objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 19. april 2017 ob 06:54

Vse več je virov, ki - nam - pravijo: Milan Jazbec, ki gre proti Pahorju, je kandidat Zveze borcev
Bojan Požar

Odpri galerijo

Milan Jazbec, diplomat in pisatelj iz Spodnje Pohance, je menda predsedniški kandidat Zveze borcev.
Vse več je različnih virov, ki od najave kandidature Milana Jazbeca, slovenskega veleposlanika v Makedoniji, za funkcijo predsednika države, pravijo, da je Jazbec "kandidat Zveze združenj borcev za vrednote Narodnoosvobodilne borbe (NOB)". To "priznavajo" tudi nekateri člani Združenja, ki pa uradno tega še ni potrdilo.

ŽE V SKOPJU PREJ PREBRALI, KAR JAZBEC NI ŠE NITI POVEDAL ...

Pri tem je zanimiva tudi pripoved enega od vidnih slovenskih poslovnežev, ki je bil 11. aprila letos v Skopju, na srečanju strateškega vrha slovensko-makedonskega gospodarstva, kjer so se po poročanju medijev zbrali "nekateri najuglednejši slovenski gospodarstveniki", in kjer je diplomat Milan Jazbec tudi uradno najavil svojo kandidaturo. Ta poslovnež, ki ne želi biti imenovan, nam je dejal, da je bila napoved Jazbečeve kandidature že objavljena na spletni strani Slovenske tiskovne agencije (STA), ki jo je sicer povzela po poročanju mariborskega časopisa Večer, še preden je Milan Jazbec - na presenečenje prisotnih slovenskih in makedonskih poslovnežev - fizično najavil svojo kandidaturo. Neimenovani poslovnež nam je povedal, da je ravno takrat naključno brskal po spletu in presenečen videl napoved Jazbečeve kandidature - "ob robu omenjenega strateškega vrha", čeprav Jazbec, ki je takrat sedel v dvorani, te kandidature sploh še ni napovedal oziroma objavil. Pri tem je pomenljivo, da je bila "ekskluzivna vest" o kandidaturi veleposlanika Milana Jazbeca na Večeru in STA že skrbno opremljena z njegovo daljšo biografijo?!

... ERJAVEC PA ŠE KAR MOLČI?!

Poznavalci slovenske politike tudi ugotavljajo, da se Milan Jazbec, diplomat in pisatelj, doma iz Spodnje Pohance, v takšno avanturo niti slučajno ne bi upal brez ustreznega političnega in medijskega pokritja, ki spominja na medijsko in politično lansiranje "novih obrazov" levice, čeprav (še) ni tako agresivno. In nenavadno je tudi, da je minilo že celih 18 dni, pa se ob famozni predsedniški kandidaturi Milana Jazbeca še vedno ni oglasil njegov neposredni šef - minister za zunanje zadeve Karl Erjavec. Takšnega primera, da bi za predsednika neke države kandidiral veleposlanik te iste države, in to iz druge države, kjer službuje kot diplomat, ne da bi pri tem prej odstopil kot veleposlanik, praktično še ni bilo. Aljuš Pertinač, nekdanji državni sekretar na ministrstvu za šolstvo in komentator oddaje VV Faktor na TV3, je to ocenil celo kot "državni udar", no, minister Erjavec pa je še vedno čisto tiho.

DIPLOMATSKA NOROST

Spomnimo. Milan Jazbec bo danes dopoldne v Ljubljani tudi uradno predstavil svojo kandidaturo (faksimile na koncu članka), potem pa se bo udeležil okrogle mize na zasebnem inštitutu Ifimes, inštitutu za balkanske in bližnjevzhodne študije. In kar je spet pomenljivo: eden od dveh direktorjev Ifimesa Zijad Bećirović naj bi se prek Ifimesa vmešaval v notranjo politiko Makedonije, na strani znanega Zorana Zaeva, liderja makedonske Socialnodemokratske unije, zraven pa sedi Milan Jazbec, slovenski veleposlanik v Makedoniji in kandidat za predsednika države, po vsem sodeč z vednostjo in tihim pristankom slovenskega zunanjega ministra Erjavca ...
Hm, to je situacija, ki res meji na slovensko diplomatsko norost.

				Milan Jazbec in Urša Žorž, vodja njegovega volilnega štaba, pa v zadnjem sporočilu medijem sporočata, da sta se na prvem vabilu za današnjo predstavitev predsedniške kandidature zmotila pri priloženi telefonski številki, in menda zato bila za novinarje - nedoslegljiva. Za povečavo kliknite na sliko.<br>
			Milan Jazbec in Urša Žorž, vodja njegovega volilnega štaba, pa v zadnjem sporočilu medijem sporočata, da sta se na prvem vabilu za današnjo predstavitev predsedniške kandidature zmotila pri priloženi telefonski številki, in menda zato bila za novinarje - nedoslegljiva. Za povečavo kliknite na sliko.
Še več o ozadju kandidature Milana Jazbeca, ki gre proti Borutu Pahorju, si lahko preberete tukaj.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
predsedniške volitve 2017 Borut Pahor aljuš pertinač ifimes karl erjavec VV Faktor na TV3 Zijad Bećirović Milan Jazbec

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-09-14 16:45:23


Šmarca, četudi z najpomembnejšo funkcijo v državi, od nikoder prispelega in živečega v tej vasi, ne premore več niti trgovine. Morda kakšno zanikrno gostilno, nekaj beznic in Šarčevih sosedov, trgujočih z drogo, so pa začuda zaprli, sploh, ker so narkotiki, njihova reprodukcija, nepogrešljiva omama političnih in družbenih elit in precej pomembna gospodarska panoga v državi. Končno, so vsi tovrstni kriminalci v Sloveniji varni, zlasti tisti, blizu ljubljanskemu šerifu, pri katerem je Šmarčan opravljal politični, pripravniški staž...Šmarca sicer premore, v širši javnosti nekaj zelo znanih osebnosti. Najbolj znan je Joc Pečečnik, Aleksander Jereb tudi izvira od tod, zdaj se v to sfero umešča tudi Šarec. Šmarski zet je recimo priznani marksist, Bogomir Kovač. Nasploh pa vas , ob, za Slovenijo standardnem priseljevanju južnjakov, s Šarcem na čelu, ni nič drugačna od kakšne druge, ki ima še vedno povečini slovenski živelj. Vsekakor je bil za večino Šmarčanov in kamniških občanov svojevrsten šok, ko je takratni kamniški župan, ki ga je izvolilo pretežno ruralno prebivalstvo, vstopil v stranko Pozitivne Srbije, prej omenjenega kriminalca. Šarec je hitro uvidel napako in špekulativno izstopil, vsekakor pa nakazal svoj, balkanski način razmišljanja in dojemanja stvari v življenju, z izrazitim, že skoraj živalskim nagonom po preživetju. Mojemu zapisu bi tokrat moral verjeti tudi Potočnik, ker sem iz - Šmarce. Tudi in predvsem zato, mi hitreje obrne želodec, ko vidim nekatere ljudi v politiki, ki to nikoli ne bi smeli biti, če bi hoteli ohraniti neke minimalne etične in higienske standarde med tistimi, ki odločajo o usodi naroda. Tako pa se nad njim in državo zgrinjajo le temni oblaki.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Vse več je virov, ki - nam - pravijo: Milan Jazbec, ki gre proti Pahorju, je kandidat Zveze borcev