objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Ponedeljek, 8. maj 2017 ob 06:37

Medijsko kadrovanje. Kar zveni kot šala, sta Petra Sovdat in Anja Strojin Štampar vzeli čisto resno?!
Bojan Požar

Odpri galerijo

Najprej šala, zdaj že zares. Finance: ASŠ je prva kandidatka za vladno članico uprave Mercatorja.
Smešna zgodba o tem, kar je meni zvenelo kot šala, Petra Sovdat, potentna (pišoče potentna, da ne bo pomote!) novinarka časnika Finance, in Anja Strojin Štampar, nekdanja članica uprave Slovenskega državnega holdiga, pa sta jo vzeli čisto resno, mimogrede in črno na belem dokazuje, kako se vladne službe znotraj gospodarstva kadrujejo tudi prek (ali s pomočjo) medijev. Oziroma prek frendic na medijih.
25. aprila sem na Twitteju objavil cinično šalo, da bi Cerarjeva vlada lahko za svojo "politikomisarko" (članico uprave) na podlagi famoznega "Lex Mercator" postavila Anjo Strojin Štampar (faksimile), če je že še vedno zaposlena na SDH, torej na državne stroške, tam pa nima kaj početi. Vsak, ki vsaj malo pozna zgodovino te nekdanje članice uprave SDH, prej dolgoletne članice uprave Kapitalske družbe in prijateljice propadle političarke Katarine Kresal (KK je bila njena poročna priča), je zelo dobro vedel, da je šlo za čisti cinizem, šalo in predpraznično norčevanje iz vladne kadrovske politike. Eden od članov nadzornega sveta SDH, na primer, je avtorju teh vrstic pred časom dejal, da ne more verjeti, kako se je ASŠ lahko vsa ta leta "svaljkala" po odločevalskih funkcijah v državnih firmah: na SDH se ni znala nič odločiti in je samo naročala študije in pravna mnenja, med službenim časom pa hodila k frizerju. Ko so jo končno malo odžagali (ta telenovela se je končala 11. oktobra lani), zaradi resne nesposobnosti, je to veljalo tudi za poraz zasebne hobotnice Boruta Jamnika, predsednika uprave Modre zavarovalnice in bivšega predsednika nadzornega sveta Telekoma Slovenije, saj Anja Strojin Štampar sodi v njegov krog. No, vsaj sodila je. Iz poslovnih krogov je namreč slišati, da je po nedavnem Jamnikovem padcu na skupščini Telekoma Slovenije cela vrsta njegovih kadrov že na lovu za novim gospodarjem.
Ker sem nekje na spletu, sredi družbenih omrežij, zasledil tudi ime Metoda Dragonje, nekdanjega ministra in bivšega državnega sekretarja na ministrstvu za finance, kako bi on kot človek Cerarjeve vlade lahko odšel na Mercator (zapisano je bilo sicer predvsem kot provokacija), sem obe imeni, Anjo Strojin Štampar in Metoda Dragonjo, češ, pojavila sta se na spletu, 28. aprila vključil v tekst o tem, kdo in koliko bo plačeval vladnega člana uprave Mercatorja (faksimile - ta članek si lahko preberete tukaj).
Toda, glej ga zlomka, Petra Sovdat - in očitno tudi Anja Strojin Štampar - sta vse to vzeli čisto zares. Sovdatova je 5. maja Anjo Strojin Štampar v "čisto zaresnem" članku uvrstila na prvo mesto liste nekakšnih kandidatov za novega vladnega člana uprave Mercatorja, Metoda Dragonjo na drugo mesto, za vse ostale "kandidate" (Marko Jaklič, Ivan Simič ...) in tudi glede na tekst novinarke poslovnega časnika Finance pa lahko rečemo, da si jih je preprosto sama izmislila. Iz vsebine in naslova teksta (faksimile) je tudi razvidno, da novinarka vidi Anjo Strojin Štampar čisto zares kot pravo osebo za vladno članico uprave Mercatorja, Anja Strojin Štampar pa skrivnostno, kot se to dela, nadudlano na MBA, dopušča možnost, da ji je vlada to službo že na skrivaj ponudila. Pravzaprav skoraj ni dvoma, da je omenjeni članek nastal predvsem zato, da se Anjo Strojin Štampar javnosti predstavi kot pravo osebo za to novo vladno službo v hrvaški zasebni firmi. Za vsak slučaj Sovdatova na koncu članka tudi doda nekakšno svojo rezervno ugotovitev, da za to delovno mesto itak ni pravega zanimanja in jo pač dajmo - Anjo Strojin Štampar.
Edino, kar je tukaj uganka, neznanka, pa je to: sta se Petra Sovdat in Anja Strojin Štampar na tole novo delovno mesto za ASŠ spomnili šele po mojem tvitu ali že prej?! Se pa na vsak način fajn in lepo vidi, kako se pelje medijsko kadrovanje (frendic)! No, zdaj je na potezi - vlada.

				Moj tvit - 25. aprila ...<br>
			Moj tvit - 25. aprila ...

				... sledil je moj članek, 28. aprila ...<br>
			... sledil je moj članek, 28. aprila ...

