objavi na
pozareport.si

forum

Torek, 14. februar 2017 ob 06:51

Bizarna brozga na Hitu, nadzorniki zabluzili. Poglejte, koga predlagajo za šefa uprave?!
Bojan Požar

Odpri galerijo

Iz igre za novega šefa uprave Hita izpadli vsi kandidati vplivih lobistov, od Boruta Jamnika dalje.
Po petkovih zaslišanjih, ki naj bi se končala pozno zvečer, so člani nadzornega sveta novogoriškega igralniškega giganta Hit izbrali tri kandidate za novega predsednika uprave Hita, katerih imena sicer še skrivajo. No, mi jih že objavljamo v nadaljevanju, imena pa razkrivajo, da so nadzorniki očitno "povsem absurdno zabluzili", razen če v ozadju res ni surovega pretkanega načrta zakulisne politike.

NEZAPOSLENI, BREZ IZKUŠENJ IN SLAMNATI DIREKTORJI

Poglejmo, po naših neuradnih informacijah gre za naslednje tri kandidate, ki naj bi se uvrstili v predzadnji krog, dokončno pa naj bi novega prvega človeka Hita izbrali do konca marca:
1/ Janez Mlakar, nekdanji direktor Term Dobrna, tiskarne Leykam, danes pa - po javno dostopnih bazah podatkov - eden od dveh direktorjev Papir servisa, d. o. o., ki je v lasti tiskarskega in medijskega tajkuna Martina Odlazka. Mlakar se nikoli v življenju ni ukvarjal z igralništvom, poleg tega pa ni izpolnjeval formalnih razpisnih pogojev, saj ni prijavil (predlagal) vsaj dveh svojih bodočih članov uprave.
2/ Boštjan Stopar, nekdanji slamnati direktor Gold Cluba iz Sežane. Tam naj bi bil kot direktor bivših dveh slovenskih lastnikov, Lorisa Požarja in Davida Kobala, nastavljen zgolj za plačevanje računov po njunih navodilih, ko so Gold Club prevzeli Španci, družba Win Systems Solutions, pa so ga takoj odpustili. Stopar naj bi bil zdaj nezaposlen, v svojo ekipo pa je prijavil kar sedanjega vršilca dolžnosti predsednika uprave Hita Zvonka Šulerja, in to menda celo brez njegove vednosti?! Kar je spet že samo po sebi razlog za njegovo izločitev.
3/ Miha Uršič, sedanji vodja pravne službe Hita, ki naj bi "to postal zato, ker to nihče ni hotel biti" - tako vsaj pravijo viri. Z igralništvom ali turizmom se v Hitu ni ukvarjal, bolj ali manj naj bi pregledoval nepomembne pravne posle in sponzorske pogodbe. Lokalno je zaslovel tudi po tem, da naj bi kot član vodstva nogometnega kluba Nova Gorica tega praktično finančno uničil.
Pri tem izboru naj bi se znotraj nadzornega sveta pa tudi kadrovske agencije Profil, ki je pripravljala kandidate, dogajale nadvse bizarne in čudne stvari. Določeni kandidati za predsednika uprave naj bi bili po telefonu zavedeni, da na petkova zaslišanja pred člani nadzornega sveta ni treba pripeljati svojih kandidatov za bodoče člane uprave, češ, saj itak ne bo dovolj časa za intervjuje, potem pa so jim nadzorniki - posameznim kandidatom za predsednika uprave namreč - med zaslišanji očitali, da jih celo njihovi kandidati za člane uprave ne jemljejo resno, ker jih ni bilo.

TAKO POLITIKA ...

Prav neverjetno, ampak izpadli so tudi res čisto vsi "veliki kandidati" vplivnih lobistov iz ozadja. Med njimi Marjana Novak in Goran Bizjak, ki naj bi ju forsiral Borut Jamnik, predsednik uprave Modre zavarovalnice. Ali pa Marko Černe, ki naj bi ga forsirala Aleksandar Kešeljević in Erik Kopač iz kabineta predsednika vlade Mira Cerarja. In Igor Žibrik, ki naj bi ga forsiral njegov prijatelj ter novogoriški župan Matej Arčon. Zato se že govori, da je (bil) glavni namen tega izbora sabotirati razpis in mimo vsega na čelo Hita - vsaj začasno - postaviti lokalni skupnosti "prijateljsko upravo", ki bo na prihodnjih lokalnih volitvah (2018) suportirala župana Arčona, sicer člana LDS, ki pa ga podpirajo tudi Socialni demokrati. Pravi cilj politike oziroma političnega podzemlja pa naj bi bil zavleči imenovanje novega predsednika uprave za še najmanj mesec dni, ko naj bi se zamenjal sedanji nadzorni svet. In šele potem bi postavili novo, pravo upravo Hita, menda po vodji "ljubljanskega SD".

... NADZORNIKI PA TEMU PRAVIJO DOBRA POSLOVNA PRAKSA.

Tukaj pa je še posebno uradno sporočilo za javnost, ki so ga včeraj popoldne iz družbe Hit poslali medijem. Branje priporočamo cinikom ali tistim z dobrimi želodci:
"Po individualnih predstavitvah izbranih kandidatov, ki so potekala v minulem tednu, je nadzorni svet, v petek, 10. februarja, pozno zvečer, zaključil s tretjim krogom selekcijskega postopka in določil, da se v naslednji krog uvrstijo trije kandidati.
... V skladu z dobro poslovno prakso na področju kadrovanja (?!) in z namenom zagotavljanja nemotenega nadaljevanja postopka izbora nadzorni svet informacij o posameznih kandidatih javnosti ne bo izpostavljal. Pri ocenjevanju primernosti kandidatov v selekcijskem postopku za izbor nove uprave družbe Hit nadzorni svet daje poudarek na delovne izkušnje posameznega kandidata (???) ter vizijo vodenja družbe v prihodnosti (!!!). Prav glede slednjega pa se bodo morali trije kandidati v naslednjem krogu še podrobneje dokazovati.
Nadzorni svet pričakuje, da bo po zastavljenem načrtu dela proces izbora lahko zaključil predvidoma do konca marca 2017.
"
P. S.: Jutri pa nekaj več o tem, kakšna je (bila) pri vsem tem vloga lokalnega poslovneža Marina Furlana, predsednika nadzornega sveta Hita, ki mu pravijo kar "dvojni ali celo trojni agent" ...
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Bizarna brozga na Hitu, nadzorniki zabluzili. Poglejte, koga predlagajo za šefa uprave?!