objavi na
pozareport.si

forum

Zvezde & izjave

Četrtek, 6. april 2017 ob 06:57

Izkušnja z Gregorjem Virantom je dala liberalni stranki slabšalni prizvok
Tako Bojan Požar ob začetkih ustanavljanja nove politične stranke Prstan, ki jo delajo Blaž Vodopivec, Mitja Štular in Tomaž Štih, ustanovljena pa naj bi bill nekje do konca maja.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Bojan Požar
... Po tem, kar sem prebral, na prvi pogled kaže, da bo ta stranka tako imenovana desnosredinska liberalna stranka. Če Slovenija kaj potrebuje, potrebuje prav tako stranko. Njen doseg bi bil lahko med pet in osem odstotkov. Bojim pa se, da ima liberalizem oziroma desnosredinska stranka v Sloveniji nekoliko slabšalni prizvok, ki ga je dala izkušnja z Gregorjem Virantom. Ampak ta ekipa, ki naj bi sodelovala (Blaž Vodopivec, Janez Šušteršič, Matej Lahovnik, čeprav dvomim, da se bodo vsi ti odločili za vstop v politiko), bi lahko bila uspešna ...
... Malo dvomim le o Vodopivčevih organizacijskih sposobnostih, saj ustanavljati stranke pomeni zavzemati politični teren. Če bi taka stranka imela človeka, kot je na primer Peter Jamnikar (nekdanji generalni sekretar LDS, pozneje eden od ključnih ustanovnih članov SMC, zdaj pa svetovalec poslanca Bojana Dobovška), bi bili ti poskusi lahko bistveno bolj verjetni. Vodopivec ima enako težavo kot pred dvema letoma - išče vodjo stranke. Večina omenjenih bi rada zasedla mesto predsednika stranke, a bi rada imela stranko že zgrajeno. Pri tem bo pa treba stranko ustvariti iz nič - potrebujejo torej dobro organizacijo in prepoznavnega vodjo. Zanima me, koliko je teh gospodov v hlačah in ali si bodo upali lotiti se tega projekta.
Takšna stranka je na naslednjih volitvah lahko jeziček na tehtnici. Če ne bo nastala, bo jeziček na tehtnici Miro Cerar ... (vir: Siol.net)

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Gregor Virant Blaž Vodopivec janez šušteršič matej lahovnik Peter Jamnikar bojan požar bojan dobovšek miro cerar SMC

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Izkušnja z Gregorjem Virantom je dala liberalni stranki slabšalni prizvok