovili, da večina v IO MNZ Ljubljana podpira mene. Glede na to, da so tudi nekateri drugi MNZ-ji bili na moji strani je to pomenilo, da je obstajala velika verjetnost, da bi jaz lahko zmagal v drugem krogu volitev.
... Zato ste šli v eno izmed najbolj krvoločnih predvolilnih ofenziv v slovenskem nogometu. Zadeve so šle predaleč in to dobro veš. Po informacijah, ki sem jih prejel z več različnih koncev naj bi v tej zgodbi aktivno sodeloval tudi predsednik UEFA Aleksander Čeferin. Ne vem zakaj se predsednik UEFA meša v volitve v eni od nacionalnih zvez, toda očitno so interesi preveliki. To tvoje spodnje pisanje je bilo nepotrebno in pomeni le dolivanje olja na ogenj. Če ne bi bilo tvojega spodnjega pisanja, ne bi bilo niti mojega odgovora.
Prav tako so mi nizkotne izjave Radenka Mijatovića, da on o pritiskih ne ve nič, a on je bil tisti, ki je govoril s Sandijem, pa tudi ti si govoril s Sandijem in tudi Marinčič je govoril s Sandijem. Povej mi, zakaj ste vi trije govorili s Sandijem in ga opozarjali, da ni dobro, da podpira mene. Zakaj je to počel Mijatović. Za mene je to oblika pritiska. Jaz sem se takrat Sandiju, ki je mimogrede bil pet let sekretar na MNZ Ljubljana, ko sem bil jaz predsednik MNZ Ljubljana, opravičil za težave, ki jih je imel zaradi mene in sem mu povedal naj se ne meša, saj bo lahko ostal brez službe. Ne bom omenjal, kaj si ti storil Dragici, ko naj bi bil v drugem stanju. Tudi drugi kandidat za predsednika NZS Matjaž Nemec je v današnjem Dnevniku izjavil, citiram: "Verjamem Ivanu Simiču, da so se pritiski res dogajali."
Še dobro, da na teh volitvah sodeluje Matjaž Nemec, ki vse to vidi in sliši, saj bi drugače mene razglasili za norega. Še več, javno je znano, da je Radenko Mijatović predlagal Matjažu Nemcu, da naj se umakne iz kandidature.
Prav tako je javno znan njegov odgovor, s katerim je zatolkel Mijatovića.
Dobro veš, da ste aktivirali Draga Kosa in Mitjo Klavoro, ki sta klicala Milana Smolnikarja in ga spraševala, kako lahko podpira mene. Podobno je storil tudi Radenko Mijatović, ki je klical Jevševarja. Ali ste res tako samozavestni, da ne veste, da to vemo skoraj vsi v slovenskem nogometu.
Zavedam se dejstva, da mi se za zapisano lahko maščujete in tudi izvedete prometno nesrečo, v kateri bi se jaz poškodoval ali pa bi se mi zgodilo kaj hujšega, saj ko enkrat padeš v spiralo izsiljevanja, v katero ste padli vi, ni konca in ne izhoda. Jaz sem za mene poskrbel, sem dobro zavarovan, tako, da bo moja družina preživela tudi brez mene. Vi pa ste šli čez vse meje.
Vedi, da imam veliko informacij in da me podpira veliko ljudi ter, da ta zadeva ne bo kar tako zaključena. Za mene je znano, da sem pošten, da me ni možno kupiti in da zelo hitro odkrijem nepravilnosti. Zato z veseljem čakam morebitni prihod policistov k meni, saj jih Mijatović v vsakem svojem intervjuju poziva. Ko bodo prišli jim bom povedal vse kar vem, ne bom pa sam vlagal nobenih prijav, saj korupcije in izsiljevanja v slovenskem nogometu ni več možno zatreti. Nosilci teh aktivnosti so zmeraj zmagovalci, ti pa si rad del zmagovalcev.
Zato spoštovani predsednik MNZ Ljubljana, ni bilo nobene potrebe, da mi pošiljaš spodnji mail, katerega nisi upal poslati sam, temveč si to naročil Dragici, katero si s tvojim obnašanjem v preteklosti spravil v večmesečno bolniško. Prav tako pa si razbil MNZ Ljubljana, ki je pred tvojim prihodom bil pojem urejenosti in poslovnosti.
Edino ne razumem, zakaj si spodaj podaj izjavo, da ti nisi bil deležen groženj pred glasovanjem o podpori Mijatoviću, saj mi ni jasno zakaj bi bil groženj deležen nekdo, ki naj bi bil spodbujevalec le-teh. Poleg tega se govori, da te imajo v rokah Šajnovi, saj naj bi ti posodili denar za nakup nekega stanovanja v Novemgradu, Hrvaška.
Ne vem zakaj me po mojem odstopu od kandidature za predsednika NZS niste enostavno pustili pri miru. To bi bilo najbolje. Nisem od tistih, ki bi se upognil. Res je, da nisem kandidiral, ampak to samo zaradi tega, da zaščitim tiste, ki me podpirajo, saj vaše metode nimajo meja.
Ta mail sem poslal še mnogim drugim, da ga bodo imeli za vsak slučaj, če se mi kaj zgodi. Glede na to, da si ga poslal vsem klubom, jim ga tudi jaz pošiljam.
Vse vas lepo pozdravljam.
Mag. Ivan Simč

