objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Torek, 25. april 2017 ob 06:48

Najmanj zanič odvetnik je tale Miro Senica. Že sedmo tožbo je izgubil proti Bojanu Požarju!
Le kaj si lahko mislimo o človeku, ki zoper nekoga drugega vloži kar sedem kazenskih tožb?! Ihta, maščevanje, patološka obsedenost? In kaj si lahko mislimo, če je ta človek odvetnik, pa vseh vloženih sedem tožb na koncu tudi izgubi?
Bojan Požar

Odpri galerijo

To je že sedma izgubljena tožba Mira Senice proti Bojanu Požarju (za povečavo kliknite na sliko).
Le kaj si lahko mislimo o človeku, ki zoper nekoga drugega vloži kar sedem kazenskih tožb?! Ihta, maščevanje, patološka obsedenost? In kaj si lahko mislimo, če je ta človek odvetnik, pa vseh vloženih sedem tožb na koncu tudi izgubi?! Da je najmanj, kar je, zanič odvetnik!

IHTA, MAŠČEVANJE, PATOLOŠKA OBSEDENOST?!

No, te dni je razvpiti odvetnik Miro Senica zoper avtorja teh vrstic na ljubljanskem sodišču izgubil še sedmo kazensko tožbo po vrsti, po mojih evidencah zaenkrat - hvala bogu - tudi zadnjo, ki jo je vložil v zadnjih šestih letih. Pet jih je izgubil tako, da je sodišče presodilo proti njemu, mene pa oprostilo vseh obtožb, dve pa tako, da je tožbi po nekaj letih sodnega postopka tik pred izrečeno sodbo raje umaknil sam. Tako se je zgodilo tudi v zadnjem primeru V II K 12744/2014: Miro Senica je kazensko tožbo vložil 21. marca 2014, tik pred iztekom roka za vložitev tožbe (zaradi članka, objavljenega 24. decembra 2013), nato pa jo 18. aprila letos, točno 24 ur pred zadnjo obravnavo, ko bi ljubljanska okrožna sodnica Deja Kozjek izrekla oprostilno sodbo, umaknil.
Miro Senica je vseh sedem tožb zoper mojo malenkost vložil, potem ko je njegova zasebna partnerka Katarina Kresal, danes propadla političarka, nekoč pa politična "afera na dveh nogah," dokončno pogrnila na politični sceni - to se zgodilo decembra 2011. Senica je v ožjih krogih napovedoval, se hvalil in grozil, kako bo avtorja teh vrstic "poslal v zapor in ga uničil," ker naj bi on kot novinar "s tistimi svojimi članki na Požareportu" uničil politično kariero njegove Katarine. No, Kresalova se je v eni od sedmih tožb pojavila skupaj z Mirom Senico, kot tožnica, vendar sta tudi to tožbo izgubila.
Izgubljene tožbe so odvetnika Senico doslej neposredno stale okoli 20 tisoč evrov (vsega sicer še ni poplačal), posredno, če upoštevamo delo njegovih odvetnikov in agencije Pristop, kjer so mu, zagotovo za plačilo, pomagali pri zbiranju "dokaznega gradiva", pa še veliko več. Koliko denarja so njegove intimne sodne eskapade zoper mojo malenkost stale davkoplačevalce, zaradi dela kopice sodnic, sodnikov, sodnih senatov ali drugih sodnih stroškov (štirje primeri so se vlekli tja do vrhovnega sodišča), pa lahko samo ugibamo. Še najmanj več deset tisoč evrov.

NEKATERE NOVINARJE JE ŽAL STRAH, MENE PAČ NE

Za novinarja, verjetno nobenega novinarja, takšni sodni postopki niso prijetni. Daleč od tega, čeprav veš, da nisi kriv. Ves čas si pod hudimi pritiski, saj nikoli ne veš, kako bo reagiralo sodišče. Še zlasti ko te toži tako vplivna osebnost pa tudi zloglasna persona, kot je Miro Senica, ki menda "obvlada" tudi velik del ljubljanske sodne infrastrukture. Da ne omenjamo znamenite pravosodne poklicne solidarnosti. Gre, preprosto rečeno, za velik pritisk zoper novinarja. K sedmim tožbam Mira Senice pa lahko mirno prištejemo še dve kazenski tožbi njegovega celjskega odvetniškega kompanjona Dušana Korošca - tudi zoper mene, ki ju je po mojih ocenah vložil na podlagi dogovora z Mirom Senico. Ampak tudi Korošec je obe tožbi izgubil!
Poglejmo samo en primer. Novinarji Večera si niso upali objaviti, da je bil Miro Senica motor znanega poskusa nakupa mariborskega časopisa Večer prek zdaj že propadlega medijskega tajkuna Mateja Raščana in minornega murskosoboškega podjetja 3Lan. Na Večeru so kar sami priznali, da so se to ustrašili objaviti, ker je Miro Senica zagrozil s tožbo, čeprav je šlo za uradne ugotovitve in dokumente Komisije za preprečevanje korupcije, ki jo je takrat še vodil Goran Klemenčič, danes minister za pravosodje. Jaz pa se tega nisem ustrašil objaviti, tvegal kazensko tožbo, ki jo je Senica potem tudi zares vložil, vendar sem tudi v tem postopku na koncu zmagal in bil oproščen. No, tukaj gre sicer tudi za novinarski pogum in medijsko integriteto, česar jim je na Večeru (z)manjkalo, pa čeprav je bil sedanji novi odgovorni urednik Večera Matija Stepišnik takrat predsednik Društva novinarjev Slovenije.

DANES NA DNU, ČEPRAV ŠE VEDNO ZRAVEN PRI MERCATORJU

Res pa je, da je danes situacija Mira Senice in okoli njega nekoliko drugačna. Senica je danes tako rekoč na dnu. Premoženja (bogastva), vsaj uradno, nima več, vse je pod bančnimi hipotekami, začasno blokirano ali še pravočasno "prodano" Katarini Kresal, zaradi številnih kaznivih dejanj mu tudi že sodijo. Grozi mu več let zapora.
Kljub temu pa menda še vedno dobro zakulisno služi - lep denar, čeprav je, kot vidimo, zanič odvetnik. Menda tudi v Mercatorju, kjer je že pred leti, ko je Mercator še vodil Žiga Debeljak, zdaj novi član uprave Gorenja, v nekem trenutku potegnil okoli 7 (sedem) milijonov evrov. Po neuradnih informacijah naj bi mu v Mercatorju zaposlili tudi hčerko, taisto hčerko, ki jo je Miro Senica v zadevi Vegrad-Delamaris-Bužekijan očitno zelo brezobzirno potegnil celo v finančni vrtiljak domnevnega pranja denarja ...
 
Razkritje: Pri vseh sedmih sodnih postopkih, povezanih z Mirom Senico, in pri obeh sodnih postopkih, povezanih z Dušanom Korošcem, je bil moj odvetnik Franci Matoz.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
miro senica Gorenje Katarina Kresal mercator večer Matej Raščan Žiga Debeljak Deja Kozjek Dušan Korošec Franci Matoz Vegrad Bužekijan goran klemenčič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Najmanj zanič odvetnik je tale Miro Senica. Že sedmo tožbo je izgubil proti Bojanu Požarju!