objavi na
pozareport.si

forum

Četrtek, 26. januar 2017 ob 06:54

Glavni luzer novele zakona o tujcih je Milan Brglez. Vesna Györkös Žnidar ga je pohodila.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Milan Brglez kljub strašnim ambicijam pristaja na političnem obrobju. To se potrjuje te dni.
Ko je avtor teh vrstic pred nekaj tedni ob kosilu spet prijetno debatiral z enim od poslancev Nove Slovenije, mu je ta lakonično dejal, da je Milan Brglez, predsednik parlamenta in podpredsednik SMC kljub vidni medijski podpori, predvsem Mladine, Dnevnika, Dela in Večera, nima (več) nobene politične moči. Pogovor je namreč tekel tudi o Brglezovi morebitni kandidaturi za predsednika države.
Predvideni današnji sprejem razvpite novele zakona o tujcih, ki naj bi bila domnevno neustavna in v nasprotju z nekaterimi mednarodnimi konvencijami o človekovih pravicah, ki naj bi jo poslanci državnega zbora danes potrdili celo z dvotretjinsko večino ter katere "zaustavitev" je levim medijem vehementno obljubljal Brglez, se bo končal tako, da bo glavni luzer novele zakona o tujcih ravno - Brglez. Prej omenjene besede poslanca Nove Slovenije pa potrjene.

ON, BRGLEZ, BO NOVELO ZAUSTAVIL. PA JA ...

Goran Klemenčič, minister za pravosodje, se je na vladi ob sprejetju novele zakona o tujcih "modro vzdržal", Brglez pa se je javno hvalil, da bo novelo kot takšno on, Brglez, predsednik parlamenta, zaustavil.
Novela zakona o tujcih namreč ne bo sprejeta samo zato, ker bosta zanjo glasovali opozicijski stranki SDS in Nova Slovenija, ampak skoraj izključno zato, ker jo podpira vladna koalicija. Predvsem SMC, kjer se sicer - kot običajno ob razvpitih odločitvah - poslanci SMC med seboj prepirajo, zmaga pa tisti, ki je glasnejši na izvršilnem odboru SMC in dobi podporo Mira Cerarja, medtem ko se Desus in Socialni demokrati tokrat previdno držijo nekoliko ob strani. In da ne bo pomote, tujcev - migrantov ne marajo niti na levici; morebitni referendum o pravicah gejev bi padel tudi med članstvom SD in Desusa.
Zato je Milan Brglez svojo politično bitko izgubil v SMC, ministrica za notranje zadeve Vesna Györkös Žnidar ga je tokrat pohodila. In če/ko te pohodi honorarna političarka, kot je Vesna Györkös Žnidar, nekdanja praktično povsem neznana drugoligaška odvetnica iz Maribora, katere edina, ampak res edina vstopnica v politiko je bilo družinsko prijateljstvo njene mame, mariborske tožilke Elizabete Györkös, ter danes pokojne generalne državne tožilke in pravosodne ministrice LDS Zdenke Cerar, mame Mira Cerarja, potem je jasno, da si velik politični luzer. Četudi je res, da Vesna Györkös Žnidar na sejah vlade tudi vpije, še posebno glasna pa je na internih sejah vodstva SMC.

HITRO MINE SLAVA BANKOMATA

Milan Brglez je svojo politično tržno nišo našel na skrajnem levem krilu stranke SMC, tam, kjer se danes hrani radikalna Združena levica. Največjo slavo je doživel 28. septembra 2016, ko je sredi vasice Osilnica slavnostno odprl bankomat Gorenjske banke. Za katerega se je potem celo pohvalil, da ga je zrihtal sam?! Ker mu je slava zaradi enega bankomata očitno stopila v glavo (naredil je pač enako napako kot propadla političarka Katarina Kresal - začel je verjeti lastni medijski samopromociji), je dobil strašne ambicije ter v ožjih krogih napovedal kandidaturo za predsednika države, vmes pa se je govorilo, da bi utegnil celo zamenjati Cerarja na čelu vlade. Kljub vidni tihi podpori Milana Kučana & Co., ki takoj vključuje tudi prej naštete štiri medije, je kmalu postalo jasno, da bi proti Borutu Pahorju lahko ujel kvečjemu pet odstotkov. Zato je Brglez s kandidaturo potihoma odnehal.
In danes Brgleza ne premaguje težki prvokategornik Borut Pahor, ampak politična drugoligašica Vesna Györkös Žnidar. Milan Brglez pa politično amatersko pristaja tam, kjer je bil septembra lani - pri odpiranju bankomatov bogu za hrbtom. Povedano drugače, na političnem obrobju.
Milan Brglez se zdaj prek medijev za nameček še celo smešno in bizarno hvali, da bo danes, pazite, "glasoval po svoji vesti"?! A samo danes?! Res smešno in bizarno, saj bi moral kot izvoljeni poslanec tako ali tako vedno glasovati po svoji vesti.
 
