objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 16. februar 2017 ob 06:41

Afera Falcon-Pariz. Cerarjeva vlada blefira in vsaj dvakrat laže. Direktno, vsem na očeh!
Lilijana Kozlovič, generalna sekretarka vlade, se je na poslansko vprašanje o falconu in razvpitem januarskem poletu Mira Cerarja na rokometno tekmo v Pariz vsaj dvakrat, če ne celo trikrat zlagala.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Odgovor Lilijane Kozlovič na poslansko vprašanje o poletu v Pariz (za povečavo kliknite na sliko).
Aferi poleta falcona s predsednikom vlade Mirom Cerarjem, ministrico za šolstvo in šport Majo Makovec Brenčič in kopico svetovalcev na rokometno tekmo med Slovenijo in Hrvaško v Parizu ni videti konca. Javnost za celotne stroške poleta še vedno ni izvedela, saj natančnih stroškov, ki jih je sicer pokrila Slovenska vojska, znašali pa naj bi nekaj manj kot sedem tisoč evrov, menda ni mogoče izračunati, sodeč po zadnjih besedah generalne sekretarke vlade Lilijane Kozlovič, izrečenih v državnem zboru minuli ponedeljek, pa vlada blefira in laže tudi glede nekaterih drugih okoliščin, povezanih s poletom.

BLEF ALI LAŽ ŠTEVILKA 1?

Iz magnetograma odgovora generalne sekretarke vlade na vprašanja poslanca SDS Vinka Gorenaka, povezana s tem poletom, je namreč razvidno, da vlada uradno trdi, da je pri ogledu rokometne tekme šlo za "delovni obisk predsednika vlade v tujini" na podlagi sklepa vlade z dne 25. julija lani (2016). Kako je mogoče, da bi člani vlade že takrat sprejeli tak sklep, saj julija lani res še nihče niti slučajno ni mogel vedeti, da bodo 28. januarja letos slovenski rokometaši v pariški dvorani Bercy igrali tekmo za bronasto kolajno?!

LAŽ ŠTEVILKA 2 ...

Laž je tudi, da je šlo za delovni obisk v tujini. Cerar je namreč s falconom priletel na pariško vojaško letališče Le Bourget in se direktno odpeljal na tekmo. Ni ga bilo niti na uradnem popoldanskem sprejemu v rezidenci slovenskega veleposlanika v Parizu niti na uradnem sprejemu za rokometaše po zdaj že skoraj legendarni zmagi nad Hrvati, ki je bil zvečer, takoj po tekmi v pariškem hotelu, kjer je med finalnimi boji na svetovnem prvenstvu bivala slovenska reprezentanca.

... IN LAŽ ŠTEVILKA 3

Prav tako je debela laž, da je s predsednikom vlade Mirom Cerarjem v letalu "potoval svetovalec za gospodarstvo v njegovem kabinetu in pa tudi svetovalec ..." (citiramo čudno slovenščino magistre Lilijane Kozlovič). Svetovalec Mira Cerarja za gospodarstvo je razvpiti Aleksandar Kešeljević, ki pa ga v letalu - tokrat - ni bilo. So pa s Cerarjem leteli kar trije njegovi drugi svetovalci, Tanja Subotič-Levanič, vodja integriranih komunikacij v kabinetu predsednika vlade, Rok Hodej, še en svetovalec za odnose z javnostmi v kabinetu predsednika vlade, in Klemen Babnik, svetovalec za mednarodne odnose v kabinetu predsednika vlade, Majo Makovec Brenčič pa sta spremljala generalni direktor Direktorata za šport Boro Štrumbelj (no, po navedbah naših virov naj bi bil tudi prvič v življenju na neki rokometni tekmi) in Mitja Urbanc, vodja kabineta ministrice, ki pa je bil vsaj enkrat že na rokometni tekmi, v Celju, na kvalifikacijski tekmi med Slovenijo in Norveško za nastop na tem svetovnem prvenstvu v Franciji.

IN KAJ NAS UČI MEDIJSKI MOLK? DA JE NEKAJ HUDO NAROBE.

In še ena zanimivost, povezana s tem poletom Cerarja v Pariz. Čeprav je šlo za očitno zlorabo proračunskega denarja (upoštevajoč sestavo potnikov!), mainstream mediji, tokrat z enkratno rahlo izjemo Pop TV, o spornem poletu sploh ne poročajo. Bogate izkušnje iz slovenske medijsko-politične krajine pa nas učijo, da kadar so mediji tiho, je s političnim primerom, o katerem previdno molčijo, nekaj hudo narobe ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
miro cerar maja makovec brenčič liljana kozlović Dr Vinko Gorenak aleksandar kešeljević Tanja Subotić Levanič Rok Hodej Klemen Babnik Boro Štrumbelj Mitja Urbanc svetovno prvenstvo v rokometu

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Afera Falcon-Pariz. Cerarjeva vlada blefira in vsaj dvakrat laže. Direktno, vsem na očeh!