objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Nedelja, 30. april 2017 ob 07:51

Petričevo Delo pregnalo lani nagrajeno novinarko. Na sodišču bo grdo, toda novinarji molčijo.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Čeprav se Stojan Petrič, večinski lastnik Kolektorja, celo javno hvali, kako je poln denarja in da "lahko prevzamejo kogarkoli", na njegovem Delu na veliko odpuščajo ali pa z minimalnimi plačili preženejo novinarje. Zdaj se je to zgodilo tudi novinarki Tini Kristan, ki je - decembra lani - za razkritje znane afere "Dodatki" prejela celo nagrado Društva novinarjev Slovenije. O čemer je Delo seveda tudi veselo poročalo.
Tina Kristan, kot je razvidno iz njenega Facebook profila, odhaja zaradi mizernih honorarjev - prejemala je 500 evrov mesečno bruto, je pa zoper časopisno hišo Delo očitno vložila tožbo. Odvetnik Dela že napoveduje, da bo grdo, medtem pa ostali novinarji Dela še vedno molče spremljajo, kaj se dogaja z njihovimi kolegicami in kolegi. Nobenih protestov, nobene stavke proti lastniku Stojanu Petriču, nobenih transparentov, češ, "vsi smo mi Tina Kristan" ... Prav nobene solidarnosti, nobenega sindikalnega boja?!
In spomnimo: afera Dodatki je kasneje pripeljala do odstopa finančnega ministra Dušana Mramorja, ki so ga kriminalisti skupaj z dekanjo ljubljanske ekonomske fakultete Metko Tekavčič in še dvema visokima uslužbenkama EF tudi kazensko ovadili na državno tožilstvo.

				Tina Kristan, leta 2016 nagrajena novinarka Dela za afero Dodatki, po več kot devetih letih zapušča Delo in toži Delo. Odvetnik Dela pa napoveduje, da bo grdo ...			Tina Kristan, leta 2016 nagrajena novinarka Dela za afero Dodatki, po več kot devetih letih zapušča Delo in toži Delo. Odvetnik Dela pa napoveduje, da bo grdo ...

SLABA PRODAJA, ZLASTI KATASTROFA ELEKTRONSKIH IZVODOV

Je pa tudi slišati, da naj bi bila znotraj širšega vodstva Dela že prava vojna. Stojan Petrič menda ni več zadovoljen niti z vršilcem dolžnosti odgovornega urednika Dela Gregorjem Knafelcem, čeprav je Knafelc njegov zaupnik iz Kolektorja. Razlog pa naj bi bili slabi poslovni rezultati časopisne hiše Delo. Že nekaj časa naj bi "visela" tudi predsednica uprave Dela Irma Gubanec.
Po zadnjih javno dostopnih podatkih Slovenske oglaševalske zbornice (gre za projekt revidiranih naklad) se je časopisa Delo konec lanskega leta prodalo le še 28 tisoč izvodov, Slovenskih novic pa 56 tisoč izvodov dnevno. Predvsem pa je za vodstvo Dela poleg silovitega padanja naklad lahko zaskrbljujoča neverjetno slaba prodaja drugih, sodobnejših platform, torej elektronskih izvodov Dela in Slovenskih novic. Po podatkih SOZ je bilo namreč kupcev spletnega Dela.si v prej omenjenem obdobju samo 366, Slovenskih novic.si pa so prodali le 31!

