objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 23. maj 2017 ob 06:59

Cerarjeva vlada res sprevrženo pokvarjena do hoških kmetov. Magno Steyr pa forsira edino še Večer.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Slovenska rodovitna zemlja je za Magno Steyr do 8-krat cenejša kot za slovenske kmete iz Hoč!
Kako Cerarjeva vlada - zaradi projekta Magne Steyr - res pokvarjeno ravna s hoškimi kmeti, dokazujejo cene zemljišč. Medtem ko vlada kmečko zemljo v občini Hoče-Slivnica za Magno kupuje po 6,5 evra na kvadratni meter, sama - prek Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov Republike Slovenije - to isto zemljo kmetom prodaja za 40 evrov na kvadratni meter (!). Kar dokazuje tudi pričujoči dokument sklada, ki ga celotnega objavljamo v nadaljevanju.
Povedano drugače: slovenska rodovitna zemlja je za Magno Steyr do 8-krat cenejša kot za slovenske, v tem primeru hoške kmete!?
Hoški kmetje tudi pripovedujejo, da jim pravna služba na občini Hoče-Slivnica govori, da zemljo morajo prodati, da nimajo izbire, ker bodo drugače razlaščeni. Na dan pa prihajajo tudi zgodbe o tem, kako grobo sta se predstavnika vlade, minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek in pa njegov državni sekretar Aleš Cantarutti, pogovarjala s hoškimi kmeti. Na sestanku so bili kmetje obkroženi celo z najetimi varnostniki, podpisati so morali izjavo o molčečnosti, posedli pa so jih po vnaprej določenem vrstnem redu, ki ga je pripravila občina. Sedežni red pa je bil narejen zato, da tisti hoške kmetje, za katere se je vnaprej sumilo, da bodo proti prodaji, niso smeli sedeti skupaj, da se ne bi dogovarjali. Zdaj nekateri hoški kmetje pravijo, da ima vlada veliko srečo, ker nima (več) opravka s kmečko generacijo iz časov po drugi svetovni vojni, ki je doživela "agrarno reformo", saj bi zaradi groženj z razlastitvijo na podlagi lex Magna po Hočah letali tudi s sekirami ...
				Zelo umazana zgodba: Cerarjeva vlada prek Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov Republike Slovenije zemljo hoškim kmetom prodaja za 40 evrov, za potrebe Magne Steyr pa od hoških kmetov zemljo odkupuje po 6,5 evrov na kvadratni meter - pod grožnjami prisilne razlastitve (za povečavo kliknite na sliko)!<br>			Zelo umazana zgodba: Cerarjeva vlada prek Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov Republike Slovenije zemljo hoškim kmetom prodaja za 40 evrov, za potrebe Magne Steyr pa od hoških kmetov zemljo odkupuje po 6,5 evrov na kvadratni meter - pod grožnjami prisilne razlastitve (za povečavo kliknite na sliko)!

ZA AVSTRIJCE GOSTIMO STRUPENO TOVARNO ...

Konec prejšnjega tedna se je javno mnenje na Štajerskem tudi (do)končno obrnilo proti Magni. In zdaj celo nekateri "ljubljanski mediji", ki so pred časom zagovarjali prihod Magne, recimo tednik Mladina, spreminjajo ploščo. Če so na Mladini prej pisali, češ, saj ni čiste industrije, ter povzdigovali "razkrinkanega ekologa" Jorga Hodaliča iz podjetja E-net okolje, d. o. o., pa Janko Lorenci, eden od vodilnih kolumnistov Mladine, v najnovejši izdaji tednika piše, kako škodljivo za državo in prebivalce je "lahkomiselno uničevanje plodne zemlje, kar ve zadnji butec, agresivni, a ozkogledi minister Počivalšek in vlada pa ne, čeprav blebeta fraze o krožnem gospodarstvu. Pri škandalozni Magni smo za Avstrijce prevzeli gostiteljstvo strupene tovarne in padli v sramotni položaj afriških in podobnih držav tretjega reda. Okoljska ministrica (Irena Majcen) pri tem igra vlogo predpražnika, Počivalšek daje Avstrijcem za zastrupljeno darilo še denar (28 milijonov evrov), teranski junak Dejan Židan molči in pozablja na izgubljeno zemljo; premier Cerar pa tako ali tako nikoli ni razumen korektor".

