objavi na
pozareport.si

forum

Četrtek, 29. december 2016 ob 06:40

Zamenjave na Planet TV. Po Jurencu odletel še Tomaž Perovič. Nova šefica Tina Česen.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Tomaž Perovič (na sliki levo Zoran Janković) zapušča Planet TV. Kdo ga bo zamenjal, še ni znano.
Potem ko je oktobra moral Planet TV (Antenna SL TV, d. o. o.) zapustiti generalni direktor te komercialne televizije Marijan Jurenec, so zdaj zamenjali tudi direktorja oziroma odgovornega urednika informativnega programa Tomaža Peroviča. Uradno naj bi bilo to potrjeno 3. januarja, Peroviču pa so povedali že včeraj, čeprav se je - potem ko je bilo to objavljeno na Twitterju - v pogovoru z novinarko časnika Finance Petro Sovdat izmikal, da "o tem ne ve nič".
Perovič je nekdanji direktor informativnega programa Pop TV, na medijski sceni pa ga poznajo tudi kot precej neuspešnega direktorja časopisne hiše Delo in kot tistega urednika komercialne televizije (Pop TV), ki naj bi "po navodilu" politika Gregorja Golobiča ukinil takrat najbolj gledano informativno oddajo Trenja. Po znani aferi Ultra, ki je odnesla Golobiča, je Perovič na Pop TV in Kanalu A na hitro obračunal z novinarjema Bojanom Travnom in Urošem Slakom, ki sta bila zato tudi prisiljena zapustiti Pop TV oziroma Kanal A.
Perovič je na Planet TV, kjer je spet zamenjal Bojana Travna (Uroš Slak pa je kmalu po Perovičevem prihodu odšel nazaj na Pop TV, kjer je voditelj oddaje 24ur zvečer), bolj kot po gledanosti informativnega programa "slovel" po velikih prihodkih (zaslužil naj bi 10 do 15 tisoč evrov mesečno), zdaj pa naj bi se potegoval celo za funkcijo generalnega direktorja RTV Slovenija. Vendar, kot pravijo naši viri iz vladne koalicije, tudi če bi se na razpis prijavil, nima nobenih možnosti, da bi ga izbrali. Za prvega favorita trenutno namreč velja Uroš Grilc, za njim pa je sedanji generalni direktor RTVS Marko Filli.
Bojan Traven je danes pogodbeni svetovalec direktorice TV Slovenija Ljerke Bizilj in kot občinski svetnik "vodja opozicije" v svetu občine Bohinj. Kdo naj bi na Planet TV zamenjal Tomaža Peroviča, pa še ni znano.

TINA ČESEN NOVA GENERALNA DIREKTORICA

Kadrovske zamenjave pa se dogajajo tudi čisto na vrhu Planet TV. Potem ko je večinsko (66-odstotno) lastništvo televizije nedavno prevzel Telekom Slovenije, nova generalna direktorica Planet TV postaja Tina Česen, sicer direktorica TS Medie, hčerinske družbe Telekoma Slovenije. Vladan Andjelković, ki je oktobra prišel iz Srbije in zamenjal Jurenca (po volji prejšnjega večinskega lastnika Planet TV, grške medijske korporacije Antenna Group), zaenkrat ostaja v vodstvu Planeta TV - kot eden od direktorjev.
Spomnimo, na TS Medii so pred dnevi zamenjali odgovornega urednika spletnega portala Siol.net Uroša Urbasa. Na Telekomu Slovenije naj bi v prihodnje v okviru "konsolidacije medijev" začeli proces združevanja televizije Planet TV in spletnega portala Siol.net v eno medijsko družbo.
 
Več o prihodkih Tomaža Peroviča na Planet TV si lahko preberete tukaj.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Zamenjave na Planet TV. Po Jurencu odletel še Tomaž Perovič. Nova šefica Tina Česen.