objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sobota, 17. december 2016 ob 08:44

Razkrivamo. To je nova spremljevalka Mira Cerarja: Mojca Stropnik, odvetniška pripravnica.
Predsednik vlade naj bi hodil z nekdanjo svetovalko iz svojega vladnega kabineta, danes zaposleno v mariborski odvetniški pisarni Brumen.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Miro Cerar in Mojca Stropnik. Po navedbah naših virov naj bi bila par že od letošnjega poletja.
Miro Cerar ima novo zasebno spremljevalko. Gre za odvetniško pripravnico Mojco Stropnik, trenutno zaposleno v mariborski odvetniški pisarni Brumen, prej pa je delala kot svetovalka v Cerarjevem kabinetu. Po naših informacijah sta skupaj že od letošnjega poletja, viri naj bi ju takrat videvali tudi na Vrbskem jezeru v Avstriji. Včeraj zvečer, na primer, pa sta po navedbah naših virov večer preživela doma pri Cerarju v Murglah, v hiši, ki jo je pred nekaj meseci morala na hitro zapustiti Cerarjeva prejšnja spremljevalka Vesna Arnšek. Mojca Stropnik je delo svetovalke v kabinetu očitno zapustila šele potem, ko je postalo jasno, da bo za kariero predsednika vlade in njegovo podobo v javnosti bistveno bolje, če hodi z odvetnico, ne pa z uradnico iz svojega kabineta.

				Miro Cerar in Mojca Stropnik, kot sodelavca na vladi in stranki SMC. Stropnikova je delo svetovalke v kabinetu očitno zapustila šele potem, ko je postalo jasno, da bo za kariero predsednika vlade in njegovo podobo v javnosti bistveno bolje, če hodi z odvetnico, ne pa z uradnico iz svojega kabineta.<br>
			Miro Cerar in Mojca Stropnik, kot sodelavca na vladi in stranki SMC. Stropnikova je delo svetovalke v kabinetu očitno zapustila šele potem, ko je postalo jasno, da bo za kariero predsednika vlade in njegovo podobo v javnosti bistveno bolje, če hodi z odvetnico, ne pa z uradnico iz svojega kabineta.
Stropnikova je rojena aprila 1981, kar pomeni, da je 22 let mlajša od Cerarja. Je pa zanimivo, da je diplomirala šele leta 2014, na mariborski pravni fakulteti, in to na precej politični temi "Pravna interpretacija (ne)dopustnosti verskih simbolov v javnih šolah", no, zdaj pa naj bi že bila, sodeč po spletni strani odvetniške pisarne Brumen, specialistka za gospodarsko pravo. Na spletni strani je Stropnikova malo v slogu Melanie Trump tudi previdno zamolčala letnico diplome (v nasprotju z lastnico pisarne, odvetnice Nine Brumen), verjetno zato, ker je diplomirala šele pri 34 letih (faksimile). Se je pa Miru Cerarju takrat zahvalila za pomoč pri pripravi diplome (faksimile).

				Mojca Stropnik se je ob diplomi zahvalila tudi Miru Cerarju ....<br>
			Mojca Stropnik se je ob diplomi zahvalila tudi Miru Cerarju ....

				... dve leti kasneje pa naj bi že - med drugim - postala specialistka za gospodarsko pravo.<br>
			... dve leti kasneje pa naj bi že - med drugim - postala specialistka za gospodarsko pravo.

ZAKONCA BRUMEN

Pri odvetniški pisarni Brumen, kjer je Mojca Stropnik zdaj zaposlena, je zanimivo še to, da je, potem ko je vlado prevzel Miro Cerar, članica njegovega kabineta pa je postala tudi Stropnikova, ta pisarna postala prava majhna gazela pri služenju denarja na mariborskih sodiščih. To dokazujejo podatki projekta Erar, ki ga vodi Komisija za preprečevanje korupcije.
Nina Brumen, lastnica odvetniške pisarne Brumen, je sicer žena Boštjana Brumna, nekdanjega tajnika Univerze Maribor, danes dekana Fakultete za turizem, ki mu sodijo zaradi zlorabe položaja, ker naj bi tedanji rektorski ekipi mariborske univerze omogočil zimske počitnice na račun denarja - univerze.

				Potem ko je vlado prevzel Miro Cerar, Stropnikova pa je postala članica njegovega vladnega kabineta na Gregorčičevi ulici v Ljubljani, so poskočili tudi državni posli odvetniške pisarne Brumen, kjer je danes zaposlena - Mojca Stropnik (vir: Erar - za povečavo kliknite na sliko).<br>
			Potem ko je vlado prevzel Miro Cerar, Stropnikova pa je postala članica njegovega vladnega kabineta na Gregorčičevi ulici v Ljubljani, so poskočili tudi državni posli odvetniške pisarne Brumen, kjer je danes zaposlena - Mojca Stropnik (vir: Erar - za povečavo kliknite na sliko).
Naši viri blizu Mira Cerarja še pravijo, da naj bi Cerar svojo novo spremljevalko slovenski javnosti uradno predstavil prihodnji petek, ko naj bi z njim prišla na osrednjo državno proslavo ob dnevu samostojnosti in enotnosti v Cankarjevem domu.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
mojca stropnik miro cerar Vesna Arnšek Nina Brumen Boštjan Brumen

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Razkrivamo. To je nova spremljevalka Mira Cerarja: Mojca Stropnik, odvetniška pripravnica.