objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Sreda, 26. april 2017 ob 06:36

Pelko, propadli politik propadlega Zaresa, skače iz vsake konzerve. Od Viktorjev do proslave OF.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Alenka Bratušek, Maša Kociper in Stojan Pelko, trije nekdanji liderji Zavezništva Alenke Bratušek
Stojan Pelko, nekdanji politik propadle stranke Zares, še prej LDS, na koncu pa predsednik sveta Zavezništva Alenke Bratušek, danes, po vrnitvi s Kosova, kjer je bil tiskovni predstavnik urada Evropske unije v Prištini, "skače iz vsake konzerve". Pelko je na hitro postal kolumnist spletnega portala FokusPokus, podpredsednik oglaševalskega festivala Zlati boben, član "strokovne akademije" za podelitev viktorjev 2016 (spomnimo na sobotni fiasko podelitve viktorjev na prvem programu TV Slovenija!), je pa tudi scenarist današnje osrednje proslave ob dnevu OF v Trbovljah, kjer bo slavnostni govornik predsednik državnega zbora Milan Brglez.
Ni pa Stojanu Pelku uspelo postati direktor ljubljanske Kinoteke (leta 2015) in se zriniti v oglaševalsko agencijo Luna TBWA, kar naj bi po naših informacijah iz oglaševalske srenje  preprečil eden od ustanoviteljev Lune Mitja Milavec.

VELIK PREJEMNIK DRŽAVNEGA DENARJA

Spomnimo. Stojan Pelko je tudi lastnik svetovalne družbe Korpus, d. o. o., prek katere je po zadnji javno dostopni bilanci za leto 2015 zaslužil 47 tisoč evrov. Ko je bil Pelko državni sekretar na ministrstvu za kulturo, med mandatom vlade Boruta Pahorja, so se letni prihodki njegovega podjetja Korpus, d. o. o., gibali med 160 in 180 tisoč evri letno! Korpus je sicer velik prejemnik državnega denarja: v zadnjih letih se je tako na bančni račun Korpusa nagrmadilo že nekaj več kot 635 tisoč evrov denarja davkoplačevalcev, od tega največ iz državnega zbora - 250 tisoč evrov, iz mestne občine Novo mesto (?!) pa za dolenjsko pokrajino zavidljivih 124 tisoč evrov.
Stojana Pelka smo sicer zalotili s prsti v marmeladi tudi aprila 2016, ko smo na tem portalu razkrili zakulisni načrt pretoka proračunskega denarja skozi ministrstvo za kulturo do Centra za upravljanje z dediščino živega srebra v Idriji (več o tem si lahko preberete tukaj). Takrat in tam je eno od ključnih vlog odigrala tudi Špela Spanžel, nekdanja generalna direktorica direktorata za kulturno dediščino na ministrstvu za kulturo in sedanja žena Stojan Pelka. No, njegova prva soproga Nataša Pelko, bivša tiskovna predstavnica Jankovićeve Pozitivne Slovenije, pa se je januarja 2016 preselila na delovno mesto tiskovne predstavnice ministrstva za infrastrukturo.
Kot predsednik sveta stranke Zavezništva Alenke Bratušek je Stojan Pelko odstopil kmalu po parlamentarnih volitvah leta 2014, ko je postalo jasno, da Zavezništvo ne bo postalo stranka Cerarjeve vladne koalicije, Stojan Pelko pa ne minister za kulturo v Cerarjevi vladi.

				Tako je revija Stop, danes pravzaprav priloga mariborskega časopisa Večer, predstavila Stojana Pelka kot novega člana nove strokovne akademije za podelitev tako imenovanih strokovnih viktorjev.<br>
			Tako je revija Stop, danes pravzaprav priloga mariborskega časopisa Večer, predstavila Stojana Pelka kot novega člana nove strokovne akademije za podelitev tako imenovanih strokovnih viktorjev.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Stojan Pelko Zares LDS Zavezništvo Alenke Bratušek milan brglez Mitja Milavec Korpus doo Špela Španžel Nataša Pelko dan of Alenka Bratušek Maša Kociper Borut Pahor miro cerar Luna TBWA Zlati boben Viktorji državni zbor Pozitivna Slovenija

