objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Petek, 24. februar 2017 ob 06:52

Puljić, kandidat za SDH na predlog Cerarjeve vlade, je koruptiven (tako Goran Klemenčič - 2012)
Neverjetno, tako rekoč noro, kako kadruje Cerarjeva vlada. Najnovejši dosežek: Željko Puljić je kandidat za člana nadzornega sveta Slovenskega državnega holdinga. Franca Žmavca pa raje sploh ne omenjamo.
Bojan Požar

Odpri galerijo

To je začetek poročila KPK - o Željku Puljiću, pred petimi leti (za povečavo kliknite na sliko).
Neverjetno, tako rekoč noro, kako kadruje Cerarjeva vlada. Najnovejši dosežek je predlog za novega člana nadzornega sveta Slovenskega državnega holdinga, kar naj bi postala Željko Puljić, direktor kranjskega Istratela, na predlog Karla Erjavca oziroma stranke Desus, in Franc Žmavc, trenutno predsednik uprave IMP, ki ga je predlagala SMC. Za slednjega na poslovno sceni ni mogoče slišati nobene pohvale. Nazadnje je služboval pri razvpitem tajkunu Sergeju Racmanu in zanj vodil ljubljanski gradbeni projekt Šumi, povsod naj bi delal le nekaj mesecev in naj bi bil, kot pravijo, "dokazano vprašljivo sposoben". So pa zanimive govorice, nekateri se pri tem celo nasmihajo, da naj bi Žmavca stranki SMC podtaknila Janez Zemljarič in Drago Isajlović, saj naj bi Žmavc sodil v krog družbe Gorenje projekt inženiring, d. o. o.
Pravi biser pa je predlog za Željka Puljića. Avgusta 2012, takrat je bil Puljić še član uprave Telekoma Slovenije pod vodstvom Bojana Dremlja, ga je namreč Komisija za preprečevanje korupcije uradno razglasila za koruptivnega. Šlo pa je Telekomove posle, povezane z makedonsko družbo Ipko in nakupom spletnega portala Najdi.si, kjer so Dremelj, Puljić in kompanija po oceni protikorupcijske komisije oškodovali državni Telekom Slovenije za več kot deset milijonov evrov.
Poročilo Komisije za preprečevanje korupcije je (za Željka Puljića in druge) uničujoče, celotno poročilo pa lahko preberete tukaj.

JE KLEMENČIČ POZABIL ALI PAČ POGLEDAL STRAN?!

Toda pozor. Predsednik Komisije za preprečevanje korupcije je bila takrat nihče drug kot Goran Klemenčič, danes minister za pravosodje in član vlade, ki je včeraj na predlog ministrice za finance Mateje Vraničar Erman predlagala Željka Puljića za novega člana nadzornega sveta SDH. Zdaj naj bi torej človek, ki ga je sedanji minister za pravosodje Klemenčič pred petimi leti označil za koruptivnega, ker je državni Telekom Slovenije oškodoval za več kot deset milijonov evrov, nadzoroval zadnjih 12 milijard evrov državnega premoženja?! Res noro!
Ministri iz stranke Socialnih demokratov so se pri "glasovanju" na včerajšnji seji vlade glede obeh predlogov za nova dva člana nadzornega sveta SDH, ki jih mora potrditi še državni zbor, vzdržali. Kako se je opredelil Klemenčič, ni znano, je pa ministrstvo za pravosodje na včerajšnji seji vlade zastopal državni sekretar Darko Stare, sicer nekdanji visoki uslužbenec Komisije za preprečevanje korupcije - tudi v tistem času, ko je protikorupcijska komisija Željka Puljića razglasila za koruptivnega.
Da se dogaja in nadaljuje plenjenje, je zdaj prek Twitterja javno priznal celo Dejan Levanič, generalni sekretar SD, ki je po sredini seji nadzornega sveta SDH, ko za novega člana uprave SDH ni bil imenovan Matevž Marc - na predlog SD, tvitnil: "Plenjenje in razprodaja se nadaljuje. Me prav zanima, zakaj ne želijo tretjega člana uprave. To bo jasno že pri prodaji NLB."
Državni Telekom Slovenije je zoper nekdanjo Telekomovo upravo, torej tudi zoper Željka Puljića, ki naj bi, če bo zares postal član nadzornega sveta SDH, posredno nadzoroval tudi državni Telekom Slovenije, po javnosti sicer že znanih podatkih doslej vložil kar nekaj odškodninskih tožb.
Kaj takšnega se v tej državi res še ni dogajalo ...

				Bilo je leta 2012. Željka Puljića in druge člane tedanje uprave Telekoma Slovenije je za koruptivne označila Komisija za preprečevanje korupcije v skoraj že legendarni sestavi: Goran Klemenčič, Rok Praprotnik (danes visoki uslužbenec Nove Ljubljanske banke), in Lilijana Selinšek, ki zdaj skupaj s Klemenčičem dela na ministrstvu za pravosodje (za povečavo kliknite na sliko).<br>
			Bilo je leta 2012. Željka Puljića in druge člane tedanje uprave Telekoma Slovenije je za koruptivne označila Komisija za preprečevanje korupcije v skoraj že legendarni sestavi: Goran Klemenčič, Rok Praprotnik (danes visoki uslužbenec Nove Ljubljanske banke), in Lilijana Selinšek, ki zdaj skupaj s Klemenčičem dela na ministrstvu za pravosodje (za povečavo kliknite na sliko).
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Puljić, kandidat za SDH na predlog Cerarjeve vlade, je koruptiven (tako Goran Klemenčič - 2012)