P. S.: V političnem spopadu znotraj največje vladne stranke SMC, med Milanom Brglezom in Vesno Györkös Žnidar, so švigale tudi najbolj banalne anonimke. Del ene takšne anonimke objavljamo v nadaljevanju. Kot pisni dokaz, kako brutalno nizko padejo slovenski politiki, ko se znotraj iste stranke tolčejo med seboj ...

				To je del anonimke o Vesni Györkös Žnidar ... (za povečavo kliknite na sliko).<br>
			To je del anonimke o Vesni Györkös Žnidar ... (za povečavo kliknite na sliko).

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
milan brglez SMC goran klemenčič Novela zakona o tujcih sds nova slovenija desus Socialni demokrati Elizabete Gyorkos Vesna Györkös Žnidar Zdenka Cerar Združena levica Gorenjska banka Katarina Kresal Milan Kučan Borut Pahor

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

igor hauptman

2019-07-15 20:21:11


Takole, Istok Potočnik glede dokazov o neprimernosti bankirja za direktorski stolček na MK. Kandidat mora v postopki izbire predložiti dokaze le o tem, da izpolnjuje razpisne pogoje, med drugim dokazilo o nekaznovanosti. Požarju za oceno, za kakšnega kandidata gre ni potrebno predlagati prav nobenih dokazov. O njegovi primernosti je mogoče soditi predvsem na podlagi dosedanjih referenc, ki očitno izhajajo predvsem iz bančništva. O teh referencah pa lahko le ugibamo. Če mene vprašate, seveda me ne bo nihče, so le te že zaradi njegovega položaja v času kopanja enormne bančne luknje ( že druge v 20. letih) nadvse sporne. Da ni prav nič odgovoren zanjo se lahko pohvali, kot tudi vsi ostali bančniki v vseh bankah, ki so jih sanirali slovenski davkoplačevalci. Niti eden od njih ni pravnomočno obsojen zaradi nevestnega dela, kar zaradi nenormalno visokih dokaznih standardov v naši kazenski zakonodaji ni prav nič izjemnega. Je pa zaradi tega izjemna naša država.Da gre za spornega kandidata je jasno tudi iz tega, da je imela Šarčeva vlada do sedaj z njim očitne težave. O poteku postopka zoper Iztoka Gornika ne morem soditi, verjetno se v resnici do sedaj ni končal niti še preiskovalni postopek. Vendar dokler še ta ni zaključen, nekako nenaivno pričakujem, da po tem postopek ustavljen pa je popolnima neprimerno, da se o takem kandidatu vlada sploh pogovarja. In zakaj, Istok Potočnik po vašem mnenju bi moral ravno ta sporna oseba ponovno odločati o premoženju države. Ugibam. Zato ker bo nalogo opravil v interesu tistega, ki ga ves čas forsira in to ni nujno ravno minister Počivalšek. Ali pa ima toliko močnega strica, ki bo zanj pač poskrbel. Naj bo dober in poskrbi še za delavke ARUMA, zadnje metamorfoze bivše MURE, ki so ravno danes dokončno ostale brez službe. Še brezplačen nasvet. Naj gre dotični gospod za nekaj časa delat še za bančni šalter, ki ga verjetno sploh še ni videl, kot še mnogo naših "uspešnih" bančnikov.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Glavni luzer novele zakona o tujcih je Milan Brglez. Vesna Györkös Žnidar ga je pohodila.