objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 5. december 2016 ob 06:30

Triler nogometne zveze, drugič: Mijatović grozi s tožbo, Nemec takih brutalnosti ni pričakoval.
Tožbo zoper Ivana Simiča zdaj napoveduje tudi Janez Gradin, predsednik Nogometne zveze Ljubljana. Ostaja pa vprašanje, ali so volitve predsednika NZS - po vsem tem - sploh še legitimne?!
Bojan Požar

Odpri galerijo

Volitve novega predsednika NZS so predvidene za 15. december na Brdu pri Kranju.
Po sobotni objavi pisma Ivana Simiča, ki naj bi zaradi pritiskov, groženj in izsiljevanj, ki naj bi jih doživljali njegovo podporniki, odstopil od kandidature za predsednika Nogometne zveze Slovenije, je pismo vsem članom NZS poslal tudi podpredsednik NZS in kandidat za predsednika Radenko Mijatović. Njegovo pismo objavljamo v nadaljevanju.
 
SPOŠTOVANI NOGOMETNI KOLEGI,
Čeprav ni v moji navadi, mi tokrat dovolite, da odreagiram na obtožbe Ivana Simiča. Po več kot 30 letih delovanja v nogometu si preprosto ne morem privoščiti, da bi me kdo obtoževal dejanj, ki jih nisem storil. Moja načela, delo in vrednote so vam vsem dobro znani, zato vas prosim za trenutek pozornosti, saj sem po današnjem Simičevem obtoževanju ostal brez besed.
Ne maram brezplodnih polemik. Še bolj nesmiselni se mi zdijo prepiri znotraj nogometne družine. Neosnovanih obtožb pa ne morem tolerirati in jih želim komentirati v treh točkah:
1. O predvolilni kampanji
V predvolilnem času vsak kandidat predstavlja svoj program, pri čemer sem sam to počel povsem transparentno in v okviru delovanja članic NZS. Odzval sem se na povabila in odgovoril na vprašanja, ki so mi bila postavljena. Odgovarjal sem transparentno, bil sem odziven, vsako komunikacijo pa sem opravil profesionalno in z vso skrbnostjo.
Verjel sem tudi, da mi ne bo potrebno komentirati predvolilnih potez drugih kandidatov, še posebej po odstopu od kandidature. Zato ne razumem in nikakor ne morem mimo obtožb Ivana Simiča. Te spet povzročajo govorice in konflikte, ki nimajo nobene osnove. Delujejo podcenjujoče do vse članic MNZ in njihovih uradnih predstavnikov. Simič za obtožbe ne ponuja nobenih konkretnih dokazov in zdi se, da želi v nogometno družino samo vnesti nezaupanje ter prepire. Ko je to počel v medijih, se nisem želel odzvati, ko ruši kredibilnost dela vseh nas, pa se preprosto moram. Ostro protestiram proti takim manipulacijam - predvolilni boj naj bo odprt, s soočanjem programov, odločitev pa prepustimo delegatom na skupščini.
2. O domnevnih pritiskih
Večkrat sem poudaril, da z obtožbami in namigovanji Ivana Simiča nisem seznanjen, zanje ne vem in jih ne toleriram. Hkrati sem pozval vse tiste morebiti prizadete, da taka dejanja, če bi se zgodila, prijavijo, tako v okviru nogometne družine, kot tudi ustreznim organom pregona. Vsi, ki me poznate, veste s kakšno resnostjo sem pristopil h kandidaturi in zagotavljam, da nikoli nisem sodeloval v nobeni sporni komunikaciji.
Še posebej neprimerno in neokusno je, da Ivan Simič manipulira tudi na račun bivšega predsednika NZS. Zato še enkrat pozivam vse in vsakogar, ki bi karkoli vedel o spornih praksah, da te nemudoma naznani organom NZS in pregona ali pa naj z njimi ne manipulira več!
3. Moj poziv Ivanu Simiču
Očitkom Ivana Simiča do sedaj nisem odgovarjal, saj sem bil prepričan, da bo po odstopu od kandidature prenehal z manipulacijami.
Zdaj ga še javno pozivam, da z obtožbami na moj račun preneha, saj bom sicer prisiljen svoje ime zaščititi po pravni poti.
Res mi je žal, da se moramo ukvarjati z medsebojnimi obtoževanji, toda na tako hude neosnovane obtožbe sem moral odgovoriti.
S spoštovanjem in z nogometnimi pozdravi!
Radenko Mijatović

SIMIČ BO MORAL SVOJE DOKAZATI NA SODIŠČU

Oglasil se nam je tudi Janez Gradin, predsednik Medobčinske nogometne zveze Ljubljana, ki zanika govorice, da naj bi si s posojilom Vlada Šajna kupil stanovanje v Novemgradu na Hrvaškem. "Zanikam vse obtožbe Ivana Simiča na moj račun in sporočam, da jih bo moral dokazati na sodišču, saj nisem nikoli nikomur grozil, še manj pa prejel kakršnokoli sporno posojilo od gospoda Šajna ali z njim povezanih oseb. Gre za popolne izmišljotine, ki jih v celoti demantiram."
Tako torej Janez Gradin.

NEMEC: MIJATOVIĆ NE BO ODSTOPIL, JAZ SE BOM BORIL DO KONCA

Matjaž Nemec, podpredsednik državnega zbora, poslanec Socialnih demokratov in drugi preostali kandidat za novega predsednika NZS, priznava, da tako brutalne kampanje ni pričakoval, čeprav ima kot politik "s tem že nekaj izkušenj".
Na naše vprašanje, ali bi Radenko Mijatović po pismu Ivana Simiča moral odstopiti oziroma ali so volitve predsednika NZS sploh še legitimne, pa Matjaž Nemec odgovarja, da Mijatović ne bo odstopil od kandidature, tista "priložnost, da bi bile volitve vsaj enakopravne, pa je bila zamujena v trenutku, ko se je Mijatović odločil, da bo kljub odločitvi, da kandidira za predsednika NZS, ostal tudi na mestu vršilca dolžnosti predsednika NZS, čeprav ga je bivši predsednik Aleksander Čeferin imenoval na funkcijo, ki vodi vse postopke volitev, prav zaradi zaveze, da ne bo kandidiral". "A je res tako težko predati to vlogo drugemu od štirih podpredsednikov?" se sprašuje Matjaž Nemec. "Kako bi izgledalo, če bi predsednik državne volilne komisije istočasno kandidiral še za funkcijo predsednika republike? Če se posameznik ne upre skušnjavi vodenja postopkov volitev, kako se bo uprl skušnjavam, ki mu jih bodo ponujali različni interesi med vodenjem zveze?"
Na naše vprašanje, ali namerava - pač zaradi vseh teh okoliščin - morda odstopiti od svoje kandidature, pa Nemec odgovarja, da ne. "Si predstavljate kakšno sporočilo bi prenesli našim otrokom, slovenski javnosti ali pa celotni Evropi in svetu, in to v času, ko med nogometnimi navdušenci Slovenija pomeni navdih za boj proti korupciji v nogometu, ko bi ustvarili občutek, da je predsednik Nogometne zveze Slovenije zmagal na volitvah po umiku kandidatur zaradi groženj? To bi bil pogrom vrednost. Boril sem bom do konca!"
 
"Sobotno pismo" Ivana Simiča si lahko preberete tukaj.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Radenko Mijatović Ivan Simič Nogometna zveza Slovenije Matjaž Nemec

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Triler nogometne zveze, drugič: Mijatović grozi s tožbo, Nemec takih brutalnosti ni pričakoval.