objavi na
pozareport.si

forum

Četrtek, 26. januar 2017 ob 06:54

Glavni luzer novele zakona o tujcih je Milan Brglez. Vesna Györkös Žnidar ga je pohodila.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Milan Brglez kljub strašnim ambicijam pristaja na političnem obrobju. To se potrjuje te dni.
Ko je avtor teh vrstic pred nekaj tedni ob kosilu spet prijetno debatiral z enim od poslancev Nove Slovenije, mu je ta lakonično dejal, da je Milan Brglez, predsednik parlamenta in podpredsednik SMC kljub vidni medijski podpori, predvsem Mladine, Dnevnika, Dela in Večera, nima (več) nobene politične moči. Pogovor je namreč tekel tudi o Brglezovi morebitni kandidaturi za predsednika države.
Predvideni današnji sprejem razvpite novele zakona o tujcih, ki naj bi bila domnevno neustavna in v nasprotju z nekaterimi mednarodnimi konvencijami o človekovih pravicah, ki naj bi jo poslanci državnega zbora danes potrdili celo z dvotretjinsko večino ter katere "zaustavitev" je levim medijem vehementno obljubljal Brglez, se bo končal tako, da bo glavni luzer novele zakona o tujcih ravno - Brglez. Prej omenjene besede poslanca Nove Slovenije pa potrjene.

ON, BRGLEZ, BO NOVELO ZAUSTAVIL. PA JA ...

Goran Klemenčič, minister za pravosodje, se je na vladi ob sprejetju novele zakona o tujcih "modro vzdržal", Brglez pa se je javno hvalil, da bo novelo kot takšno on, Brglez, predsednik parlamenta, zaustavil.
Novela zakona o tujcih namreč ne bo sprejeta samo zato, ker bosta zanjo glasovali opozicijski stranki SDS in Nova Slovenija, ampak skoraj izključno zato, ker jo podpira vladna koalicija. Predvsem SMC, kjer se sicer - kot običajno ob razvpitih odločitvah - poslanci SMC med seboj prepirajo, zmaga pa tisti, ki je glasnejši na izvršilnem odboru SMC in dobi podporo Mira Cerarja, medtem ko se Desus in Socialni demokrati tokrat previdno držijo nekoliko ob strani. In da ne bo pomote, tujcev - migrantov ne marajo niti na levici; morebitni referendum o pravicah gejev bi padel tudi med članstvom SD in Desusa.
Zato je Milan Brglez svojo politično bitko izgubil v SMC, ministrica za notranje zadeve Vesna Györkös Žnidar ga je tokrat pohodila. In če/ko te pohodi honorarna političarka, kot je Vesna Györkös Žnidar, nekdanja praktično povsem neznana drugoligaška odvetnica iz Maribora, katere edina, ampak res edina vstopnica v politiko je bilo družinsko prijateljstvo njene mame, mariborske tožilke Elizabete Györkös, ter danes pokojne generalne državne tožilke in pravosodne ministrice LDS Zdenke Cerar, mame Mira Cerarja, potem je jasno, da si velik politični luzer. Četudi je res, da Vesna Györkös Žnidar na sejah vlade tudi vpije, še posebno glasna pa je na internih sejah vodstva SMC.

HITRO MINE SLAVA BANKOMATA

Milan Brglez je svojo politično tržno nišo našel na skrajnem levem krilu stranke SMC, tam, kjer se danes hrani radikalna Združena levica. Največjo slavo je doživel 28. septembra 2016, ko je sredi vasice Osilnica slavnostno odprl bankomat Gorenjske banke. Za katerega se je potem celo pohvalil, da ga je zrihtal sam?! Ker mu je slava zaradi enega bankomata očitno stopila v glavo (naredil je pač enako napako kot propadla političarka Katarina Kresal - začel je verjeti lastni medijski samopromociji), je dobil strašne ambicije ter v ožjih krogih napovedal kandidaturo za predsednika države, vmes pa se je govorilo, da bi utegnil celo zamenjati Cerarja na čelu vlade. Kljub vidni tihi podpori Milana Kučana & Co., ki takoj vključuje tudi prej naštete štiri medije, je kmalu postalo jasno, da bi proti Borutu Pahorju lahko ujel kvečjemu pet odstotkov. Zato je Brglez s kandidaturo potihoma odnehal.
In danes Brgleza ne premaguje težki prvokategornik Borut Pahor, ampak politična drugoligašica Vesna Györkös Žnidar. Milan Brglez pa politično amatersko pristaja tam, kjer je bil septembra lani - pri odpiranju bankomatov bogu za hrbtom. Povedano drugače, na političnem obrobju.
Milan Brglez se zdaj prek medijev za nameček še celo smešno in bizarno hvali, da bo danes, pazite, "glasoval po svoji vesti"?! A samo danes?! Res smešno in bizarno, saj bi moral kot izvoljeni poslanec tako ali tako vedno glasovati po svoji vesti.
 
