objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 19. maj 2017 ob 06:34

Vedno bolj radikalni Brglez naj bi pritegnil urbano levico in borce - za Socialne demokrate
Bojan Požar

Odpri galerijo

Kučanov krog že išče pravo formulo, kako Milana Brgleza pripeljati do stranke Socialnih demokratov.
Milan Brglez, predsednik državnega zbora in podpredsednik SMC, se vedno bolj politično radikalizira v smeri skrajne levice. Vendar to ni naključje, pravijo naši viri. Potem ko stari levici in vodstvu Zveze združenj borcev NOB ni uspelo prepričati Brgleza, da bi šel na predsedniške volitve in se spopadel z Borutom Pahorjem (ker se je Brglez teh volitev in Pahorja preprosto ustrašil), zdaj Kučanov krog za Brgleza išče novo pozicijo. Tako že dlje časa potekajo zakulisni pogovori in iskanje prave formule, kako bi Milan Brglez pred parlamentarnimi volitvami prestopil k Socialnim demokratom. Tam naj pritegnil urbano levico, ki ima težavo voliti Dejana Židana, in stranki SD zagotovil široko podporo "borcev". No, in prav to naj bi bil glavni cilj Brglezove politične radikalizacije. Ta je vidna ne samo pri njegovih javnih nastopih, ampak tudi na Facebook profilu. Tam zdaj, ko se odvija afera Thompson, celo piše, da tudi njemu - Brglezu, predsedniku državnega zbora, grozijo hrvaški domoljubi ...?!
Pri tem je zanimivo, da Milana Brgleza nekateri ponujajo tudi v "paketu" z Goranom Klemenčičem, ministrom za pravosodje. Je pa kar težava v tem, da tisti najbolj zvesti del baze SD težko sprejema politične prišleke, še posebno po specifičnih izkušnjah s Tonetom Ropom in Milanom M. Cviklom.

BRGLEZ POD CERARJEM NIMA VEČ VELIKIH MOŽNOSTI ...

Po drugi strani je res, da Brglez znotraj SMC, dokler jo vodi Miro Cerar, nima več velikih možnosti. Čeprav sta se pred časom, ko je Cerar javno zahteval, da Brglez odstopi kot podpredsednik SMC, pomirila in si dala roko. Po navedbah naših virov namreč Cerar preigrava variante, kako se Milana Brgleza elegantno znebiti. Ena od idej naj bi bila ta (to je sicer že znana in uveljavljena taktika liderjev strank, ko se hočejo nekoga dokončno otresti), da se mu pred volitvami ponudi volilni okraj, kjer Brglez ne more biti izvoljen. Miro Cerar pa ve, da se mora Brgleza znebiti tudi (ali predvsem) zato, da bo po volitvah, če bo SMC seveda sploh še prišla v parlament, Cerar lahko sklepal koalicije tudi proti desni sredini.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
milan brglez SMC Socialni demokrati Dejan Židan miro cerar Milan Kučan Borut Pahor Marko Perković Thompson Facebook Tone Rop Milan M Cvikl Zveza združenj borcev NOB

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Vedno bolj radikalni Brglez naj bi pritegnil urbano levico in borce - za Socialne demokrate