objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Petek, 21. april 2017 ob 06:50

Epska bitka za Boruta Jamnika. Zadnje ure SMC hudo pritiska, svoj obroč okoli Telekoma stiska.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Borut Jamnik že nekaj časa vodi epski boj za funkcijo prvega nadzornika Telekoma Slovenije.
Kadrovska bitka za nove člane nadzornega sveta Telekoma Slovenije pred današnjo skupščino prehaja v sklepno fazo, dejansko pa gre za spopad, ali se bo Borutu Jamniku, sicer predsedniku uprave Modre zavarovalnice, uspelo zadržati na funkciji predsednika nadzornega sveta Telekoma Slovenije. Ta bitka je dobesedno epska, kot je še ni bilo.
In kako resna je ta situacija za Jamnika, pričajo govorice, da naj bi bil "videti močno zaskrbljen", začinjene z informacijami, da naj bi se zasebno "ponovno razšla" z novinarko Katarino Matejčič (Pop TV), na spletni strani poslovnega časnika Finance pa so Jamnika včeraj popoldne omenili celo dvakrat - kar je za poznavalce scene bizarni presedan. Boruta Jamnika, čeprav je eden najvplivnejših ljudi na slovenski poslovno-politični sceni, na Financah, kjer so mu izrazito naklonjeni in mu, kot pravimo, medijsko pokrivajo hrbet, namreč (zato) običajno sploh ne omenjajo.
In kaj se dogaja v zakulisju? Naši viri z vrha vladne koalicije pravijo, da se seznam kandidatov za nove člane nadzornega sveta Telekoma Slovenije spreminja iz ure v uro in da je praktično nemogoče napovedati, kaj se bo danes popoldne - skupščina se začne ob 15. uri in 30 minut - zares zgodilo. Jamnik je kandidat Kapitalske družbe, ki ima samo 5,59-odstotni lastniški delež Telekoma Slovenije, zato je njegova izvolitev povsem v rokah "Republike Slovenije" oziroma Slovenskega državnega holdinga, ki obvladuje veliko večino lastništva Telekoma Slovenije, skoraj 70 odstotkov.

ZAKULISJE - KAJ POČNEJO CERAJEVI, SD IN DESUS?

Različni viri trdijo, da znani vodilni kadroviki okoli predsednika vlade Mira Cerarja te zadnje ure pred Telekomovo skupščino močno pritiskajo na Lidio Glavina, predsednico uprave SDH, naj kar sama prevzame vodenje nadzornega sveta TS, namesto Boruta Jamnika. To igro v imenu Cerarja vodijo Mič Sojer (ki mu na sceni pravijo samo še "frizer"), Aleksandar Kešeljević in Erik Kopač. SMC torej močno pritiska ter stiska obroč okoli Telekoma, natančneje okoli Jamnika. Kar je zanj, pravijo naši viri, izjemno nevarno in menda Jamnik "visi" bolj kot kadarkoli prej.
Socialni demokrati se pri tem držijo nekoliko ob strani (Dejan Levanič, generalni sekretar SD, naj bi v ožjih družbah razlagal, da on pač ne bo več pokrival Jamnika), čeprav se zdi, da nekateri kar malo sočustvujejo z Jamnikom, pri Desusu pa se privoščljivo in zvito nasmihajo, saj mu želijo pristriči peruti že zaradi "njihovega" bodočega Demografskega sklada.
Na časniku Finance, v enem od tistih dveh včerajšnjih člankov, kjer omenjajo Boruta Jamnika, pa so kot kandidata za Jamnikovega naslednika navedli širši javnosti manj znanega Uroša Marolta, nekdanjega visokega uslužbenca Mobitela, ki naj bi imel podporo SMC.

OPERACIJA VEBER - SLOGA: OBLAST IMA LJUDSTVO!

Vse skupaj pa je močno zapaprila še javna napoved poslanca SD Janka Vebra, zadnje čase zapriseženega nasprotnika Boruta Jamnika, da bo skupaj s člani društva Sloga prišel na današnjo Telekomovo skupščino. Čeprav Veber in Co. formalno niso delničarji Telekoma, hočejo biti zraven na podlagi 3. člena ustave, kjer piše, da ima oblast v tej državi - ljudstvo. Janko Veber prek svojega Facebook profila že nekaj dni vneto poziva državljane, naj pridejo v čim večjem številu ter "pozdravijo kadrovanje" v državnih podjetjih. In če bodo kakšni varnostniki poskušali preprečiti prisotnost Vebra in Co. na današnji skupščini, lahko pride celo do fizičnega prerivanja. Vse to seveda pod medijskimi žarometi, saj bo novinarjev verjetno kar mrgolelo, čeprav se večini slovenskih novinarjev ob petkih popoldne praviloma ne ljubi več delati. No, če ne drugega, bo vse skupaj ves čas lepo potrpežljivo snemal Vladimir Vodušek ...
Razplet današnje skupščine Telekoma Slovenije je skratka popolnoma nepredvidljiv!

