objavi na
pozareport.si

forum

Sobota, 25. marec 2017 ob 06:31

Spopad. Kešeljević novinarjem ponuja dokumente proti izraelskemu svetovalcu Mira Cerarja?!
Bojan Požar

Odpri galerijo

Čeprav je Kešeljević (desno zgoraj) na vladi zaposlen samo 15-odstotno, rad leti s falconom.
Spor med svetovalci Mira Cerarja, na eni strani Aleksandra Kešeljevića, Erika Kopača in Miča Sojerja, na drugi strani pa Izraelca Asafa Eisina in Igorja Ariha, se očitno stopnjuje. Zdaj naj bi Kešeljević, kot je slišati, na Delu, ki sicer velja za provladni časopis, ampak predvsem na strani Cerarja in SMC, ponujal obremenilne dokumente zoper Eisina, na sceni pa je slišati, da se bo moral Kešeljević počasi vendarle posloviti iz kabineta predsednika vlade. Asafa Eisina, ki pravzaprav ne ve točno, kaj se tukaj dogaja, pa naj bi "brifiral" Igor Arih, čeprav naj bi slednjega do Cerarja pripeljal Sojer.
Kar zadeva razvpiti kadrovski dvojec SMC, Kešeljevića in Kopača, med insaderji prevladuje prepričanje, da je Kešeljević "spretnejši in inteligentnejši od Kopača pa tudi bolj sposoben kadrovskega kombiniranja". Tudi razlogi, zakaj je Kešeljević v kabinetu predsednika vlade zaposlen samo 15-odstotno, so tipično "kešeljevićevski": zato, ker mu tako ni treba zakonsko poročati Komisiji za preprečevanje korupcije o svojem premoženju.

NOVA FRONTA ALEKSANDRA KEŠELJEVIĆA - PROTI METKI TEKAVČIČ

Po drugi strani se je Kešeljević zapletel tudi z Metko Tekavčič, dekanjo Ekonomske fakultete v Ljubljani, kjer je zaposlen 100-odstotno. Tekavčičeva naj bi že pred časom od njega zahtevala, menda tudi pisno, naj se odloči med fakulteto in kabinetom, Kešeljević pa ostaja pri svojem, je tu in tam, na vladi in EF, ter sedi na dveh stolih.
No, zdaj, ko je Metka Tekavčič na volitvah za dekanjo oziroma dekana EF (volitve so maja letos) dobila protikandidata - Marka Pahorja, pa se je Kešeljević odločil podpreti Pahorja proti Tekavčičevi. Odprl si je torej še eno fronto. Sicer na skrivaj, se je pa to očitno razvedelo. Na fakulteti se namreč širijo govorice, da naj bi Kešeljević Pahorju poslal elektronsko sporočilo, da "ima njegovo polno podporo", vendar naj bi se zmotil ter elektronsko sporočilo poslal nekemu drugemu profesorju enakega imena, menda Marku Jakliču. In potem naj bi to zaokrožilo po fakulteti.
Marko Pahor je sicer redni profesor na Katedri za matematiko, statistiko in operacijske raziskave, sodeluje pa tudi s Katedro za denar in finance. Poleg tega je tudi kolumnist časnika Finance, zato je pričakovati, da bodo tudi na Financah med volilno kampanjo stopili na stran Pahorja. Sicer pa naj bi za Pahorjem stala "stara Mramorjeva struja" Ekonomske fakultete in po nekaterih informacijah naj bi se Tekavčičeve "lotili precej sistematično". Bodo pa zelo težko preprečili njeno ponovno izvolitev za dekanjo, saj naj bi Tekavčičeva imela podporo predstavnikov študentov, kar je pri zdajšnjem sistemu glasovanja za funkcijo dekana skoraj odločilno. Ni pa izključeno, opozarjajo naši viri, da bi utegnilo priti celo do podkupovanja študentskih glasov, seveda z denarjem ali privilegiji.
 
Več o sporu med svetovalci predsednika vlade Mira Cerarja si lahko preberete tukaj.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
aleksandar kešeljević miro cerar SMC Erik Kopač Mič Sojer Eisin Asaf Igor Arih marko pahor Marko Jaklič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-08-19 08:03:06


Opice, prasice, pedri in prostitutke, ubožci in malikovalci zla. Tako bi, kakor novinarje mainstream medijev v deželi, res lahko poimenovali. So sicer nekateri, ki se vztrajno borijo s svojimi kompleksi, telesnimi hibami in duševno podhranjenostjo. Ti se vsem in vsemu zaobljubljajo v življenju, niso pa sposobni, dvomim, da bodo kdaj sploh naredili premik v glavi, opravljati svojega dela profesionalno in pošteno. Izdaja jih njihova hipokrizija, hinavski pogled in odvratno vedenje...Nekaj dni nazaj so se prorežimski mediji spet malo ponorčevali iz krščanskega praznika in ga uvrstili v sfero marginalnih dogodkov. Medalji dveh plezalk sta bili pomembnejši novici. Zato točiti krokodilje solze za Ivanom Omanom, nima smisla. On , Slovenec in kristjan , je osamosvajal Slovenijo. Danes v prvi vrsti proslav sedijo tisti, ki so nas hoteli ohraniti v skupnosti balkanskih plemen, ljudje čudnih obrazov in neznane identitete. ...Hrvaškega novinarja nisem poznal. Ni pokrival športa, verjetno zato. So pa hrvaške novinarke balzam za dušo in oči. Ko gledam naše , zdravljene na psihiatrični kliniki, ena zaradi odvajanja od alkohola, druga zavoljo božjastnih napadov, tretja slepa na eno oko ali z bradavico sredi nosa, me mine. O Hrvatih kot narodu sem se večkrat izrazil le pohvalno. Imajo svojo identiteto. Vedo kdo so in kaj so. Za uboge Slovence je pomembno le to, da so namakali riti v njihovem morju, zdaj bodo do naslednjih počitnic spet pljuvali po njih.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Spopad. Kešeljević novinarjem ponuja dokumente proti izraelskemu svetovalcu Mira Cerarja?!