objavi na
pozareport.si

forum

Ponedeljek, 6. marec 2017 ob 07:00

Na televizijah končno nekaj novega. Prihaja VV Faktor - Resnica boli, komentarji še bolj!
Bojan Požar

Odpri galerijo

Danes ob 19.30 na TV3 prihaja oddaja VV Faktor. Brez lažne skromnosti, to bo velika prelomnica.
Bilo je februarja 2009. Pred osmimi leti, fak, kako čas beži! Takrat sem posnel svojo prvo televizijsko oddajo Požareport na Info TV. Moja gostja je bila tedaj razvpita (in lepa) ljubljanska odvetnica Suzana Gale. Aretirali so jo zaradi korupcije in ravno takrat je prišla iz pripora. Kasneje so jo obsodili, zaporno kazen je presedela na Igu in danes ni več odvetnica.
No, te dni se je z malih zaslonov poslovila tudi oddaja Požareport. V osmih letih sva z oddajo preživela tri lastnike televizij, več kot sto gostov in nešteto lepih spominov. Videl sem vse, od nog Alenke Bratušek, tik preden je postala premierka, Darka Njavra sem intervjuval ravno na dan zloglasne smrti zdravnika Baričeviča, Ilka Štuhec je pri meni napovedala zmage. Odlična izhodišča za bodočo knjigo o slovenskem tranzicijskem novinarstvu. Mislim tudi, če me spomin ne vara, da na slovenskih televizijah še ni bilo pogovorne oddaje "ena na ena", ki bi na zaslonih zdržala celih osem let.
Ker sem že pred časom (leta 2006) sklenil, da ne bom več delal na mediju, kjer nisem (vsaj so)lastnik, sem pred nekaj meseci vstopil tudi v televizijski posel - TV3. Tretjo največjo slovensko televizijo z nacionalno pokritostjo (National Broadcasting Channel TV3), za Pop TV in Planet TV. Eden od razlogov, zakaj ravno TV3, po novem tudi z rahlo spremenjeno vizualno podobo, bo viden danes zvečer ob 19.30. In potem naprej vsak dan, od ponedeljka do nedelje.

KAJ JE IN KAJ BO VV FAKTOR?

Po treh mesecih priprav namreč na male zaslone TV3 prihaja nova 60-minutna informativna oddaja VV Faktor. Pod geslom Resnica boli, komentarji še bolj. Brez lažne skromnosti, to je in bo velika prelomnica. Ne samo da danes ob pol osmih zvečer tudi televizija TV3 pogumno in verodostojno vstopa na tržišče televizijskega informativnega programa, danes ob pol osmih zvečer ponudba informativnega programa vseh slovenskih televizij ne bo samo takšna, kot je bila prej - dobiva novo dimenzijo. Nič več ne bo tako, kot je bilo - mi ne bomo čisto nič poročali, mi bomo samo komentirati. Tega, komentiranja, na slovenskih televizijah namreč sploh ni več, poleg tega bomo počeli to, kar tudi najbolje znamo.
Oddaja VV Faktor bo, upamo, zelo podobna formatu slovite in superuspešne ameriške televizijske oddaje The O'Reilly Factor na televizijski mreži Fox News Channel. Spomnimo, med to oddajo so ruskega predsednika Vladimirja Putina pred kratkim imenovali morilec, kar je potem, vemo, odmevalo po vsem svetu. Namesto Billa O'Reillyja, ki je Putinu rekel morilec, je naš voditelj Vladimir Vodušek.

ZAKAJ RAVNO VLADIMIR VODUŠEK?

Hja, in zakaj ravno Vladimir Vodušek? Zato, ker je VV ena od redkih še preostalih ikon slovenskega novinarstva, zato, ker je prekaljen in izkušen novinar na ulici in kot voditelj pogovornih oddaj, in ne nazadnje zato, ker ima o Vodušku vsak svoje mnenje. Pa naj bo kakršnokoli že. Oddaja VV Faktor pa je oddaja lastnih mnenj, ki se jih mi ne bojimo povedati v eter. Brez cenzure, odkrito, brez zavijanja v celofan, naravnost in kredibilno. Mi bomo res stali za svojimi tukaj in zdaj v živo izrečenimi besedami.
Oddaja bo v živo podprta tudi s Twitterjem in Facebookom.
Prijazno vabljeni h komentiranju!
Z oddajo VV Faktor se Vladimir Vodušek na sceno vrača izključno kot novinar, po celi seriji zapletov medijskega podjetništva. Če je Danilo Türk, ko je bil še predsednik države, od državljanov zahteval, naj - po znani aferi Ultra - dajo politiku Gregorju Golobiču še eno priložnost, si enako, sem prepričan, zasluži tudi Vladimir Vodušek.

IZBRALI SMO NAJBOLJŠE!

Rdeča nit oddaje VV Faktor pa ni samo voditelj, ki znotraj koncepta oddaje nastopa bolj kot sogovornik, z lastnimi stališči, brez vprašanj, samo kot moderator. Enako kot voditelj so pri oddaji pomembni stalni komentatorji. Šest jih bo, pri čemer se nam bo ena zaradi trenutnih zdravstvenih tegob žal pridružila šele čez nekaj tednov.
Izbrali smo preverjeno najboljše po posameznih področjih, upoštevajoč tudi retorične odlike in samozavest, nujno potrebno za lastna mnenja in medijske nastope: eden je strokovnjak za politični marketing, drugi izvrsten politični analitik, tretji je večkrat nagrajeni poslovnež, dva sva novinarja, ena je znana kolumnistka, ta hip verjetno najboljša v državi. Poskrbeli smo tudi za normalne politične barve. Dva komentatorja lahko uvrstimo na politično levico, dva na politično desnico, dva pa, zaradi poklicne dolžnosti, nekje na sredino. Imena stalnih komentatorjev naj zaenkrat še ostanejo skrivnost. Saj jih boste že ta teden spoznali skoraj vse. Ob tem pa ne pozabite na znan slovenski pregovor: "Ni vseeno, kdo kaj reče!"
Oddaje, kot je VV Faktor, na slovenskih televizijah še ni bilo. Že dolgo časa se med slovensko televizijsko ponudbo na področju informativnega programa tudi ni zgodilo nič omembe vrednega, zato je danes pravi čas točno za takšno oddajo - VV Faktor. Oddajo, ki bo, verjamemo, zelo hitro postala ena od vodilnih mnenjskih platform v državi.
 
Ne spreglejte in glejte nas -
                     - danes prvič na TV3 (Siol - kanal 7, Telemach - kanal 5)
od 19.30 do 20.30 (ponovitve - spored: tukaj).
          In potem vsak dan ob ponedeljka do nedelje.
 
Pred oddajo VV Faktor pa na spored TV3 ob 18.30 prihaja produkcijsko odlična telenovela Les Miserables (Nesrečniki), prvič sinhronizirana v slovenski jezik. Napovednik serije si lahko ogledate tukaj.
 
 
 

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Faktor na TV3 VV Faktor na TV3 Faktor Suzana Gale Darko Njavro ilka štuhec Afera Baričevič Sašo Baričevič The OReilly Factor Vladimir Vodušek Bill OReilly Danilo Trk Gregor Golobič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Na televizijah končno nekaj novega. Prihaja VV Faktor - Resnica boli, komentarji še bolj!