objavi na
pozareport.si

forum

Petek, 30. december 2016 ob 06:48

Melania in Donald Trump ne vabita Slovencev. Nikamor, niti na poroke niti na inavguracije.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Sevničanka Melania in slovenski zet Donald Trump sta tudi globalna zmagovalca leta 2016.
Melania in Donald Trump, največja globalna zmagovalca leta 2016, ne vabita Slovencev. Nikamor. Čeprav Melania prihaja iz Sevnice, Donald Trump pa pri nas velja za slovenskega zeta, na njuni poroki leta 2005 (22. januarja) na Floridi - med skoraj 500 povabljenimi - ni bilo nobenega(!) gosta iz Slovenije razen Melanijinih staršev, mame Amalije in očeta Viktorja, ter njene dve leti starejše sestre Ines. In tudi med povabljenci na Trumpovo predsedniško inavguracijo 20. januarja v Washingtonu ni praktično nobenega Slovenca razen - strogo po funkciji - slovenskega veleposlanika v Združenih državah Amerike Boža Cerarja.
Če je Trump ob poroki začudenim ameriškim medijem čisto po svoje razlagal, zakaj Melania nima nobene slovenske družice, češ "Slovenija in Avstrija ne poznata takšnih običajev" (?! - vir: biografija Melania Trump - Gola resnica), pa Borut Pahor, Miro Cerar ali Karl Erjavec vabil za inavguracijo niso dobili zato, ker ameriški State Department na predsedniške inavguracije uradno ne vabi tujih državnikov. Dejstvo, da prvič v ameriški in slovenski zgodovini v Belo hišo prihaja prva "Neameričanka", in to Slovenka, Trumpove administracije ali pač klana Trump oziroma njihove slovenske veje Knavs (ali Knauss) očitno sploh ne zanima.
Slovenskemu zunanjemu ministru Erjavcu, kot smo že poročali, Melania na njegovo uradno pismo z vabilom na skorajšnje srečanje, poslano prek diplomatskih kanalov, ni še niti odgovorila.
Brez vabila na inavguracijo pa je - kot kaže, sicer bi to že sama objavila - ostala tudi Nataša Pirc Musar, ljubljanska odvetnica zakoncev Trump, čeprav v medijih rada ustvarja vtis, da sta z Melanio vsak dan na zvezi. Prek telefona, po slovensko. Brez osebnega srečanja z Melanio Trump pa je julija letos na republikanski konvenciji v Clevelandu ostal tudi Janez Janša, prvak SDS. Na konvencijo je prišel, potem ko so Trumpovi svetovalci po izbruhu znane afere s prepisanim govorom Melanio Trump fizično popolnoma izolirali. Pred mediji in očitno tudi pred drugimi. Vabilo na inavguracijo naj bi potihoma pričakoval tudi sevniški župan Srečko Ocvirk, tisti slovenski župan, ki je zaradi Melanie Trump letos dal daleč največ intervjujev za svetovne medije. To že, vabila pa ni dobil.
Je pa Mateju Toninu, vodji poslanske skupine NSi, ko je bil pred kratkim v Washingtonu, eden od članov Trumpove tranzicijske ekipe za prevzem oblasti namignil, da bi bila prva pot Melanie in Donalda Trumpa v tujino lahko pot v Slovenijo (no, zraven je sedel tudi neki češki poslanec in bizarno trdil, da je Melania - Čehinja). In menda je Viktor Knavs nekatere slovenske znance po Trumpovi zmagi povabil na prestižno igranje golfa na Florido. Ali so bili res povabljeni in so tudi res šli ali pa se samo hvalijo, pa je drugo vprašanje ...
 
Več o usodi pisma, ki ga je minister za zunanje zadeve Karl Erjavec poslal Melanii Trump, si lahko preberete tukaj.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
melania trump donald trump Amalija Knavs Viktor Knavs božo cerar Borut Pahor miro cerar karl erjavec nataša pirc musar Srečko Ocvirk matej tonin

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-09-18 08:04:16


Četudi jima vprašanja sevirajo naprej, zamolčana produkta komunističnega divjanja in razvrata,bratec Marjan in sestrica Alenka, ne znata povedati ničesar. Si pa vsaj upata. V Bruslju gre to malo težje in se ga raje izogneta. Marjanu gre dobro od ust predvsem jurišno grmenje, ko še vedno bije nek svoj narodno-osvobodilni boj in odkriva spomenike , zdaj že v Rusiji. Tam jih, zanimivo, boli kurac za svoje žrtve, ki so jih veliko pobili sami, podobno kot pri nas. ..Zakaj Musarjeva, čeprav o pravu nima kaj dosti pojma? Težko jo že gledam s tistimi podbradki, klati pa vselej le neumnosti, ko odpre usta in se ne prehranjuje. Sodi k tzv. murgelski politični opciji, nesposobna in pokvarjena je zadosti, da bi lahko bila tudi predsednica vlade. V tem kontekstu ima povezave na sodiščih in, ko gre za nacionalni interes, za privilegirane stranke, se sodni epilogi, logično, izidejo v prid teh, ki kakor delajo za dobro in v imenu države. Globoke države, seveda. Na koncu koncev, bodo drugi blok nuklearke gradili Kolektor, Riko in Pomgrad, medtem, ko bo Westinghouse angažiran kot njihov podizvajalec. Kokoš, tam nastavljena kot direktorica, se vede kot aktulni predsednik vlade. Naduto, pobalinsko in neumno. Nihče jim kakor nič ne more. V bistvu moraš gledati pod noge, toliko dreka puščajo za sabo na vsakem koraku. ,,Spet je pameten ,, eden od Serpentinškovih retoričnih biserov, ki se jih nikakor ne more znebiti. Nimam pomembne funkcije v državi. Da mu bo lažje. Vseeno bi se lahko kdaj oglasil, da mu pomagam dvigniti nivo komunikacije. Saj sva blizu.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Melania in Donald Trump ne vabita Slovencev. Nikamor, niti na poroke niti na inavguracije.