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Arij Slovenski

2019-10-20 13:14:55


Kje se pozna uničenje Istrabenza? V tem, da so vsa slovenska podjetja, ki jih je Bavčarjev Istrabenz pokupil in nagrabil, danes izropana, uničena in za bagatelo prodana raznoraznim balkanskim tajkunom. Zahvaljujoč Bavčarju so Droga Portorož, Kolinska, Hotel Kempinski in ostala nekdaj prestižna slovenska podjetja zdaj v rokah čefurskih tatov in banditov, ki jih izčrpavajo in ropajo. Izjemen "dosežek", res! S tem, da je v Istrabenzu zaposlil 3.800 brezdelnih koritarskih parazitov, ki nič ne prispevajo k produktivnosti in zaslužku podjetja, ampak samo vlečejo mastne plače, se pa lahko hvali samo topoumen komunistični kleptoman, ki se na ekonomijo spozna kot zajec na boben. Ne, Bavčar ni noben heroj niti uboga žrtev režima, ki bi se nam morala smiliti. Je zgolj tipičen komunistični aparatčik in partijski povzpetnik, ki je hotel postati premožen tajkun, pa se mu račun ni povsem izšel, ker se ga je njegova Partija medtem odrekla in ga poslala na hladno. Revolucija pač včasih žre tudi svoje otroke. In Bavčar je definitivno otrok revolucije, saj je še sredi 80-tih (tako kot Janša in Požar) prisegal večno zvestobo Titu in Partiji in se vzpenjal po partijski lestvici. Po operetni "osamosvojitvi" oz. "odcepitvi od Jugoslavije", ki se je zgodila samo na papirju - saj je Slovenija danes še vedno totalno preplavljena s komunisti in jugovići - pa je Bavčar odrgel masko demokrata in se vrnil v okrilje murgelske LDS, ki mu je obetala boljši karierni pospešek. Seveda je Bavčar - skupaj z ostalimi prefarbanimi udbovci in komunisti ala Janša, Bučar, Spomenka, Rupel, itd. - poskrbel, da tudi lustracije nikoli ni bilo in da bo Slovenija na veke vekov ostala pod jugo-komunistično okupacijo. Komunist pač ostane komunist, pa če se stokrat prefarba in preobleče v demokrata. Pa tudi v zaporu Bavčarju ne bo hudega. Prej kot v 5 letih bo (predčasno) prišel ven in potem brezskrbno užival sadove nagrabljenega premoženja, ki ga je prej pravočasno poskril ali prepisal na sorodnike. Celoživljensko hlapčevanje Partiji se mu bo torej vendarle izplačalo.
borut rojc

2019-10-20 09:23:51


Kosmina, ki ga je pripeljal v Istrabenz je povedal vso resnico o Bavčarju ; ,, Mislil je, da bo sto let luštno,, Sam osebno, zelo posmehljivo gledam na ljudi, ki so v neki dobi življenja prisegali le na materialne dobrine in koristi, po tistem, ko je prišlo do točke preloma v njihovem življenju, bodisi ločitve v zakonu, finančnih težav, pa na življenje gledajo skozi prizmo duhovnosti, skromnosti in ponižnosti. Bavčarju v tem pogledu ne verjamem, ker preprosto ni nekddo, ki bi se čemurkoli v življenju lahko odrekel... Na Dobu so in še sedijo ljudje, ki so nedolžni. Vedno mi na misel pride zdaj že hudo bolni, če je sploh še živ,nekdanji finančnik Elana, Koder, ki je tam pač zato, ker bi s svojim vedenjem o poslovanju družbe in pričanjem, lahko ogrozil samega botra v Murglah. Elan je bil nekoč samopostrežba za nedotakljive komuniste. Kot danes Gorenje in še malo nazaj Adria. Takšna podjetja izginejo...Povsod pri teh sumljivih, finančnih transakcijah ter gradbenih poslih je bil navzoč tudi Jankovič, v mojih očeh, kronska priča in dokaz mafijskega ustroja države in skorumpiranega sodstva. Vedno in povsod njegov opičji nasmeh, ob Tovšakovi, Bavčarju, Šrotu. Vsi ti , čeprav s svojo krivdo, sedijo in so sedeli tudi za srbskega cigana. ..Tudi sam bi lahko napisal knjigo svojega boja s privilegiranci režima , umazanim sodstvom in kriminalno državo. Koga to zanima ? Tudi ta knjiga o Bavčarju ni vredna pol pizde hladne vode. Približno toliko kot tista , fašista Pirjevca, ki malikuje komunističnega morilca, Tita ali ta od neuravnovešenega Repeta, kateri poje hvalospeve Kučanu. To je vse na ravni nekdanjega Pavlihe...Bavčar ve, zakaj sedi. Ostal mu bodo milijoni, ki jih brez barabskih poslov, ne bi bilo. Tu sva si različna. Mene je ta država hotela zapreti, ker se nisem pustil okrasti na miren način kot so se pustili moji predniki v času komunistične revolucije. Kradejo pa nam, mamo jim jebem, že skozi rodove in vse mogoče države na tem območju... Za tisto, kar sedi Bavčar, bi sedel vsak, mar ne? V tem pogledu je zasenčil vse, kar je prej naredil dobrega. Postal je del plenilskih elit. Te njegove, krokodilje solze, so laž.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Pelko, propadli politik propadlega Zaresa, skače iz vsake konzerve. Od Viktorjev do proslave OF.