objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Torek, 9. maj 2017 ob 06:45

Vladni človek za Mercator razkriva tudi pravega ministra v senci. Izidorja Krivca, bossa Celjskih mesnin.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Gregor Planteu in izidor Krivec. Menda ni dvoma, da je to potezo Zdravku Počivalšku svetoval Krivec.
Včerajšnje imenovanje tako imenovanega "izrednega člana uprave MercatorjaGregorja Planteuja - na podlagi zakona, imenovanega Lex Mercator - razkriva tudi ime pravega gospodarskega ministra v senci, to je Izidorja Krivca, prvega človeka Celjskih mesnin. Da je Krivec dolgoletni prijatelj ministra za gospodarstvo Zdravka Počivalška, da ima izjemno velik vpliv na Počivalškovo ministrovanje, vključno s Počivalškovo, torej vladno politiko do Agrokorja in Mercatorja, se je govorilo že dlje časa, imenovanje Celjana Gregorja Planteuja za vladnega "politkomisarja" v Mercatorju pa to zgolj potrjuje in praktično tudi javno razkriva. Celjske mesnine so sicer velik dobavitelj Mercatorja (Agrokorja), ki naj bi Celjskim mesninam zdaj dolgoval tudi okoli milijon evrov.
Da naj bi Gregor Planteu, trenutno direktor rokometnega kluba Pivovarne Laško (leta 2014 je na tej funkciji zamenjal nekdanjega slovitega rokometaša Romana Pungartnika), postal vladni član uprave Mercatorja, se je začelo "po Celju" govoriti že konec minulega tedna, vendar so te govorice delovale skoraj kot znanstvena fantastika ali pretirani spin in menda zato niso niti prišle do novinarjev?! Toda za poznavalce in naše lokalne vire iz Celja ni nobenega dvoma, da je 42-letnega Planteuja, nekdanjega pomočnika direktorja podjetja Eho iz Štor in bivšega direktorja financ slovenske izpostave ladjarske multinacionalke Maersk za vzhodni Jadran, solastnika Celjskega študentskega servisa ter znane lokalne picerije Picikato, ministru Počivalšku svetoval Izidor Krivec. Isti viri za Gregorja Planteuja pravijo, da je "okej in pošten fant, relativno premožen in da je v življenju zaslužil že kar nekaj denarja - z vrtenjem firm, prejkone tih kot miška, čist in brez afer", se pa kar bojijo, da je "stopil v prevelike čevlje - problem bo namreč Krivec, če ga bo skušal obvladovati in zlorabljati za svoje poslovne ambicije".
Da je gospodarski minister Počivalšek pri kadrovski politiki očitno zelo dovzeten za prišepetovanja po prijateljskih linijah, pa je dokazalo že nedavno imenovanje novega predsednika uprave Hita Janeza Mlakarja. Čeprav Mlakar doslej ni imel niti enega dneva izkušenj iz igralništva, naj bi prvi človek Hita postal tudi zato, ker je Počivalškova dolgoletna zasebna partnerica tudi dolgoletna prijateljica Mlakarjeve žene. Predsednik vlade Miro Cerar je sicer poslancem v državnem zboru zagotavljal, da temu ni tako in da ima podpisano izjavo Zdravka Počivalška, da to ni res, vendar naši viri pravijo, da to drži. Mlakar je bil doslej tudi direktor podjetja Papirservis (no, ta pa je sestavni del poslovnega imperija razvpitega tajkuna Martina Odlazka), za katerega pa se je pred kratkim izkazalo, da ne plačuje (niti) ljubljanske elektrike?!

				Da je Zdravko Počivalšek pri kadrovski politiko očitno zelo dovzeten za prišepetovanja po prijateljskih linijah je dokazalo že imenovanje novega predsednika uprave Hita - Janeza Mlakarja. Gre namreč tudi za moža dolgoletne prijateljice dolgoletne zasebne partnerice ministra Počivalška.<br>
			Da je Zdravko Počivalšek pri kadrovski politiko očitno zelo dovzeten za prišepetovanja po prijateljskih linijah je dokazalo že imenovanje novega predsednika uprave Hita - Janeza Mlakarja. Gre namreč tudi za moža dolgoletne prijateljice dolgoletne zasebne partnerice ministra Počivalška.

KONEC SANJ ZA ANJO STROJIN ŠTAMPAR ... IN SVETELŠKA

In zanimivo je tudi, da se je Cerarjeva vlada za imenovanje izrednega člana uprave odločila na dopisni seji (?!), in to le nekaj ur po tem, ko smo na našem portalu obelodanili medijske poskuse forsiranja Anje Strojin Štampar, nekdanje članice uprave Slovenskega državnega holdinga, da bi postala izredna članica uprave Mercatorja. Formalno mora izrednega člana uprave Mercatorja na koncu, na predlog vlade, postaviti Okrožno sodišče v Ljubljani.
Po Celju sicer govorijo, da se je za to funkcijo zelo ponujal tudi nekdanji predsednik uprave Petrola, danes pa "brezposelni" Aleksander Svetelšek.
Še to: letna plača Gregorja Planteuja v Mercatorju bo znašala nekje med 200 in 300 tisoč evri bruto.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Lex Mercator zdravko počivalšek miro cerar agrokor Gregor Planteu Izidor Krivec Celjske mesnine Hit janez mlakar martin odlazek Anja Strojin Štampar slovenski državni holding sdh Rokometni klub Pivovarna Laško

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Vladni človek za Mercator razkriva tudi pravega ministra v senci. Izidorja Krivca, bossa Celjskih mesnin.