objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Sreda, 12. april 2017 ob 06:38

Strogo zaupni dokumenti Banke Slovenije: Jazbec hotel pred novinarje, Čufer pa velik skrivač!
... in potem so guvernerja Banke Boštjana Jazbeca na zahtevo tedanjega ministra za finance Uroša Čuferja vsi ostali člani sveta Banke Slovenije preglasovali.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Faksimile: zapisnik 499. seje sveta Banke Slovenije (za povečavo kliknite na sliko) ...
Objavljamo strogo zaupni dokument Banke Slovenije, gre pa za zapisnik 499. seje sveta Banke Slovenije, ki je bila 26. novembra 2013 ob 9. uri v sejni sobi Banke Slovenije v prvem nadstropju. To je bilo nekaj dni pred objavo rezultatov tako imenovanih "stresnih testov" slovenskih državnih bank. Seja je bila seveda zaprta za javnost, ta zapisnik (drugi del faksimila objavljamo na koncu članka) pa dokazuje zanimiva stališča guvernerja Boštjana Jazbeca, tedanjega ministra za finance Uroša Čuferja in članov sveta Banke Slovenije.
Boštjan Jazbec, ki ga nekateri mediji, zlasti tednik Mladina in spletni portal Siol.net, trenutno močno napadajo zaradi sanacije slovenskih državnih bank, je na seji - kot je razvidno iz tega zapisnika - predlagal korektno informiranje javnosti, z brifingom novinarjev, kar pa so preprečil minister Uroš Čufer in ostali člani sveta banke, ki so Jazbeca preglasovali. Češ, tudi španske banke niso obveščale javnosti.
Ta zapisnik tudi dokazuje, da mediji, ki zdaj "sesuvajo" guvernerja Jazbeca zaradi sanacije bank, poročajo značilno selektivno, in to na podlagi informacij ali dokumentov, ki jih dobivajo od tistih, ki imajo dostop do dokumentacije Banke Slovenije, ki jo je pri znani hišni preiskavi prostorov Banke Slovenije zasegla policija. Pri tovrstnem selektivnem medijskem poročanju pa "čist" ostaja ravno Čufer, takrat minister za finance, tedanji Jazbečev "velik soborec" in član tako imenovane "slovenske trojke" - Boštjana Jazbeca, Uroša Čuferja in seveda Alenke Bratušek, takrat predsednice vlade. Minister Čufer je (bil), kot kažejo ravno ti dokumenti, pravzaprav velik skrivač!
Mimogrede, Uroš Čufer je danes lastnik in direktor zasebnega podjetja Miai, d. o. o. Že prvo leto po ustanovitvi (gre za bilanco iz leta 2015) je Čufer zaslužil 241 tisoč evrov, njegov glavni klient pa je - Mirko Tuš.

				Zapisnik seje, zaprte za javnost, le nekaj dni pred objavo stresnih testov slovenskih državnih bank. Guverner Jazbec je predlagal brifiranje novinarjev, kar pa so Čufer in ostali člani sveta Banke Slovenije preprečili.<br>
			Zapisnik seje, zaprte za javnost, le nekaj dni pred objavo stresnih testov slovenskih državnih bank. Guverner Jazbec je predlagal brifiranje novinarjev, kar pa so Čufer in ostali člani sveta Banke Slovenije preprečili.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
boštjan jazbec banka slovenije Uroš Čufer Alenka Bratušek Mirko Tuš Miai doo

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Istok Potočnik

2019-07-21 08:00:03


Nič.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Strogo zaupni dokumenti Banke Slovenije: Jazbec hotel pred novinarje, Čufer pa velik skrivač!