objavi na
pozareport.si

forum

Sobota, 18. februar 2017 ob 07:27

SDH gre zdaj lahko naprej. Ker je Cerar discipliniral bivšega sošolca Beliča.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Damjan Belič je moral popustiti glede Matevža Marca, potem ko je posredoval Miro Cerar.
Vse kaže, da bo prihodnji teden, menda v sredo ob petih popoldne (če ne že kakšen dan prej), prišlo do nove seje nadzornega sveta Slovenskega državnega holdinga, kjer naj bi za predsednico uprave s polnimi pooblastili imenovali Lidio Glavina, za novega, tretjega člana uprave pa Matevža Marca, nekdanjega člana uprave Save. Seja je prejšnjo sredo, kot vemo, tik pred zdajci odpadla. Uradno zaradi bolezni enega od članov nadzornega sveta Duška Kosa (Studio Moderna), dejansko pa je prišlo do nekakšne obstrukcije, ker predsednik nadzornega sveta Damjan Belič ni in ni hotel privoliti v imenovanje Matevža Marca. Tretja članica nadzornega sveta Barbara Smolnikar (NLB Vita) ni bila proti Marcu, je pa menda zahtevala, da so vsi trije člani nadzornega sveta enotni.
Po nekaterih informacijah pa naj Matevžu Marcu ne bi nasprotovala SMC, kot se je govorilo sicer, ampak naj bi šlo za solo akcijo Damjana Beliča, ki se je pri tem skliceval na SMC in predsednika vlade Mira Cerarja, nekdanjega sošolca z ljubljanske Pravne fakultete. To je minule dni skoraj pripeljalo do vladne krize med SMC, ki naj bi se zaradi Beliča znašla v zadregi, in Socialnimi demokrati, ki stojijo za Marcem. Zato je minuli četrtek moral posredovati Miro Cerar osebno, tako da je discipliniral svojega bivšega sošolca Beliča. Ta je doslej trdil, da je Matevž Marc zanj nesprejemljiv, zdaj pa se je moral potegniti nazaj.
Viri iz in blizu SDH pa še vedno pripovedujejo, da Damjana Beliča bolj kot nadzor nad upravljanjem dvanajstih milijard evrov državnega premoženja zanima to, ali pa samo to, kako bi prišel do funkcije člana nadzornega sveta Petrola in Telekoma Slovenije.
 
O skritih povezavah med Damjanom Beličem in Mirom Cerarjem smo prvič in prvi pisali že 20. novembra 2015. Ta članek si lahko preberete tukaj.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

SDH gre zdaj lahko naprej. Ker je Cerar discipliniral bivšega sošolca Beliča.