objavi na
pozareport.si

forum

Nedelja, 12. marec 2017 ob 07:35

Podatki Fursa. Janković bi bil predsednik vlade, davkariji pa dolguje milijone evrov.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Družina Janković in Furs. Dolgovi Electe in Electe Holdinga, d.o.o. (za povečavo kliknite na sliko).
Ljubljanski župan Zoran Janković je prek dveh skoraj identičnih intervjujev v tedniku Mladina in ženski reviji Ona Plus (Časopisna hiša Delo) posredno najavil svojo kandidaturo za predsednika vlade na prihodnjih parlamentarnih volitvah. Pri tem se Janković, kot vedno, prikazuje kot nadvse sposoben in odličen menedžer, ki zna učinkovito "porihtati" stvari.
Toda najnovejši uradni podatki davčne uprave (Furs) kažejo, da temu še zdaleč ni tako. Podjetja družine Janković namreč davkariji, torej državi, ki bi jo Zoran Janković rad vodil kot predsednik vlade, dolgujejo več milijonov evrov. Tako so med velikimi davčnimi dolžniki Electa, d. o. o., (uradno, faksimile - zaporedna številka 82536414), in Electa Holding, ki Fursu trenutno dolgujeta med 300 in 500 tisoč evrov (zaporedna številka 82536414), ter Electa Naložbe, d. o. o., ki davčni upravi dolguje celo nekje med enim in desetimi milijoni evrov (faksimile - zaporedna številka 93187190).
Sedeži vseh teh treh podjetij družine Janković so zraven Magistrata, na Mestnem trgu 8, uradno pa jij vodi Damijan Janković, starejši sin ljubljanskega župana in še vedno tudi predsednika Pozitivne Slovenije. Zorana Jankovića sicer formalno ni več med lastniki omenjenih podjetij, to so Damijan Janković, njegov mlajši brat Jure Janković ter Electa Holding, da pa Zoran Janković s temi podjetji nima čisto nič več (Electa, d. o. o., je bila dolgoletno krovno podjetje družine Janković, ustanovil in vodil pa ga je Zoran Janković), pa so seveda pravljice za "lahko noč in srečno".

				Faksimile: davčni dolgovi družbe Electa Naložbe trenutno znašajo med enim in desetimi milijoni evrov (zaporedna številka 93187190 - za povečavo kliknite na sliko).<br>
			Faksimile: davčni dolgovi družbe Electa Naložbe trenutno znašajo med enim in desetimi milijoni evrov (zaporedna številka 93187190 - za povečavo kliknite na sliko).
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
zoran janković furs Jure Janković Damijan Janković Electa Holding Electa Naložbe

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Podatki Fursa. Janković bi bil predsednik vlade, davkariji pa dolguje milijone evrov.