objavi na
pozareport.si

forum

Sobota, 25. februar 2017 ob 08:22

Drama mariborskega teatra: Alja Predan odstopila, milijonski dolgovi Danila Roškerja
Bojan Požar

Odpri galerijo

Alja Predan in Danilo Rošker (desno Franc Kangler). Prihajajo težki časi za direktorja SNG Maribor.
Oktobra lani smo že poročali o kadrovskem spopadu na vrhu SNG Maribor, ko naj bi Danilo Rošker, direktor mariborskega gledališča, skupaj s svojo partnerico, igralko Natašo Matjašec, poskušal na hitro odstraniti Aljo Predan, direktorico Festivala Borštnikovo srečanje, in jo zamenjati z Livio Pandur, producentko ter sestro bolj slavnega in zdaj že pokojnega brata Tomaža Pandurja. No, zdaj je Alja Predan po naših zanesljivih informacijah odstopila z mesta direktorice (to se je zgodilo pred dvema dnevoma) in o tem obvestila tudi ministrstvo za kulturo. Če bosta Roškar in Nataša Matjašec zdaj poskušala namesto nje zaposliti Livio Pandur, pa bodo težave, pravijo naši viri na ministrstvu, saj naj Pandurjeva ne bi imela primerne izobrazbe. Če jo bodo na vsak način hoteli zaposliti, bodo morali prej zamenjati statut ali pa to narediti s kašnim obvodom, recimo, da bi z Livio Pandur ali kakšnim njenim podjetjem sklenili pogodbo o svetovanju.

TELEFONI BRNIJO, DOLGOVI SE PRIKRIVAJO

To pa za direktorja Danila Roškerja sploh ni edina težava. Še večja in hujša težava so enormni finančni dolgovi SNG Maribor, ki so pod njegovim direktorovanjem narasli na že več kot milijon evrov (denar dolguje tudi umetnikom, Roškerjeva tajnica pa je menda že povsem obupana zaradi telefonskih klicev ljudi, ki hočejo svoj zasluženi denar), se pa zaenkrat še prikrivajo pred javnostjo. Zlagano "lokalpatriotsko" molčijo tudi pri časopisu Večer ali pa nočejo vedeti. Za dolgove pa zelo dobro vedo uradniki ministrstva za kulturo, vendar minister Tone Peršak vsaj po naših informacijah še ne dovoli posebne revizije niti odprte razprave na svetu SNG Maribor, ki ga vodi Gregor Pivec, bivši direktor mariborskega kliničnega centra pa tudi nekdanji predsednik mariborskega lokalnega odbora SDS, da se to ne bi javno razvedelo. Bo pa zadeva zanesljivo počila po končnem poročilu računskega sodišča, ki trenutno pregleduje štiri velike slovenske kulturne zavode, SNG Maribor, ljubljansko SNG Dramo, ljubljansko SNG Opero in balet in Slovensko filharmonijo.
Medtem pa lahko Danilo Rošker, ki naj bi sicer že pripravljal nek "finančni sanacijski program", upravičeno trepeta, saj vse kaže, da bo klavrno finančno stanje mariborskega teatra silovito udarilo na plan tik pred koncem njegovega sedanjega mandata, on pa bi seveda še naprej rad ostal - direktor.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
SNG Maribor

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-11-13 09:27:26


Opravilno nesposobnost Slovenije, tako tudi vojske in policije, EU rešuje na način, da sprejema Hrvaško v področje Schengna. Za dom spremni, nikoli niso bili tako močni na zunanjem področju. EU jim zaupa, v tem kontekstu bosta razbremenjeni tudi avstrijski in italijanski vojski ter policiji...Po logiki razmišljanja bedastega predsednika Srbije, Vučiča, ki ob vsaki nepriliki na pomoč kliče Ruse in Kitajce, bi lahko delovali tudi prismojeni Erjavec, aktualna vlada in ne preveč bistri Kličko slovenske politike, Črnčec. Torej, lahko razpustijo še tisto malo slovenske vojske in tam zaposlujejo prijatelje in svoje priležnice. Nemškega okupatorja namreč ne bo v te kraje. Od njega smo danes močno odvisni ; v bistvu nas le Nemčija še drži pri življenju. Kakšen divjak z juga bo sicer še zataval preko Kolpe v te kraje, a to je za politiko poglavnika iz Murgel, kateremu Slovenija kot država, nikoli ni bila intimna opcija, vedno in zgolj le dobrodošel podatek. Tovariš Milan bolj sovraži Slovence kot jaz čefurje. Zločin, ki ga izžarevajo njegove oči, ni potešen in še vedno željan krvi. Od karizme, ki jo oddaja ostareli gospod, so vaški posebneži iz spremstva predsednika vlade padali v trans in potrebovali psihiatrično pomoč. V času, ko je Šarec dobival inštrukcije za mesto, kamor ga je globoka država predvidela...Erjavec ima dva pomembna aduta v smislu obrambe svojega imena; Slovenija ni pravna država in, kar je še pomembneje, zjeban je v glavo in se ga ne da sodno procesuirati. Človek je obtičal na nivoju prerekanja okrog pralnega stroja, za katerega ne ve, da ne sodi na skupni hodnik sostanovalcev v bloku ali odpisa kazni zaradi uporabe mobilnega telefona med vožnjo, s katerim tepka, ministrova hči, ogroža ostale udeležence v prometu...Ker sem iz Šmarce, kot Pečečnik ; morda bo sovaščan oddal ponudbo tudi za nakup slovenske vojske. Bil bi boljši minister kot pilot.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Drama mariborskega teatra: Alja Predan odstopila, milijonski dolgovi Danila Roškerja