				To je pismo Janeza Gradina, poslano Ivanu Simiču in članom vodstva MNZ Ljubljana. Gradin in Simič sta si pismi izmenjala 1. decembra.<br>
			To je pismo Janeza Gradina, poslano Ivanu Simiču in članom vodstva MNZ Ljubljana. Gradin in Simič sta si pismi izmenjala 1. decembra.
Več o tem, kaj se dogaja pred volitvami predsednika Nogometne zveze Slovenije, si lahko preberete tudi tukaj.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Ivan Simič Radenko Mijatović Matjaž Nemec Nogometna zveza Slovenije

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

igor hauptman

2019-07-15 20:21:11


Takole, Istok Potočnik glede dokazov o neprimernosti bankirja za direktorski stolček na MK. Kandidat mora v postopki izbire predložiti dokaze le o tem, da izpolnjuje razpisne pogoje, med drugim dokazilo o nekaznovanosti. Požarju za oceno, za kakšnega kandidata gre ni potrebno predlagati prav nobenih dokazov. O njegovi primernosti je mogoče soditi predvsem na podlagi dosedanjih referenc, ki očitno izhajajo predvsem iz bančništva. O teh referencah pa lahko le ugibamo. Če mene vprašate, seveda me ne bo nihče, so le te že zaradi njegovega položaja v času kopanja enormne bančne luknje ( že druge v 20. letih) nadvse sporne. Da ni prav nič odgovoren zanjo se lahko pohvali, kot tudi vsi ostali bančniki v vseh bankah, ki so jih sanirali slovenski davkoplačevalci. Niti eden od njih ni pravnomočno obsojen zaradi nevestnega dela, kar zaradi nenormalno visokih dokaznih standardov v naši kazenski zakonodaji ni prav nič izjemnega. Je pa zaradi tega izjemna naša država.Da gre za spornega kandidata je jasno tudi iz tega, da je imela Šarčeva vlada do sedaj z njim očitne težave. O poteku postopka zoper Iztoka Gornika ne morem soditi, verjetno se v resnici do sedaj ni končal niti še preiskovalni postopek. Vendar dokler še ta ni zaključen, nekako nenaivno pričakujem, da po tem postopek ustavljen pa je popolnima neprimerno, da se o takem kandidatu vlada sploh pogovarja. In zakaj, Istok Potočnik po vašem mnenju bi moral ravno ta sporna oseba ponovno odločati o premoženju države. Ugibam. Zato ker bo nalogo opravil v interesu tistega, ki ga ves čas forsira in to ni nujno ravno minister Počivalšek. Ali pa ima toliko močnega strica, ki bo zanj pač poskrbel. Naj bo dober in poskrbi še za delavke ARUMA, zadnje metamorfoze bivše MURE, ki so ravno danes dokončno ostale brez službe. Še brezplačen nasvet. Naj gre dotični gospod za nekaj časa delat še za bančni šalter, ki ga verjetno sploh še ni videl, kot še mnogo naših "uspešnih" bančnikov.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Triler nogometne zveze. Srhljivo pismo Ivana Simiča - grožnje s prometno nesrečo?!