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
miro cerar Socialni demokrati desus telekom slovenije SMC borut jamnik aleksandar kešeljević Erik Kopač Mič Sojer lidia glavina sdh slovenski državni holding kapitalska družba janko veber Dejan Levanič Katarina Matejčič pop tv Vladimir Vodušek Društvo Sloga Facebook finance demografski sklad Modra zavarovalnica Uroš Marolj

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Arij Slovenski

2019-10-20 13:14:55


Kje se pozna uničenje Istrabenza? V tem, da so vsa slovenska podjetja, ki jih je Bavčarjev Istrabenz pokupil in nagrabil, danes izropana, uničena in za bagatelo prodana raznoraznim balkanskim tajkunom. Zahvaljujoč Bavčarju so Droga Portorož, Kolinska, Hotel Kempinski in ostala nekdaj prestižna slovenska podjetja zdaj v rokah čefurskih tatov in banditov, ki jih izčrpavajo in ropajo. Izjemen "dosežek", res! S tem, da je v Istrabenzu zaposlil 3.800 brezdelnih koritarskih parazitov, ki nič ne prispevajo k produktivnosti in zaslužku podjetja, ampak samo vlečejo mastne plače, se pa lahko hvali samo topoumen komunistični kleptoman, ki se na ekonomijo spozna kot zajec na boben. Ne, Bavčar ni noben heroj niti uboga žrtev režima, ki bi se nam morala smiliti. Je zgolj tipičen komunistični aparatčik in partijski povzpetnik, ki je hotel postati premožen tajkun, pa se mu račun ni povsem izšel, ker se ga je njegova Partija medtem odrekla in ga poslala na hladno. Revolucija pač včasih žre tudi svoje otroke. In Bavčar je definitivno otrok revolucije, saj je še sredi 80-tih (tako kot Janša in Požar) prisegal večno zvestobo Titu in Partiji in se vzpenjal po partijski lestvici. Po operetni "osamosvojitvi" oz. "odcepitvi od Jugoslavije", ki se je zgodila samo na papirju - saj je Slovenija danes še vedno totalno preplavljena s komunisti in jugovići - pa je Bavčar odrgel masko demokrata in se vrnil v okrilje murgelske LDS, ki mu je obetala boljši karierni pospešek. Seveda je Bavčar - skupaj z ostalimi prefarbanimi udbovci in komunisti ala Janša, Bučar, Spomenka, Rupel, itd. - poskrbel, da tudi lustracije nikoli ni bilo in da bo Slovenija na veke vekov ostala pod jugo-komunistično okupacijo. Komunist pač ostane komunist, pa če se stokrat prefarba in preobleče v demokrata. Pa tudi v zaporu Bavčarju ne bo hudega. Prej kot v 5 letih bo (predčasno) prišel ven in potem brezskrbno užival sadove nagrabljenega premoženja, ki ga je prej pravočasno poskril ali prepisal na sorodnike. Celoživljensko hlapčevanje Partiji se mu bo torej vendarle izplačalo.
borut rojc

2019-10-20 09:23:51


Kosmina, ki ga je pripeljal v Istrabenz je povedal vso resnico o Bavčarju ; ,, Mislil je, da bo sto let luštno,, Sam osebno, zelo posmehljivo gledam na ljudi, ki so v neki dobi življenja prisegali le na materialne dobrine in koristi, po tistem, ko je prišlo do točke preloma v njihovem življenju, bodisi ločitve v zakonu, finančnih težav, pa na življenje gledajo skozi prizmo duhovnosti, skromnosti in ponižnosti. Bavčarju v tem pogledu ne verjamem, ker preprosto ni nekddo, ki bi se čemurkoli v življenju lahko odrekel... Na Dobu so in še sedijo ljudje, ki so nedolžni. Vedno mi na misel pride zdaj že hudo bolni, če je sploh še živ,nekdanji finančnik Elana, Koder, ki je tam pač zato, ker bi s svojim vedenjem o poslovanju družbe in pričanjem, lahko ogrozil samega botra v Murglah. Elan je bil nekoč samopostrežba za nedotakljive komuniste. Kot danes Gorenje in še malo nazaj Adria. Takšna podjetja izginejo...Povsod pri teh sumljivih, finančnih transakcijah ter gradbenih poslih je bil navzoč tudi Jankovič, v mojih očeh, kronska priča in dokaz mafijskega ustroja države in skorumpiranega sodstva. Vedno in povsod njegov opičji nasmeh, ob Tovšakovi, Bavčarju, Šrotu. Vsi ti , čeprav s svojo krivdo, sedijo in so sedeli tudi za srbskega cigana. ..Tudi sam bi lahko napisal knjigo svojega boja s privilegiranci režima , umazanim sodstvom in kriminalno državo. Koga to zanima ? Tudi ta knjiga o Bavčarju ni vredna pol pizde hladne vode. Približno toliko kot tista , fašista Pirjevca, ki malikuje komunističnega morilca, Tita ali ta od neuravnovešenega Repeta, kateri poje hvalospeve Kučanu. To je vse na ravni nekdanjega Pavlihe...Bavčar ve, zakaj sedi. Ostal mu bodo milijoni, ki jih brez barabskih poslov, ne bi bilo. Tu sva si različna. Mene je ta država hotela zapreti, ker se nisem pustil okrasti na miren način kot so se pustili moji predniki v času komunistične revolucije. Kradejo pa nam, mamo jim jebem, že skozi rodove in vse mogoče države na tem območju... Za tisto, kar sedi Bavčar, bi sedel vsak, mar ne? V tem pogledu je zasenčil vse, kar je prej naredil dobrega. Postal je del plenilskih elit. Te njegove, krokodilje solze, so laž.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Epska bitka za Boruta Jamnika. Zadnje ure SMC hudo pritiska, svoj obroč okoli Telekoma stiska.