objavi na
pozareport.si

forum

Četrtek, 8. december 2016 ob 06:20

Upor Ljubljane proti Jakiču. Tudi Veber proti Bratuškovi in njeni kadrovski prtljagi.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Janko Veber namiguje, da naj bi Židan za Bratuškovo še iskal najboljši volilni okraj na listi SD.
Po našem članku o pogovorih, da naj bi se Alenka Bratušek skupaj z nekaterimi vidnimi politiki svoje stranke - Zavezništva socialno-liberalnih demokratov (ZSLD) - pred naslednjimi parlamentarnimi volitvami preselila v stranko Socialnih demokratov, se je dvignila "Ljubljana". Tako naj bi nekdanji poslanec in zdaj predsednik širšega ljubljanskega odbora SD Anton Colarič dobil veliko število ogorčenih pisem in telefonskih klicev, kjer člani SD protestirajo proti nameri, da bi na listi stranke SD v kakšnem od ljubljanskih volilnih okrajev kandidiral Roman Jakič, ki je doslej zamenjal že šest političnih strank ali list, trenutno pa je predsednik sveta ZSLD.
Proti vstopu Alenke Bratušek, Romana Jakiča ali Jerneja Pavliča (generalnega tajnika ZSLD in zaupnika Alenke Bratušek) se je na svojem Facebook profilu javno izrekel tudi poslanec SD Janko Veber in hkrati namignil, da Dejan Židan, prvak SD, za Alenko Bratušek že išče najboljši volilni okraj za njeno kandidaturo na listi SD. Veber še piše, da se morajo SD-jevci "znebiti negativne tuje kadrovske prtljage" in da posamezniki iz vodstva SD pri dogovarjanju o teh prestopih "ne upoštevajo mnenja članov SD". Zato Veber predlaga, da bi o tem, torej o takšnih strankarskih prestopih, morali prej povprašati člane SD in na njihovo mnenje vezati mandate članov vodstva stranke.

VEBER: BRATUŠKOVA JE PRODALA HELIOS

No, Janko Veber tudi očita Alenki Bratušek, da je kot predsednica vlade družbo Helios prodala Avstrijcem za (zgolj) 147 milijonov evrov, zdaj pa so Avstrijci taisti Helios prodali naprej Japoncem, in to za 572 milijonov evrov.
Naši viri iz stranke SD še pravijo, da naj bi se prestop Alenke Bratušek na listo SD pripravljal že dlje časa. Zato naj bi tisti, ki ta prestop pripravljalo, pred časom tudi preprečili, da bi se poslanski skupini SD pridružila dva znana odpadnika stranke Alenke Bratušek, poslanca Jani Möderndorfer in Peter Vilfan, ki sta nato (zato) pristala v SMC in Desusu.
 
Članek Alenka Bratušek s Kube naravnost v SD si lahko preberete tukaj.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
roman jakič janko veber Alenka Bratušek Anton Colarič Jernej Pavlič Dejan Židan Peter Vilfan jani mderndorfer

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Upor Ljubljane proti Jakiču. Tudi Veber proti Bratuškovi in njeni kadrovski prtljagi.