objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sobota, 13. maj 2017 ob 06:53

Kučan v Moskvi - nihče ni vedel. Se bo Putin vmešal tudi v slovenske predsedniške volitve?!
Bojan Požar

Odpri galerijo

Putin in Kučan pred dnevi v Moskvi. Kučan je bil tam na čelu delegacije slovenskih veteranov.
Da je nekdanji predsednik države Milan Kučan pred nekaj dnevi odletel v Moskvo, je slovenska javnost izvedela prejkone naključno. Iz medijev, natančneje, to so odkrili novinarji tednika Reporter, na uradni spletni strani Kremlja, kjer je bila objavljena fotografija "delegacije slovenskih veteranov druge svetovne vojne", potem ko so raziskovali, zakaj Kučana ni bilo "pri Zoran Jankoviću", na praznovanju dneva Ljubljane 9. maja, kjer se je zbrala predvsem elita "stare levice". Kučan se je medtem z obiskom v Moskvi pohvalil tudi na proruskem portalu RBTH Slovenija, na sedežu Združenja borcev za vrednote NOB pa so novinarjem povedali, da je obisk delegacije slovenskih veteranov (pod vodstvom Milana Kučana?!) na proslavi ob dnevu zmage nad fašizmom 10. maja v Moskvi plačal urad ruskega predsednika Vladimirja Putina, ki se v Moskvi s Kučanom ni samo fotografiral, ampak naj bi ponj na Brnik poslal tudi državniško letalo. Uradno vabilo za Kučana in delegacijo slovenskih veteranov druge svetovne vojne za prihod v Moskvo je po navedbah Zveze borcev sicer prišlo od ruske ambasade v Ljubljani.
Pri tem je zanimivo, da za Kučanov odhod v Moskvo niso vedeli niti na Uradu predsednika republike Boruta Pahorja, kar je vsaj nenavadno, saj gre pri Kučanu za uradni status nekdanjega predsednika države. Ali so za Kučanov polet v Moskvo vedeli pri predsedniku vlade Miru Cerarju ali pa vsaj na ministrstvu za zunanje zadeve, še preverjamo, vendar za zdaj kaže, da tega niso vedeli niti pri Cerarju. Zato se nekateri poznavalci politične scene pa tudi posamezni politiki že sprašujejo, ali se bo Putin začel vmešavati tudi v slovenske predsedniške volitve. Znano je, kaj naj bi se dogajalo v Združenih državah Amerike, kjer naj bi prišlo do vmešavanja Putina med ameriškimi predsedniškimi volitvami na strani Donalda Trumpa (no, Putin naj bi se vmešal tudi v nedavne predsedniške volitve v Franciji), ve pa se tudi, da "Kučan in borci" na vse načine iščejo "alternativo" Borutu Pahorju.
Spomnimo: prvi izbor "Kučana in borcev" je bil Milan Brglez, predsednik državnega zbora (pogovori med Titom Turnškom, razvpitim predsednikom Zveze borcev, in Brglezom so se po naših informacijah začeli že oktobra lani), ki pa se tega potem ni upal iti, zdaj pa je začasni predsedniški kandidat borcev samo slovenski veleposlanik v Makedoniji Milan Jazbec.
Mimogrede, na sedežu Zveze borcev pravijo, da slovenske veteranske delegacije v Moskvi ni vodil nihče, proruski mediji pa tudi uradni Kremelj pa so poročali, da je bil na čelu slovenske delegacije veteranov nekdanji predsednik države Milan Kučan.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
predsedniške volitve 2017 Hit tedna Milan Kučan zoran janković vladimir putin Borut Pahor miro cerar donald trump milan brglez tit turnšek Milan Jazbec

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Kučan v Moskvi - nihče ni vedel. Se bo Putin vmešal tudi v slovenske predsedniške volitve?!