... ENA OD NAJBOLJ SPREVRŽENIH POTEZ CERARJEVE VLADE

Dejan Steinbuch, urednik spletnega portala PortalPlusa, pa ugotavlja, da se Magna spreminja v eno od "najbolj sprevrženih potez Cerarjeve vlade doslej". Kjer ljudem tudi nihče ni pošteno povedal, da bo Magna Steyr za svoj prihod od Slovenije dobila 25 (natančneje 28) davkoplačevalskih milijonov evrov subvencije. No, za ta denar bi na Pohorju lahko odprli več sto novih, toda ekološko čistih delovnih mest!

THOMPSON KOT ODVRAČANJE POZORNOSTI OD LAKIRNICE

Steinbuch pa opozarja še na eno dimenzijo poročanja večinskih medijev ob prihodu Magne Steyr, ki jo zdaj sicer zagovarja in forsira samo še mariborski časopis Večer. Po njegovem mnenju je "histerična propagandistična akcija okoli (in potem na koncu tudi res odpovedanega) koncerta hrvaškega pevca Marka Perkovića Thompsona v Mariboru prišla kot naročena za tiste, ki so na slovensko Štajersko privlekli Magno Steyr iz avstrijskega Gradca".

VEČEROV POMURSKI VESTNIK: UREDNICA SESTRA ŽIDANOVE ŽENE

"Kaj pa je lepšega za preusmerjanje pozornosti od problematične lakirnice kot neki rocker, ki koketira s skrajno desnico?" se sprašuje Dejan Steinbuch. Tisti medij, kjer so zaradi Thompsona zganjali največjo histerijo, molčali pa okoli Magne Steyr, je bil ravno mariborski Večer. In tam te dni novinarji še vedno pišejo pravljice za lahko noč o več tisoč zaposlenih na bodoči Magni v Hočah, kjer naj bi morali Slovence zaradi številnih delovnih mest celo "preseljevati", čeprav celo sami predstavniki Magne Steyr zagotavljajo samo 400 delovnih mest.
O tesni navezi med Večerom in SGP Pomgradom oziroma prekmurskim tajkunom Stankom Polaničem, ki bo z gradnjo problematične lakirnice za 25 milijonov evrov eden največjih "vojnih dobičkarjev" prihoda strupene Magne pod zeleno Pohorje, smo že pisali, tokrat pa dodajamo še eno "novo" navezo: Uroš Hakl, večinski lastnik Večera ter lastnik in direktor Pomurskega vestnika, je za novo odgovorno urednico Pomurskega vestnika postavil Natašo Gider, čisto naključno sestro žene "junaka terana, ki pozablja na izgubljeno zemljo" Dejana Židana, prvaka Socialnih demokratov, podpredsednika Cerarjeve vlade in ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano - ter nekdanjega vodilnega uslužbenca Panvite, poslovne skupine v lasti Stanka Polaniča, družinsko in poslovno povezanega z Urošem Haklom.

				Te dni le še novinarji časopisa Večer še vedno pišejo pravljice za lahko noč o več tisoč zaposlenih na bodoči Magni v Hočah, kjer naj bi morali Slovence zaradi številnih delovnih mest celo preseljevati. Čeprav celo predstavniki Magne Steyr zagotavljalo samo 400 delovnih mest.<br>
			Te dni le še novinarji časopisa Večer še vedno pišejo pravljice za lahko noč o več tisoč zaposlenih na bodoči Magni v Hočah, kjer naj bi morali Slovence zaradi številnih delovnih mest celo preseljevati. Čeprav celo predstavniki Magne Steyr zagotavljalo samo 400 delovnih mest.
Sicer pa se z mariborskim Večerom marsikaj dogaja. Nova lastnika Večera, Uroš Hakl in Sašo Todorović, sta od lastniškega prevzema časopisa Večer zamenjala že tri (3!) podjetja, izdajatelje časopisa Večer. Nazadnje, januarja letos, ko sta izdajateljstvo Večera ponovno prenesla na povsem novo podjetje, ustanovljeno novembra lani - Časnik Večer, d. o. o. Več o tem pa v prihodnjih dneh.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
magna steyr Sklad kmetijskih zemljišč in gozdov Republike Slovenije miro cerar zdravko počivalšek Aleš Cantarutti Dejan Židan Socialni demokrati Jorg Hodalič ENet okolje mladina Janko Lorenci dejan steinbuch PortalPlus večer Uroš Hakl Stanko Polanič SGP Pomgrad Panvita Sašo Todorović Pomurski Vestnik Nataša Gider irena majcen Hoče Slivnica Marko Perković Thompson

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Cerarjeva vlada res sprevrženo pokvarjena do hoških kmetov. Magno Steyr pa forsira edino še Večer.