objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Sreda, 22. februar 2017 ob 06:38

Hitova brozga, tretjič. Ne Nada Drobne Popovič, dobivala naj bi se Lidia Glavina.
Že skoraj zloglasno imenovanje novega predsednika uprave Hita dobiva nove razsežnosti. Vsi so se hvalili, da imajo na svoji strani Marina Furlana, ena od akterk pa naj bi bila tudi Lidia Glavina.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Sestanki na temo nove uprave Hita naj bi se odvijali tudi pri Cerarju na Gregorčičevi ulici.
Zdaj že skoraj zloglasno imenovanje novega predsednika uprave Hita dobiva nove razsežnosti. Po navedbah naših virov naj bi bilo zdaj že jasno dvoje. Prvič, Marino Furlan, predsednik nadzornega sveta Hita in lastnik družbe Intra lighting, d. o. o., je "igral na vse strani in vsi so se hvalili, da ga imajo na svoji strani". Kar naj bi tudi bila njegova formula - uspeha.
Zdaj naj bi se odvijala podobna zgodba kot pri gradnji Hitovega hotela Mond pri Šentilju. Tudi takrat naj bi predstavniki dveh gradbenih podjetij, SGP Nova Gorica in Makro 5 iz Kopra, po kuloarjih razlagali, pravzaprav se hvalili, da je med pogajanji za gradnjo hotela Mond na njihovi strani Marino Furlan, potem pa je posel dobilo podjetje Pomgrad. Naši viri pravijo, da je, ko so "pri SGP Nova Gorica in Makroju 5 šele zbirali razpisno dokumentacijo, Pomgrad že lepo pridobival gradbeno dovoljenje, podrobnejši pregledi poslovanja na Hitu pa naj bi hitro pokazali, kako so nastajali finančni obvodi, kako so se kupovali vnaprej dogovorjeni artikli, kako so posamezne posle pridobivale določene firme in kako so nekateri zaposleni zapuščali Hit, odpirali svoja podjetja in živeli samo od poslovanja s Hitom".
In drugič, gradnja šentiljskega hotela Mond naj bi bila tudi tesno povezana z odhodom prejšnjega predsednika uprave Hita Dimitrija Picige. Ko se je na Hitu in sedežu Slovenskega državnega holdinga začelo usklajevanje tako imenovanega sporazumnega odhoda Dimitrija Picige, so se razširile govorice, da članica uprave SDH in hkrati članica nadzornega sveta Hita Nada Drobne Popovič sestankuje z Robertom (Robijem) Kupcem, lastnikom podjetja Ambient in vidnim članom stranke SDS, ki pogosto igra golf z direktorjem Pomgrada Igorjem Baničem. Zato se je začelo govoriti, da bo Nada Drobne Popovič letela, potem pa je sledil preobrat. Izkazalo se namreč, da naj to ne bi bila Nada Drobne Popovič, ampak njena šefinja Lidia Glavina, začasna predsednica uprave SDH, ki naj bi ravno danes na seji nadzornega sveta postala predsednica uprave SDH s polnimi pooblastili. Lidia Glavina naj bi se torej v času gradnje hotela Mond in žaganja Dimitirije Picige dobivala z Robertom Kupcem, Baničevim soigralcem golfa.
No, zdaj menda tudi Dimitrij Piciga naokoli razlaga, da je Marino Furlan na veliko posloval s Hitom že pred njegovim prihodom na čelu uprave Hita. Da se v kadrovanje Hita neposredno vpleta tudi vlada, pa dokazuje pričevanje enega od kandidatov za novo upravo Hita, ki trdi, da so se sestanki na temo kadrovanja nove uprave Hita odvijali tudi v prostorih predsednika vlade Mira Cerarja na Gregorčičevi ulici v Ljubljani.
 
Članek Hitova brozga, prvič, si lahko preberete tukaj.
Članek Hitova brozga, drugič, pa tukaj.
 
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Hitova brozga, tretjič. Ne Nada Drobne Popovič, dobivala naj bi se Lidia Glavina.