objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 23. februar 2017 ob 06:53

Vnela se je vojna SD. Butara prepričan, da ga nabija Židan. Veber proti Hanu: gre za bando petih.
Po naših informacijah se znotraj vodstva stranke Socialnih demokratov že nekaj časa pripravlja tudi veliki obračun s poslancem Jankom Vebrom, ki na Facebooku neprenehoma sesuva Boruta Jamnika.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Han in Židan. Viri iz SMC in Desusa pravijo, da se bodo na vrhu SD po razpletu na SDH - sprli.
Vse več je pričevanj, ki potrjujejo nekatere kakor "naključne dogodke", in vse več je "naključnih dogodkov", ki potrjujejo pričevanja naših virov: da se je znotraj stranke Socialnih demokratov vnela prava vojna (eni sicer ocenjujejo, da gre za "gospodarsko vojno" na levici), ki utegne po včerajšnjem padcu predvidenega imenovanja Matevža Marca za člana uprave Slovenskega državnega holdinga samo še eskalirati.
Spomnimo, nadzorni svet SDH je na včerajšnji seji za predsednico uprave s polnimi pooblastili vendarle imenoval Lidio Glavina, ne pa tudi Matevža Marca za novega člana uprave SDH, čeprav naj bi bilo dogovorjeno drugače. Tretjega člana uprave SDH naj bi po novem imenovali šele po imenovanju vseh novih članov nadzornega sveta SDH. Po tem razpletu prevladuje naslednja politična ocena: SMC in DeSUS sta premagali SD, kjer se bodo zdaj sprli med seboj. In da je stranka na veliki preizkušnji.
Če je Miha Butara, pomočnik generalnega direktorja Slovenskih železnic in član menda najmočnejše kadrovske frakcije znotraj SD (Butara, Dejan Levanič, Klemen Žibert in Uroš Jauševec, pravijo jim banda štirih), objavljene fotografije v zadnji številki tednika Reporter, ki so razkrile famozno dve uri dolgo kosilo Butare, Jauševca, Gregorja Golobiča in Miloša Urbanije (Ultra in propadli Zares) v ljubljanskem lokalu Bistro, samozavestno razlagal kot svojo promocijo uspešnega lobista, je po zadnjih člankih na tem portalu o stranki SD začel obtoževati, da ga, citiramo vire, nabija Dejan Židan, predsednik SD in minister za kmetijstvo. Med "mladci SD" pa se širijo zahteve, da mora stranka ne glede na statut, ki predvideva sklic kongresa stranke tri mesece po volitvah, tokrat sklicati kongres tri mesece pred volitvami in Židana na čelu stranke zamenjati z evropsko poslanko Tanjo Fajon. Ki si je medtem že kupila novo hišo v Zbiljskem gaju. Po naših informacijah naj bi se mladci SD bali, da utegnejo na volitvah izgubiti 40 do 50 vodilnih delovnih mest znotraj vladne uprave, ki jih zasedajo člani Mladega foruma SD. "In za to gre," pravijo naši viri iz srednje ali nekoliko starejše generacije SD.

S. P. KOT PRSTI V MARMELADI

Da se res dogaja (gospodarska) vojna in posledično plenjenje, naj bi dokazovala tudi zadnja poteza Klemna Žiberta, svetovalca ministrice za delo, družino in socialne zadeve Anje Kopač Mrak ter sekretarja lokalnega odbora SD v Ljubljani, ki je ravno pred nekaj dnevi kljub redni zaposlitvi na vladi odprl status samostojnega podjetnika za poslovno svetovanje. To je, kot bi te ujeli s prsti v marmeladi, pravijo naši viri. Po javnem razkritju tega s. p. bo transakcijski račun "družbe" Poslovno svetovanje, Klemen Žibert, s. p., sicer zagotovo pod drobnogledom medijev in bodo morebitne sumljive transakcije hitro prišle na dan.
Mimogrede, po nekaterih govoricah naj bi eden od generalnih sekretarjev neke druge parlamentarne stranke iz previdnosti posloval prek svoje sestre in njenega statusa samostojne podjetnice. Ker gre zaenkrat še za nepreverjene govorice, imena tega generalnega sekretarja tokrat še ne objavljamo.

