objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Sreda, 26. april 2017 ob 06:36

Pelko, propadli politik propadlega Zaresa, skače iz vsake konzerve. Od Viktorjev do proslave OF.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Alenka Bratušek, Maša Kociper in Stojan Pelko, trije nekdanji liderji Zavezništva Alenke Bratušek
Stojan Pelko, nekdanji politik propadle stranke Zares, še prej LDS, na koncu pa predsednik sveta Zavezništva Alenke Bratušek, danes, po vrnitvi s Kosova, kjer je bil tiskovni predstavnik urada Evropske unije v Prištini, "skače iz vsake konzerve". Pelko je na hitro postal kolumnist spletnega portala FokusPokus, podpredsednik oglaševalskega festivala Zlati boben, član "strokovne akademije" za podelitev viktorjev 2016 (spomnimo na sobotni fiasko podelitve viktorjev na prvem programu TV Slovenija!), je pa tudi scenarist današnje osrednje proslave ob dnevu OF v Trbovljah, kjer bo slavnostni govornik predsednik državnega zbora Milan Brglez.
Ni pa Stojanu Pelku uspelo postati direktor ljubljanske Kinoteke (leta 2015) in se zriniti v oglaševalsko agencijo Luna TBWA, kar naj bi po naših informacijah iz oglaševalske srenje  preprečil eden od ustanoviteljev Lune Mitja Milavec.

VELIK PREJEMNIK DRŽAVNEGA DENARJA

Spomnimo. Stojan Pelko je tudi lastnik svetovalne družbe Korpus, d. o. o., prek katere je po zadnji javno dostopni bilanci za leto 2015 zaslužil 47 tisoč evrov. Ko je bil Pelko državni sekretar na ministrstvu za kulturo, med mandatom vlade Boruta Pahorja, so se letni prihodki njegovega podjetja Korpus, d. o. o., gibali med 160 in 180 tisoč evri letno! Korpus je sicer velik prejemnik državnega denarja: v zadnjih letih se je tako na bančni račun Korpusa nagrmadilo že nekaj več kot 635 tisoč evrov denarja davkoplačevalcev, od tega največ iz državnega zbora - 250 tisoč evrov, iz mestne občine Novo mesto (?!) pa za dolenjsko pokrajino zavidljivih 124 tisoč evrov.
Stojana Pelka smo sicer zalotili s prsti v marmeladi tudi aprila 2016, ko smo na tem portalu razkrili zakulisni načrt pretoka proračunskega denarja skozi ministrstvo za kulturo do Centra za upravljanje z dediščino živega srebra v Idriji (več o tem si lahko preberete tukaj). Takrat in tam je eno od ključnih vlog odigrala tudi Špela Spanžel, nekdanja generalna direktorica direktorata za kulturno dediščino na ministrstvu za kulturo in sedanja žena Stojan Pelka. No, njegova prva soproga Nataša Pelko, bivša tiskovna predstavnica Jankovićeve Pozitivne Slovenije, pa se je januarja 2016 preselila na delovno mesto tiskovne predstavnice ministrstva za infrastrukturo.
Kot predsednik sveta stranke Zavezništva Alenke Bratušek je Stojan Pelko odstopil kmalu po parlamentarnih volitvah leta 2014, ko je postalo jasno, da Zavezništvo ne bo postalo stranka Cerarjeve vladne koalicije, Stojan Pelko pa ne minister za kulturo v Cerarjevi vladi.

				Tako je revija Stop, danes pravzaprav priloga mariborskega časopisa Večer, predstavila Stojana Pelka kot novega člana nove strokovne akademije za podelitev tako imenovanih strokovnih viktorjev.<br>
			Tako je revija Stop, danes pravzaprav priloga mariborskega časopisa Večer, predstavila Stojana Pelka kot novega člana nove strokovne akademije za podelitev tako imenovanih strokovnih viktorjev.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Stojan Pelko Zares LDS Zavezništvo Alenke Bratušek milan brglez Mitja Milavec Korpus doo Špela Španžel Nataša Pelko dan of Alenka Bratušek Maša Kociper Borut Pahor miro cerar Luna TBWA Zlati boben Viktorji državni zbor Pozitivna Slovenija

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Pelko, propadli politik propadlega Zaresa, skače iz vsake konzerve. Od Viktorjev do proslave OF.