P. S.: V političnem spopadu znotraj največje vladne stranke SMC, med Milanom Brglezom in Vesno Györkös Žnidar, so švigale tudi najbolj banalne anonimke. Del ene takšne anonimke objavljamo v nadaljevanju. Kot pisni dokaz, kako brutalno nizko padejo slovenski politiki, ko se znotraj iste stranke tolčejo med seboj ...

				To je del anonimke o Vesni Györkös Žnidar ... (za povečavo kliknite na sliko).<br>
			To je del anonimke o Vesni Györkös Žnidar ... (za povečavo kliknite na sliko).

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
milan brglez SMC goran klemenčič Novela zakona o tujcih sds nova slovenija desus Socialni demokrati Elizabete Gyorkos Vesna Györkös Žnidar Zdenka Cerar Združena levica Gorenjska banka Katarina Kresal Milan Kučan Borut Pahor

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Janez Kepic-Kern

2019-10-18 21:08:57


IVAN MAČEK - mene v debato o tisri ex SMC poslanki - ne boš pritegnil, koga drugega neplačanega, nestrankarskega komentatorja - razen mene Janea K. Kerna - pa nna tem ok e-- portalu g. POŽARJA TAKOINTAKO - NI. Nimaš - sogovornikov - a ne vidiš? Z MIHO SKUMARC.AMI sta takointako - ista oseba - IVAN MAČEK=MIHA SKUMARC-AMI- tsti tvoji kloni Istok, Hugo itd. - so a takointako - "tvoj program opuščenih klonov oz. tvojih vzdevkov. Ne blefiraj - saj veš, da ta portal - ni za polemike in zmerjanja kot je to bil dolgo časa OK E- PORTAL NOVE TV. Ta POŽAREPORT OK E-PORTAL -je bolj za objavo osebnih INFO, STALIŠŠČ, ne pa za polemike. Raje nam napiši, v kako tesnem sorodstvenemodnosu - sta bila oče in mama - od realnega IVANA MAČKA. Ti, ki se skrivaš za vzdevkom z imenom tega "realnega grozoviteža Ivana MAČKA -- si, se zdiš - tako javno nezanimiv, da si si moral nadeti tako "negativno reklamni vzdevek". Se zdi. Tista hvalabogu ex SMC poslanka - je paena zadnjih oseb, ki bi mene Janeza Kepic-Kerna - zanimala. Najbolje bo, če odideš - spat. Nihče te ne bo pogrešal. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA P.S. PRECEJ BOLJ OTROČJE" LJUDI- SE - IMAŠ NA ZGORNJI SLIKI. S častno izjemo g. Kovšce. Sploh pa si vsi - to beroči - ZAPOMNITE PREGOVOR moje pokojne - mame, ki je bila ok vzgojiteljica: "ODRASLI T.I. "MOŠK" SO LE NEKOLIKO VEČJI PREDVSEM PA VEČINOMA OD MALIH OTROK - VELIKO S L A B ŠŠ I "otroci".Vse negativne lastnosti otrok - imajo - močno potencirani. Luštnosti - malih otrok - pa "ODRASLI OTROCI=DEDI" takointako nimajo - nič večč. Sliko moj ok mame - si lahko ogledaš na mojem e-portalu "SLOVENIANA", NA: sloveniana.si. Pleše z dvema vnukoma.
Janez Kepic-Kern

