objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Sreda, 15. februar 2017 ob 06:51

Hitova brozga, drugič. Pljusknilo je po Furlanu, ki se boji policije, ter še po SMC in SDH.
To je kadrovski triler. Po nekaterih informacijah bi danes, predvsem zaradi našega članka o Hitu, lahko prišlo do nepričakovane razrešitve Nade Drobne Popovič, članice uprave Slovenskega državnega holdinga.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Kadrovska brozga na Hitu bi lahko že danes odnesla članico uprave SDH Nado Drobne Popovič.
Po našem včerajšnjem razkritju treh "čudnih" finalnih kandidatov za novega predsednika uprave Hita, je Hitova kadrovska brozga zdaj silovito pljusknila po Marinu Furlanu, predsedniku nadzornega sveta Hita, Cerarjevi stranki SMC in vrhu Slovenskega državnega holdinga.
To je pravi kadrovski triler, kriminalka, ampak pojdimo po vrsti.

PICIGA, ŽIBRIK, LAMPRET IN FURLAN

Za Marina Furlana je prišlo na dan, da je delal na vse strani. Že leto dni in pol, od novembra leta 2015 (!) je funkcijo predsednika uprave Hita ponujal finančniku Igorju Žibriku, nekdanjemu članu uprave Nove Kreditne banke Maribor, zdaj zaposlenemu na Triglav International. Kandidatura Igorja Žibrika je bila celo že usklajena znotraj SDH, lokalne skupnosti in nadzornega sveta Hita, vendar je eden od članov nadzornega sveta, Miran Lampret, "lokalni poslovnež", sicer pa vodja novogoriške enote Fakultete za komercialne in poslovne vede, ki je tudi prek Kazahstansko-slovenskega poslovnega kluba povezan z bivšim predsednikom uprave Hita Dimitrijem Picigo, "tajni načrt" zamenjave Picige ter načrtovano imenovanje Žibrika izdal Picigi in zadeva je potem tudi zaradi Furlana padla v vodo. Furlan je nato, po Novi Gorici, do zadnjega pomagal Picigi in menda tudi Žibriku ter razlagal, da kakor ni vedel za tako imenovane obvode, prek katerih naj bi Piciga kanaliziral Hitov denar - iz Hita. Picigo naj bi sicer zamenjali zato, ker naj bi ga, kot pravijo, dobili s prsti v marmeladi. V nekem trenutku je Furlan celo prosil Žibrika, ali bi Picigo obdržal za člana uprave Hita?!
Mimogrede, Dimitrij Piciga je nato res postal eden od častnih konzulov države Kazahstan v Sloveniji, kar smo napovedali, danes pa ga Novogoričani videvajo v Lampretovih poslovnih prostorih Kazahstansko-slovenskega poslovnega kluba v stavbi SKB banke v Novi Gorici.

FURLAN, JAMNIK, NOVAKOVA IN BIZJAK

Poleg tega, da je Furlan funkcijo predsednika uprave Hita obljubljal Picigi, je bil povezan tudi z Borutom Jamnikom, predsednikom uprave Modre zavarovalnice, kot bivši član nadzornega sveta "Modre", do novembra lani. Jamnik je - spomnimo - za funkcijo šefa in člana uprave Hita imel dva kandidata, Marjano Novak in Gorana Bizjaka. Slednji je prav tako član nadzornega sveta Modre zavarovalnice. No, vse to smo opisovali že včeraj.

GLAVINA, ČERNE, KEŠELJEVIĆ, KOPAČ IN FURLAN

Na koncu se je Marino Furlan očitno povezal tudi z vršilko dolžnosti predsednice uprave Slovenskega državnega holdinga Lidio Glavina. Po naših informacijah so Glavino večkrat videli sestankovati s Furlanom, zato je tihi kandidat SMC in Marina Furlana za novega predsednika uprave Hita postal Marko Černe, direktor družbe Gorica Leasing, d. o. o. Černe, ki naj bi se dobil tudi z dvema svetovalcema iz kabineta predsednika vlade, Aleksandrom Kešeljevićem in Erikom Kopačem, sicer glavnima kadrovikoma SMC, se je tako že videl na čelu Hita in se temu primerno začel tudi vesti. Naši viri pravijo, da je tudi na petkovem zaslišanju pred člani nadzornega sveta nastopil tako, kot da je to zanj samo še formalnost. Potem pa presenečen ni prišel niti med tri izbrance, katerih imena smo objavili včeraj, in je - počilo.

FURLAN IN NADA DROBNE POPOVIČ

Po objavi našega članka so "znoreli" vidni člani novogoriške SMC, regijski poslanci SMC in nekateri lobisti, ki zdaj zahtevajo zamenjavo Nade Drobne Popovič, članice uprave SDH in članice nadzornega sveta Hita, ki tam sedi kot predstavnica SDH. Zadeva je tako vroča, da se lahko zgodi, da bodo Nado Drobne Popovič zamenjali že danes, ko je slučajno že pred časom sklicana seja nadzornega sveta SDH! Po navedbah naših virov je na sejah nadzornega sveta Hita prihajalo tudi do ostrih verbalnih polemik med Nado Drobne Popovič in Marinom Furlanom, ker naj bi se Furlan začel zavedati (bati) svojih starih grehov.
No, danes pa naj bi nadzorniki SDH za novega člana uprave vendarle izbrali Matevža Marca, nekdanjega člana uprave Save.

FURLAN, HIT, ITRA LIGHTING IN STRAH PRED PREISKAVO

In zakaj Marino Furlan dela na vse strani? Po naših informacijah zato, ker naj bi se bal kriminalistične preiskave, saj naj bi se kriminalisti po navedbah različnih virov že zanimali za njegovo poslovno povezavo s Hitom. Marino Furlan in njegova žena Marjeta sta namreč lastnika družbe Intra lighting d.o.o., ki dobavlja svetila. In prav Furlanova svetila naj bi se po "spletu naključij" vedno znova pojavljala v različnih poslovnih prostorih in aranžmajih družbe Hit, na takšen ali drugačen način. Če ne drugače, pa prek posebnih zahtev najetih arhitektov ali projektantov Hita, kjer je predsednik nadzornega sveta Marino Furlan. Kar seveda pomeni vsaj sum - korupcije. Tako bi, kot pravijo naši viri, moralo biti tudi pri novem Hitovem hotelu Mond v Šentilju, vendar naj bi se Marino Furlan v zadnjem hipu raje sam preventivno "umaknil iz posla". To naj bi se zgodilo po tem, ko naj bi dobil namig, da se zanj zanimajo kriminalisti, ter naj bi se ustrašil in odpovedal temu poslu.
Po ocenah nekaterih poznavalcev naj bi sicer po vseh teh dogodkih že 6. marca prišlo do skoraj popolne zamenjave članov nadzornega sveta Hita.
 
P. S.: Jutri objavljamo sodbo višjega sodišča v Mariboru (15. marec 2016), ki razkriva podrobnosti osebnega stečaja Branka Tomažiča, nekdanjega predsednika uprave Hita in bivšega predsednika nadzornega sveta Save Re. Sodbo objavljamo zato, ker pravnomočno razkriva tesne povezave Tomažiča, tudi bivšega politika Golobičeve stranke Zares, in propadle Probanke, poleg tega pa je Tomažič še vedno zelo močno vpleten tudi v najnovejšo kadrovsko brozgo na Hitu, zato je objava sodbe v javnem interesu.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Hitova brozga, drugič. Pljusknilo je po Furlanu, ki se boji policije, ter še po SMC in SDH.