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
stojan petrič Tina Kristan dušan mramor metka tekavčič Gregor Knafelc Irma Gubanec

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2018-11-13 08:20:59


Ukradli so volitve, zdaj pa tak cirkus okrog nekoga, ki je v bistvu nepomemben. Bandelli se verjetno še sploh ni streznil od martinovanja, tako, da ga, če uporabim njegovo in izrazoslovje nacionalnega medija RTV ,,boli kurac,, Nekdo pa je tega alkoholika nekoč potrdil za ministra, ko so, recimo, obračunali s tistim revežem Kodeljo. Končno, če ti Murgle sestavljajo vlado, bi minister lahko bil tudi kateri od maloumnih sinov ljubljanskega šerifa ali kateri od vaških posebnežev, ki jih sovaščan Šarec rad vzame s sabo na vožnjo z vladnim vozilom. ..Meni se Maša Kociper , ta ki večji krogec še vedno spravlja v malega , ne zdi nič manj zažagana od Bandellija. Nasploh tudi predsednica stranke sodi v ta jagodni izbor... Ob idiotih iz tzv. Levice imamo tako tudi v stranki nesojene evropske komisarke modele, ki niti v sanjah ne bi smeli sedeti v parlamentu, ker so tja prišli s prevaro. Kdo, razen njih samih, družinskih članov in kakšnega prijatelja, ki so ga kupili s pivom jim je lahko dal glas? Hendikepiranih ljudi s posebnimi potrebami, dodati jim moram še prav posebna pacienta, Moderndorferja in Erjavca, recimo v stranki SLS, ki je ni v parlamentu, ne bi našli.. A to stranko, simbol slovenstva je bilo treba žrtvovati za te, oprostite izrazu, odfukance, preko katerih komunistični zločinci in kriminalci razkrajajo državo, uničujejo družbo in spreminjajo družbeni red. Čeprav, zombi vas bo še vedno prepričeval, da imamo manjšinsko vlado.
tacit .

2018-11-12 13:01:39


V PODUK IN PREMISLEK: kolikor je bilo mogoče zbrati po objavah v medijih: podatki za 31 izvoljenih poslancev…. 6.960 Janez Janša (SDS) 6.122 Marjan Šarec (LMŠ) 4.367 Branko Grims (SDS) 3.337 Elena Zavadlav Ušaj – ni prišla v parlament!!! 3.332 Nataša Sukič (Levica) 3.115 Aleš Hojs (SDS) – ni prišel v parlament!!! 3.022 Leon Merjasec (LMŠ) – ni prišel v parlament!!! 2.771 Dejan Židan (SD) 2.570 Alenka Gotar (SDS) – ni prišla v parlament!!! 2.456 Matej Tonin (NSi) 2.319 Luka Mesec (Levica) 1.618 Miro Cerar (SMC) 1.555 Milan Brglez (SMC) 1.005 Zmago Jelinčič (SNS) 21 poslancev je prejelo manj kot 1000 glasov. Omenjeni gospod je med njimi. 999 Marko Bandelli (SAB) 986 Mateja Udovič (SMC) 985 Predrag Baković (SD) 875 Dušan Šiško (SNS) 824 Primož Siter (Levica) 811 Franc Jurša (DeSUS) 802 Mojca Žnidarič (SMC) 794 Soniboj Knežak (SD) 771 Boštjan Koražija (Levica) 752 Jurij Lep (DeSUS) 738 Peter Jožef Česnik (SAB) 736 Blaž Pavlin (Nsi) 732 Jani Ivanuša (SNS) 723 Bojana Muršič (SD) 718 Gregor Perič (SMC) 715 Vojko Starović (SAB) 666 Jožef Ribič (SAB) 628 Robert Polnar (DeSUS) 521 Lidija Ivanuša (SNS) 501 Branko Simonovič (DeSUS) 369 Ivan Hršak (DeSUS) še število glasov po strankah: 222.042 Slovenska demokratska stranka – SDS 112.250 Lista Marjana Šarca – LMŠ 88.524 Socialni demokrati – SD 86.868 Stranka modernega centra – SMC 83.108 Levica 63.108 Nova Slovenija – krščanski demokrati (NSi) 45.492 Stranka Alenke Bratušek (SAB) 43.889 Demokratična stranka upokojencev (DeSUS) 37.182 Slovenska demokratska stranka – SNS + Narodni skupnosti

Prijatelji

Mira žugeljSašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Petričevo Delo pregnalo lani nagrajeno novinarko. Na sodišču bo grdo, toda novinarji molčijo.