objavi na
pozareport.si

forum

Četrtek, 13. april 2017 ob 06:28

Franjo Bobinac kar poka od želje po funkcijah. Zdaj ga Marko Voljč forsira v Trilateralo.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Voljč in njegova žena Romana služita na račun Gorenja, on pa Bobincu vrača usluge na drug način.
Medtem ko Franjo Bobinac, predsednik uprave Gorenja, zakoncema Marku Voljču in Romani Voljč Kovács podpisuje molzenje Gorenja prek njune in avstrijske kadrovske agencije Dr. Pendl & Dr. Piswanger, kadrovsko in podjetniško svetovanje, d. o. o. (več o tem preberete tukaj), se Marko Voljč, predsednik nadzornega sveta Gorenja, ki zadnje čase živi predvsem v Mehiki, po navedbah naših zanesljivih virov počasi umika iz famozne in tudi precej skrivnostne Trilateralnke komisije, kamor pa namesto sebe zdaj forsira - Franja Bobinca. Pač v slogu tistega slovitega holivudskega izreka: "Ni zastonj kosila".
Za osvežitev spomina: Trilateralna komisija je "zasebna organizacija", ustanovljena julija 1973 na pobudo že pokojnega ameriškega milijarderja Davida Rockefellerja. Komisijo danes sestavlja približno 300 do 350 zasebnikov iz Evrope, Azije, Oceanije in Severne Amerike, njen uradni namen pa je "podpiranje in medsebojno sodelovanje na področju politike in gospodarstva v smeri globalizacije". Marko Voljč je tudi edini član Trilateralne komisije iz Slovenije.

BOBINAC OČITNO KAR POKA OD ŽELJE PO FUNKCIJAH ...

Franjo Bobinac pa očitno kar poka od želje po novih funkcijah. Kot smo že razkrili, se poteguje tudi za prestižni stolček častnega konzula kneževine Monako v Sloveniji, prav tako si že trasira teren za svoj naskok na funkcijo predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije po koncu prvega mandata sedanjega predsednika OKS Bogdana Gabrovca. Vmes pa naj bi postal tudi prvi predsednik nove športne zveze tako imenovanih "večjih" slovenskih športnih zvez (od Nogometne zveze Slovenije do Smučarske zveze Slovenije), ki se zdaj spet pospešeno ustanavlja, potem ko je pred leti takšno pobudo Matjaža Rakovca (predsednika Hokejske zveze Slovenije), Aleksandra Čeferina (NZS) in še nekaterih, med njimi tudi Enza Smrekarja (SZS), učinkovito blokiral Janez Kocijančič.
Mimogrede, bitka za častnega konzula Kneževine Monako med Bobincem in Nevenko Črešnar Pergar je šla tako daleč, bolje rečeno tako nizko, da naj bi Franjo Bobinac in njegovi lobisti "prepričali" ministra za zunanje zadeve Karla Erjavca, da naj bi potem Erjavec zakulisno naročil slovenskemu veleposlaniku v Parizu Andreju Slapničarju, pristojnemu tudi za Monako, naj pošlje posebno pismo veleposlaniku Monaka v Parizu, da bi Slovenija raje videla, če bi častni konzul Monaka postal Bobinac, ne pa Črešnar Pergarjeva. Pošiljanje takšnih pisem sicer velja za redko in zelo neprijetno diplomatsko opravljanje ...
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Franjo Bobinac Gorenje Marko Voljč

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Franjo Bobinac kar poka od želje po funkcijah. Zdaj ga Marko Voljč forsira v Trilateralo.