objavi na
pozareport.si

forum

Torek, 7. februar 2017 ob 06:12

Cerar rekel Bratuškovi, naj mu BMW pred odhodom kupi ona, da bi on izpadel etičen.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Cerarjeva etika. Med prenosom oblasti je Cerar prosil Bratuškovo, naj mu ona kupi BMW ...
Zgodba o "slavnem" BMW serije 7, ki si ga je Miro Cerar kmalu po prevzemu oblasti kupil pod krinko nabave prestižnega vozila za prevoze pomembnih gostov iz tujine, ki pridejo v Slovenijo, ima še eno zelo pomenljivo plat. Na sestanku z Alenko Bratušek (in to še preden je Cerar uradno postal premier), ko sta se z Bratuškovo pogovarjala o prenosu oblasti, je Cerar "prosil" Bratuškovo, ali mu lahko, dokler je formalno še predsednica vlade, kupi nov avto, da tega ne bi bilo treba narediti njemu (mimogrede, gre za večkrat in pri različnih virih preverjeno informacijo). Verjetno zato, da bi bil pred javnostjo še naprej videti etičen. Ker Alenka Bratušek tega ni storila, si ga je Cerar potem kljub temu nabavil sam.

AUDI, KI GA CERAR NI HOTEL IMETI, DANES PREVAŽA BRGLEZA

"Starega" audija A8, ki so ga prej vozili Borut Pahor, Janez Janša in Alenka Bratušek, pa Miro Cerar ni hotel imeti zato, ker naj bi bil prestar. No, danes ta isti stari A8 uporabljajo za prevoze predsednika državnega zbora in podpredsednika SMC Milana Brgleza, čigar odstop z mesta podpredsednika SMC zdaj zahteva - Cerar.
 
Več o nakupu prestižnega vozila BMW serije 7 za Mira Cerarja si lahko preberete tukaj.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
miro cerar Alenka Bratušek Borut Pahor Janez Janša milan brglez

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

igor hauptman

2019-07-15 20:21:11


Takole, Istok Potočnik glede dokazov o neprimernosti bankirja za direktorski stolček na MK. Kandidat mora v postopki izbire predložiti dokaze le o tem, da izpolnjuje razpisne pogoje, med drugim dokazilo o nekaznovanosti. Požarju za oceno, za kakšnega kandidata gre ni potrebno predlagati prav nobenih dokazov. O njegovi primernosti je mogoče soditi predvsem na podlagi dosedanjih referenc, ki očitno izhajajo predvsem iz bančništva. O teh referencah pa lahko le ugibamo. Če mene vprašate, seveda me ne bo nihče, so le te že zaradi njegovega položaja v času kopanja enormne bančne luknje ( že druge v 20. letih) nadvse sporne. Da ni prav nič odgovoren zanjo se lahko pohvali, kot tudi vsi ostali bančniki v vseh bankah, ki so jih sanirali slovenski davkoplačevalci. Niti eden od njih ni pravnomočno obsojen zaradi nevestnega dela, kar zaradi nenormalno visokih dokaznih standardov v naši kazenski zakonodaji ni prav nič izjemnega. Je pa zaradi tega izjemna naša država.Da gre za spornega kandidata je jasno tudi iz tega, da je imela Šarčeva vlada do sedaj z njim očitne težave. O poteku postopka zoper Iztoka Gornika ne morem soditi, verjetno se v resnici do sedaj ni končal niti še preiskovalni postopek. Vendar dokler še ta ni zaključen, nekako nenaivno pričakujem, da po tem postopek ustavljen pa je popolnima neprimerno, da se o takem kandidatu vlada sploh pogovarja. In zakaj, Istok Potočnik po vašem mnenju bi moral ravno ta sporna oseba ponovno odločati o premoženju države. Ugibam. Zato ker bo nalogo opravil v interesu tistega, ki ga ves čas forsira in to ni nujno ravno minister Počivalšek. Ali pa ima toliko močnega strica, ki bo zanj pač poskrbel. Naj bo dober in poskrbi še za delavke ARUMA, zadnje metamorfoze bivše MURE, ki so ravno danes dokončno ostale brez službe. Še brezplačen nasvet. Naj gre dotični gospod za nekaj časa delat še za bančni šalter, ki ga verjetno sploh še ni videl, kot še mnogo naših "uspešnih" bančnikov.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Cerar rekel Bratuškovi, naj mu BMW pred odhodom kupi ona, da bi on izpadel etičen.