objavi na
pozareport.si

forum

Petek, 10. marec 2017 ob 06:47

Kdo je novi šef Hita? Počivalšek ugnal Cerarja, igralništvu pa je danes žal, da ni več Udbe.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Ministru Zdravku Počivalšku ni uspelo prodati Cimosa, je pa skadroval skoraj celo novo upravo Hita.
"Ljudem iz slovenskega igralništva je danes žal, da ni več Udbe. Ta je vsaj vedela, kaj z igralništvom početi ..." Tako slikovito je kadrovanje in stanje znotraj novogoriškega Hita včeraj zvečer, potem ko je bilo že znano, da je novi predsednik uprave Hita postal Janez Mlakar, "drugi" direktor družbe Papir servis, d. o. o., brez enega samega samcatega dneva izkušenj v igralniškem biznisu, sredi oddaje VV Faktor na TV3 opisal Sebastjan Jeretič, politični analitik in strokovnjak za politični marketing.
Zloglasna Udba je z igralniškim denarjem financirala delo svoje tajne službe, spretno sodelovala z italijansko mafijo, zraven bogato pitala še lokalno skupnost, slovensko zamejstvo v Italiji in vrh slovenske politike v Ljubljani.
Danes, pod Mirom Cerarjem, pa zlom sistema in takšen kaos.

HIT - MATI VSE AFER

Prav zaradi Udbe, ki je popolnoma obvladovala slovensko igralništvo, številni pravijo, da je (preteklo) dogajanje v Hitu "mati vseh afer", še iz časov, ko je Miha Brejc, nekdanji direktor vojaške obveščevalne službe VIS, med mandatom Demosove vlade v stavbo državnega zbora v dveh polnih kovčkih prinesel tajno dokumentacijo Udbe o Hitu. Zatorej nič čudnega, če sta bila tako prejšnji šef uprave Hita Dimitrij Piciga kot zdaj novi predsednik uprave Hita Janez Mlakar imenovana na nočnih sejah nadzornega sveta. Sporočilo za javnost nadzornega sveta o imenovanju Mlakarja so mediji po elektronski pošti prejeli v noči med sredo in četrtkom, malo po eni uri zjutraj!!!
Čeprav so nekateri mediji včeraj poročali, da je predsednik vlade Cerar na čelo Hita postavil svojega človeka, to ne drži. Res pa je, da je Mlakarja forsirala Cerarjeva stranka SMC, ki je igrala dvojno igro. Na lokalni ravni so podpirali Marka Černeta, ki je potem hitro odpadel, na državni ravni pa je SMC, kot rečeno, podprla Mlakarja.

MIRO CERAR, TAJKUN ODLAZEK IN NJEGOVI MEDIJI

Cerar osebno je bolj navijal za Miho Uršiča, vodjo pravne službe Hita, saj sta z njegovim očetom Aljošo Uršičem osebna prijatelja. Janeza Mlakarja pa je forsiral minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek. Malo zaradi Mlakarjeve žene, ki je Počivalškova dolgoletna prijateljica, sicer pa se Počivalšek in Mlakar poznata še iz časov, ko je bil Janez Mlakar direktor Term Dobrna - preden je Mlakar prestopil v poslovni imperij medijskega in tiskarskega tajkuna Martina Odlazka (to je družbo Papir Servis), enkrat že zaprtega zaradi poslovne goljufije. Ker Odlazek izdaja tudi številne "klonirane" tabloidne revije, med njimi Zvezde, Zarjo in Avenijo, so nekateri poznavalci že prepričani, da si je Miro Cerar zdaj, ko je SMC na čelo Hita ustoličila "Odlazkovega Mlakarja", po tej plati zagotovil še več "brezplačnega prostora" za svojo osebno promocijo in piar v Odlazkovi revijah pa tudi Odlazkovih radijskih postajah. No, Martin Odlazek je že nekaj časa tudi lastnik tednika Reporter.

PARTNERICE IN ŠTAJERSKI NAGLAS

Po navedbah naših virov pa prijateljujeta tudi zasebni partnerici ministra Počivalška in novega člana uprave Hita, ki ga je predlagal Mlakar - Tevža Korenta. To je ena od navez, ki naj bi Korenta - no, ta je v zadnjih desetih letih zamenjal nekaj deset služb (čisto resno) - pripeljala v novo Hitovo upravo (ali drugače, ministru Počivalšku ni uspelo prodati Cimosa, mu je pa uspelo skadrovati skoraj celo novo upravo Hita). Druga naveza je očitno Korentova mama Irena Kokovnik, ravnateljica ljubljanske Osnovne šole Trnovo, na politični sceni pa znana kot velika podpornica ljubljanskega župana Zorana Jankovića.
Lokalna skupnost iz Nove Gorice je z novim prvim človekom Hita Janezom Mlakarjem nezadovoljna. Češ, štajerski naglas na vrhu Hita sredi Nove Gorice?! Za Marina Furlana, podjetnika in zelo razvpitega predsednika nadzornega sveta Hita, sicer "predstavnika lokalne skupnosti", se je sprva razširilo, da je glasoval proti Mlakarju, potem pa so prišle drugačne informacije - da je Mlakarja podprl. Je pa z imenovanjem Mlakarja očitno zadovoljen znani mariborski lobist Božidar Novak, solastnik agencije Spem, ki je včeraj tvital, da sta bila z Mlakarjem sošolca, delala pa nista skupaj. Fajn se mu tudi zdi, da je Janez Mlakar nekdanji poklicni nogometaš NK Maribor ...
 

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
zdravko počivalšek janez mlakar Hit Sebastjan Jeretič VV Faktor Papir servis udba miha brejc Dimitrij Piciga Marko Černe miro cerar SMC Tevž Korent Irena Kokovnik zoran janković Marin Furlan Božidar Novak Agencija SPEM martin odlazek Miha Uršič Aljoša Uršič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Kdo je novi šef Hita? Počivalšek ugnal Cerarja, igralništvu pa je danes žal, da ni več Udbe.