				... potem pa 5. maja nastopijo Finance in Petra Sovdat.<br>
			... potem pa 5. maja nastopijo Finance in Petra Sovdat.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Lex Mercator finance Petra Sovdat Anja Strojin Štampar sdh slovenski državni holding mercator miro cerar Vlada metod dragonja

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Natalija Chvatal

2019-10-19 10:20:48


Kakšen obliž na ranjeno dušo je branje vaših kolumen in gledanje Faktorja, ker si upate. Pred 4 leti sem se umaknila iz Slovenije, ker nisem več mogla dihati (pa ne zaradi bolezni) in iz tropske daljave spremljam propadanje in uničevanje države, ki smo se je tako veselili. Srečujem ljudi iz celega sveta, mnogi, ki so že bili v Sloveniji me sprašujejo, kaj delam tukaj, ko pa imam tako lepo domovino. In moj odgovor: glede na to, da sem videla veliko sveta, si upam trditi, da na tako majhnem koščku ni nikjer na svetu toliko lepot. Slovenija je dragulj Evrope: prekrasna narava, gozdovi, čiste reke, morje, gore, vinogradi, odlična hrana, odlično vino, izjemna geografska lokacija, delovni in pošteni ljudje, pa vendarle... ko je bog delil naravo, jo je vsul na ta majhen košček sveta iz velike vreče, ko pa je delil pogum, samozavest in ponos, pa je bila vreča že očitno prazna. Po vsem, kar slovenski narod dovoli krokarjem in krvosesom pa mislim, da si države niti ne zaslužimo, ker je ne znamo ceniti, sicer pa je tako in tako že ukradena od mafije. Ko smo se osamosvojili, sem mislila, da bomo rabili 5 let, da uskladimo zakonodajo in se navadimo na demokracijo, kakšna zmota, verjetno niti 50 let ne bo dovolj, kar pomeni, da je komunizem ukradel narodu najmanj 100 let!! Koliko zavrtih generacij! Največjo škodo narodu pa so naredili in jo še delajo presstituti in presstitutke ter šolski sitem. Ko ni več morale, je dovoljeno vse. Zato mi je toliko bolj toplo pri srcu, ko se vedno več posameznikov na vseh področjih upa izpostavljati z resnico in pri tem je vajina vloga gospoda Požar in Pertinač neprecenljiva. Še je upanje, pogumno naprej in hvala obema.
Radolf Mitler

2019-10-19 09:21:50


Gnoji!
borut rojc

2019-10-19 08:23:00


Vsak režim enoumja uporablja propagandno mašinerijo kot najmočnejše orožje,tako tudi ta, nekoliko modificirani v Sloveniji danes. Zato Šarec daje vtis lagodnosti in brezbrižnosti, ker so zadeve pod nadzorom, četudi mu ni nič jasno in sploh ne ve, za kaj gre pri vodenju države. Vajen je, da tisto, česar ne zna, drugi postorijo namesto njega. ..Opažam tudi nekaj karakterne norosti pri njem, zato uživa, ko igra na karto strahovlade . Nekoč so se ga bali zaposleni na kamniški občini ; vem, ker sem od tam. Pravzaprav je Šarec od tam, od koder sem jaz. Z žrtvami je obračunaval na način, po izpovedi ene od njih, da so končale praktično na psihiatrični kliniki. Verjamem, da so tudi ti, komiku dali glas podpore na državnozborskih volitvah, le, da je odšel od tam. Razlika od tistih časov do danes je zgolj ta, da se gospoda iz Šmarca danes boji tudi žena. Sposoben je marsičesa od tistega, kar so počeli njegovi vzorniki, morda tudi sorodniki po partijski liniji, s tremi razredi osnovne šole. Po končanem izobraževanju, so pasli ovce in ubijali ljudi...Po nobeni logiki zdrave kmečke pameti, ne more država, kjer se prirejajo volitve, množično znotraj pravosodnega sistema, obsoja nedolžne ljudi, brani pa stokrat dokazane kriminalce, kjer se o človekovih pravicah izrekajo zakrknjeni komunistični zločinci in stare , odslužene partijske kurbe, imeti kdajkoli pomembne vloge v EU-ju in nasploh postati del civiliziranega zahoda. ..Šarec je zgolj ministrant te mafije. Kamničani pač vemo, kako ga je boter, pa ne tisti, birmanski, uvajal in pripravljal za vlogo, ki jo igra danes. Potrebuje le široko divizijsko podporo režimskih medijev, da utiša tiste, ki bi radi prebili dvojni obroč. Mladim uspeva, bežijo preko meje, starodobniki ostajamo in hranimo zadnji naboj v cevi zase. Čeprav niti on ni več tako mlad, poveljnik murgelske divizije. Z vsakim dnem, ko je starejši, se bolj kaže, da ni iz teh krajev, da ni naš. Prišel pa je po isti poti kjer danes vdirajo in obroč prebijajo orientalski divjaki in zamorci. Pa ravno v Šmarco.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Medijsko kadrovanje. Kar zveni kot šala, sta Petra Sovdat in Anja Strojin Štampar vzeli čisto resno?!