2019-10-18 16:26:05


"PRAVNICA-PREŠUŠTNICA" SLOVENSKI PRAVNIKI, NJIH morebitna "PREŠUŠTVA", NJIH ZVESTOBA "ZAKONSKIM" ZAVEZAM itd.?! Osebno pričevanje: Janez KEPIC-KERN. - sem bil več desetletij tudi - zelo aktiven-vsak vikend - družabni ok, zaželen PLESALEC. SPODAJ PODAJAM RESNIČNO ZGODBO O MOJI NAJBOLJŠI SOPLESALKI - "PRAVNICI" Ne rečem, da vsem, a pri visokem procentu že takointako "strokovno precej skromnih" slovenskih pravnikov - se zdi - ŠTUDIJ PRAVA NAREDI "IRACIONALNE NJIH VREDNOTE.. Se zdi - vsaj pri nekaterih. - vsem beročim in ostalim - PRIPOROČAM VELIKO MERO OSEBNE PREVIDNOSTI predno se navežete kak bolj resnen, osebni stik s katerimkli, katerokoli PRAVNICO, PRAVNIKOM - šolanim na naših slovenskih pravnih šolah. Ne posplošujem, ampak - spodnji primer je 1000% verodostojen. Moja, v začetku naključna znanka "pravnica ELENA" - res izjemno dobra solo in v paru plesalka iz LJUBLJANE iz ugledne številčne premožne in dobro situirane meščanske družine, z družinskim stanovanjem prav blizu ex PRAVNE FAKULTETE JE BILA V 1970., 1980, 1990 - do leta 2010 ena najbolj "impozantnih" žensk - v Ljubljani - kot npr - znana Sophia LOREN ali sedaj MELANIA TRUMP. Ni delala kot pravnica - pač pa v turizmu. Toplo, bujno, skladno postavno - ELENO - IMPOZANTNO ŽENSKO, s kakršno se moški - lahko - "postavlja - pred drugimi moškimi in v družbi si je zaželel imeti za SVOJO ŽENO - eden najbolj priznanih ZDRAVNIKOV - v LJ. In? Ni bilo težav: IMPOZANTNA ELENA - praktičnega razmišljanja - se je poročila z njim. Takoj je rodila otroka - lepo skrbela zanj. Vse pa se je zapletlo, ko je IMPOZANTNA - ELENA - začela delati v turizmu. Z leti je namreč IMPOZANTNA ELENA - postajala še bolj lepo, skladno bujna, samostojna vedra in družabna, predmet poželenja -vseh moških. Tudi sama se je spremenila v veliko - "ljubiteljico moških" - tudi v praksi. To je seveda povzročilo težave v njenem zakonu - s tistm ok, a nič družabnim zdravnikom. Ampak ! Pravnica ELENA - ni nič komplicirala. Rekla je: "POSLUŠAJ - MOŽ ! Jaz poročila s teboj - sem se. Ampak: ZVESTOBE - TI PA NISEM OBLJUBILA" Čisto zares je tako rekla: sem bil zraven, ko je to "veličastno" ex možu- oznanila po telefonu. Seveda je sledila LOČITEV, ki je trajala cca 20 let, delitev premoženja itd. - s čimer se IMPOZANTBNA Elena niti najmanj ni obremenjevala, saj ji še zdaj pri nje 60 letih - ne manjka - občudovalcev, ljubčkov itd. Le nje ex MOŽ , OK ZDRAVNIH - nikakor ne more doumeti. kako je ŽENSKA - PRAVNICA - lahko ? Takšna. L.R. Ex ok knjižničar, ok družabni plesalec itd. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA P.s. Zgodba je - absolutno - resnična. ELENA - je nezlobna, nekaznova, prijetna, le skrajno egocentrična oseba. PRAVNICA. Zdaj ivi samostojno obkrožena z množico občudovalcev. privlačna. PRAVNCA. Pač. Kdo bi razumel - slovenske PRAVNIKE? Da niti ne govorim o - "PRAVNICAH"

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Glavni luzer novele zakona o tujcih je Milan Brglez. Vesna Györkös Žnidar ga je pohodila.