DRUŽBENA OMREŽJA - VEBER PROTI JAMNIKU IN HANU

Poslanec Janko Veber pa je na svojem Facebook profilu spet strahovito napadel Boruta Jamnika, predsednika uprave Modre zavarovalnice. Veber zatrjuje, da namerava Jamnik "denar upokojencev" Modre zavarovalnice plasirati na Ciper, na račun finančnega sklada, katerega lastnik je slovenski javnosti neznani Savvas Andreas Liasis, direktor ciprske družbe Element Partners. Ta naj bi od slabe banke (DUTB) že kupila 50 odstotkov slabih terjatev DZS (oziroma Bojana Petana), del terjatev Save in Istrabenza. Po navedbah poslanca Janka Vebra ta ciprski poslovnež vodi tudi družbo DDM AG, ki naj bi doslej kupila že 17 odstotkov slabih terjatev Nove Ljubljanske banke. Napadi Vebra na Jamnika so sicer tako pogosti in turbulentni, da zahtevajo samostojno analizo, ki presega temo in dolžino današnjega članka.
Toda Veber na družbenih omrežjih tudi namiguje, da ne gre samo za bando štirih, ampak celo za "bando petih", peti član pa naj bi bil po mnenju Janka Vebra vodja poslanske skupine SD Matjaž Han. No, po naših informacijah se znotraj nekaterih krogov stranke SD že dlje časa pripravlja veliki obračun z Vebrom.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-11-21 11:34:25


Kje vse že ni bila, kar se tiče državnih institucij in gospodarskih družb pod okriljem države, v zadnjem času nastavljena Drobne-Popovičeva? Gospa precej neurejenega videza in nonšalantne, nespoštljive drže in komunikacije, je vedno prva izbira predvsem za ruski kapital neznanega izvora. ..Podobno samopašnost kot pri omenjeni gospe, zasledim pri Šarcu in Bratuškovi, kot stranskima produktoma komunizma in posledično privilegirancema režima, ki enoumje zasleduje še vedno. O bedasti Alenki tokrat ne bi, Šarec pač službo predsednika vlade dojema kot vožnjo s prestižnimi avtomobili, paradiranje z varnostniki ; tu in tam, ob vsem blefu, strese kakšno šalo iz rokava. Odkar so mu iz ne preveč bogatega besednega zaklada, črtali izraze kot klobase, krofi, kuhinja, voznja z avtomobilom, večkrat ostane brez besed sredi stavka...Kdo od nas bi kot predsednik uprave Petrola, lahko pridelal primanjklaj? Zadeve tečejo pri monopolistu na podroćju energentov, same od sebe ; verjamem, da bi tudi Jankovičevi sinovi tam postali menedžerji leta. Berločnik, ko ga tako ocenim na hitro, že na pogled ne deluje kot možakar nekih inteligenčnih presežkov, nasprotno. Tako je tudi z vsemi temi Bergerji, Mesi, Slaparji ; plesali bodo tako in toliko časa, kot jim bo naročeno. Konkretno Lovše je bil že pri poslovanju z Dinersom , itak vpleten v kriminalne rabote. Najmanj , kar lahko zapišem je, da je nesposoben in to smo občutili vsi imetniki omenjene kreditne kartice...Kresalova meni in se sprašuje, kako normalen človek ne razume, po kakšnih kriterijih je bil v Ameriki izvoljen Trump? Njo razumem. Ni normalna.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Vnela se je vojna SD. Butara prepričan, da ga nabija Židan. Veber proti Hanu: gre za bando petih.