objavi na
pozareport.si

forum

Četrtek, 15. december 2016 ob 06:24

Bizarno in nediplomatsko. Erjavec in Cerar pošiljata Trumpu bivšega agenta SDV.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Vidovič je že drugi bivši sodelavec SDV, ki ga Cerarjeva vlada kot veleposlanika pošilja v tujino.
Novi slovenski veleposlanik v Združenih državah Amerike naj bi postal Stanislav Vidovič, generalni sekretar ministrstva za zunanje zadeve, član SMC, nekdanji veleposlanik v Bratislavi, vendar tudi bivši sodelavec Službe državne varnosti. Tako naj bi se odločila kadrovska komisija zunanjega ministrstva, Karl Erjavec, minister za zunanje zadeve in prvak Desusa, pa naj bi imenovanje Vidoviča že prihodnji teden "porinil" na sejo vlade.
Po navedbah nekaterih poznavalcev zunanje politike pa bo imenovanje nekdanjega agenta tajne službe iz bivših časov "bizarna in nediplomatska poteza", ki jo bo Slovenija, ki se je že nekaj časa drži sloves "najbolj proruske članice Evropske unije", za diplomatsko dobrodošlico servirala novi ameriški administraciji pod vodstvom novega predsednika ZDA Donalda Trumpa. Sicer pa to ni prvi nekdanji sodelavec SDV, ki ga Cerarjeva vlada pošilja na veleposlaniško mesto. Aprila letos sta namreč Miro Cerar in Karl Erjavec za novega slovenskega veleposlanika v Črni gori postavila Mitjo Močnika, ki je pred leti delal na SDV.

FAMOZNA DEPEŠA: BREZ SKRBI, ZMAGALA BO HILLARY

Stanislav Vidovič bo na čelu veleposlaništva v Washingtonu zamenjal sedanjega veleposlanika Boža Cerarja, ki je sicer blizu SDS. Cerar je "zaslovel" 5. novembra, tri dni pred predsedniškimi volitvami v ZDA, ko je, vsaj po naših informacijah, iz Washingtona poslal tajno depešo, češ, brez skrbi zaradi Trumpa, saj bo zanesljiva zmagovalka ameriških volitev Hillary Clinton. To depešo naj bi zunanje ministrstvo potem posredovalo tudi vsem slovenskim diplomatov v tujini.

NAMESTO MARTE KOS - FRANCI BUT

V Nemčiji, Berlinu, pa naj bi prihodnje leto slovenski veleposlanik namesto Marte Kos Marko, ki se vrača v Ljubljano, postal Franci But, nekdanji veleposlanik v Pragi in Beogradu ter pred leti predsednik Slovenske ljudske stranke.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Stanislav Vidovič karl erjavec miro cerar Franci But Marta Kos Marko božo cerar Mitja Močnik donald trump Hillary Clinton

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-09-14 16:45:23


Šmarca, četudi z najpomembnejšo funkcijo v državi, od nikoder prispelega in živečega v tej vasi, ne premore več niti trgovine. Morda kakšno zanikrno gostilno, nekaj beznic in Šarčevih sosedov, trgujočih z drogo, so pa začuda zaprli, sploh, ker so narkotiki, njihova reprodukcija, nepogrešljiva omama političnih in družbenih elit in precej pomembna gospodarska panoga v državi. Končno, so vsi tovrstni kriminalci v Sloveniji varni, zlasti tisti, blizu ljubljanskemu šerifu, pri katerem je Šmarčan opravljal politični, pripravniški staž...Šmarca sicer premore, v širši javnosti nekaj zelo znanih osebnosti. Najbolj znan je Joc Pečečnik, Aleksander Jereb tudi izvira od tod, zdaj se v to sfero umešča tudi Šarec. Šmarski zet je recimo priznani marksist, Bogomir Kovač. Nasploh pa vas , ob, za Slovenijo standardnem priseljevanju južnjakov, s Šarcem na čelu, ni nič drugačna od kakšne druge, ki ima še vedno povečini slovenski živelj. Vsekakor je bil za večino Šmarčanov in kamniških občanov svojevrsten šok, ko je takratni kamniški župan, ki ga je izvolilo pretežno ruralno prebivalstvo, vstopil v stranko Pozitivne Srbije, prej omenjenega kriminalca. Šarec je hitro uvidel napako in špekulativno izstopil, vsekakor pa nakazal svoj, balkanski način razmišljanja in dojemanja stvari v življenju, z izrazitim, že skoraj živalskim nagonom po preživetju. Mojemu zapisu bi tokrat moral verjeti tudi Potočnik, ker sem iz - Šmarce. Tudi in predvsem zato, mi hitreje obrne želodec, ko vidim nekatere ljudi v politiki, ki to nikoli ne bi smeli biti, če bi hoteli ohraniti neke minimalne etične in higienske standarde med tistimi, ki odločajo o usodi naroda. Tako pa se nad njim in državo zgrinjajo le temni oblaki.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Bizarno in nediplomatsko. Erjavec in Cerar pošiljata Trumpu bivšega agenta SDV.