objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 23. maj 2017 ob 06:59

Cerarjeva vlada res sprevrženo pokvarjena do hoških kmetov. Magno Steyr pa forsira edino še Večer.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Slovenska rodovitna zemlja je za Magno Steyr do 8-krat cenejša kot za slovenske kmete iz Hoč!
Kako Cerarjeva vlada - zaradi projekta Magne Steyr - res pokvarjeno ravna s hoškimi kmeti, dokazujejo cene zemljišč. Medtem ko vlada kmečko zemljo v občini Hoče-Slivnica za Magno kupuje po 6,5 evra na kvadratni meter, sama - prek Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov Republike Slovenije - to isto zemljo kmetom prodaja za 40 evrov na kvadratni meter (!). Kar dokazuje tudi pričujoči dokument sklada, ki ga celotnega objavljamo v nadaljevanju.
Povedano drugače: slovenska rodovitna zemlja je za Magno Steyr do 8-krat cenejša kot za slovenske, v tem primeru hoške kmete!?
Hoški kmetje tudi pripovedujejo, da jim pravna služba na občini Hoče-Slivnica govori, da zemljo morajo prodati, da nimajo izbire, ker bodo drugače razlaščeni. Na dan pa prihajajo tudi zgodbe o tem, kako grobo sta se predstavnika vlade, minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek in pa njegov državni sekretar Aleš Cantarutti, pogovarjala s hoškimi kmeti. Na sestanku so bili kmetje obkroženi celo z najetimi varnostniki, podpisati so morali izjavo o molčečnosti, posedli pa so jih po vnaprej določenem vrstnem redu, ki ga je pripravila občina. Sedežni red pa je bil narejen zato, da tisti hoške kmetje, za katere se je vnaprej sumilo, da bodo proti prodaji, niso smeli sedeti skupaj, da se ne bi dogovarjali. Zdaj nekateri hoški kmetje pravijo, da ima vlada veliko srečo, ker nima (več) opravka s kmečko generacijo iz časov po drugi svetovni vojni, ki je doživela "agrarno reformo", saj bi zaradi groženj z razlastitvijo na podlagi lex Magna po Hočah letali tudi s sekirami ...
				Zelo umazana zgodba: Cerarjeva vlada prek Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov Republike Slovenije zemljo hoškim kmetom prodaja za 40 evrov, za potrebe Magne Steyr pa od hoških kmetov zemljo odkupuje po 6,5 evrov na kvadratni meter - pod grožnjami prisilne razlastitve (za povečavo kliknite na sliko)!<br>			Zelo umazana zgodba: Cerarjeva vlada prek Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov Republike Slovenije zemljo hoškim kmetom prodaja za 40 evrov, za potrebe Magne Steyr pa od hoških kmetov zemljo odkupuje po 6,5 evrov na kvadratni meter - pod grožnjami prisilne razlastitve (za povečavo kliknite na sliko)!

ZA AVSTRIJCE GOSTIMO STRUPENO TOVARNO ...

Konec prejšnjega tedna se je javno mnenje na Štajerskem tudi (do)končno obrnilo proti Magni. In zdaj celo nekateri "ljubljanski mediji", ki so pred časom zagovarjali prihod Magne, recimo tednik Mladina, spreminjajo ploščo. Če so na Mladini prej pisali, češ, saj ni čiste industrije, ter povzdigovali "razkrinkanega ekologa" Jorga Hodaliča iz podjetja E-net okolje, d. o. o., pa Janko Lorenci, eden od vodilnih kolumnistov Mladine, v najnovejši izdaji tednika piše, kako škodljivo za državo in prebivalce je "lahkomiselno uničevanje plodne zemlje, kar ve zadnji butec, agresivni, a ozkogledi minister Počivalšek in vlada pa ne, čeprav blebeta fraze o krožnem gospodarstvu. Pri škandalozni Magni smo za Avstrijce prevzeli gostiteljstvo strupene tovarne in padli v sramotni položaj afriških in podobnih držav tretjega reda. Okoljska ministrica (Irena Majcen) pri tem igra vlogo predpražnika, Počivalšek daje Avstrijcem za zastrupljeno darilo še denar (28 milijonov evrov), teranski junak Dejan Židan molči in pozablja na izgubljeno zemljo; premier Cerar pa tako ali tako nikoli ni razumen korektor".

... ENA OD NAJBOLJ SPREVRŽENIH POTEZ CERARJEVE VLADE

Dejan Steinbuch, urednik spletnega portala PortalPlusa, pa ugotavlja, da se Magna spreminja v eno od "najbolj sprevrženih potez Cerarjeve vlade doslej". Kjer ljudem tudi nihče ni pošteno povedal, da bo Magna Steyr za svoj prihod od Slovenije dobila 25 (natančneje 28) davkoplačevalskih milijonov evrov subvencije. No, za ta denar bi na Pohorju lahko odprli več sto novih, toda ekološko čistih delovnih mest!

THOMPSON KOT ODVRAČANJE POZORNOSTI OD LAKIRNICE

Steinbuch pa opozarja še na eno dimenzijo poročanja večinskih medijev ob prihodu Magne Steyr, ki jo zdaj sicer zagovarja in forsira samo še mariborski časopis Večer. Po njegovem mnenju je "histerična propagandistična akcija okoli (in potem na koncu tudi res odpovedanega) koncerta hrvaškega pevca Marka Perkovića Thompsona v Mariboru prišla kot naročena za tiste, ki so na slovensko Štajersko privlekli Magno Steyr iz avstrijskega Gradca".

VEČEROV POMURSKI VESTNIK: UREDNICA SESTRA ŽIDANOVE ŽENE

"Kaj pa je lepšega za preusmerjanje pozornosti od problematične lakirnice kot neki rocker, ki koketira s skrajno desnico?" se sprašuje Dejan Steinbuch. Tisti medij, kjer so zaradi Thompsona zganjali največjo histerijo, molčali pa okoli Magne Steyr, je bil ravno mariborski Večer. In tam te dni novinarji še vedno pišejo pravljice za lahko noč o več tisoč zaposlenih na bodoči Magni v Hočah, kjer naj bi morali Slovence zaradi številnih delovnih mest celo "preseljevati", čeprav celo sami predstavniki Magne Steyr zagotavljajo samo 400 delovnih mest.
O tesni navezi med Večerom in SGP Pomgradom oziroma prekmurskim tajkunom Stankom Polaničem, ki bo z gradnjo problematične lakirnice za 25 milijonov evrov eden največjih "vojnih dobičkarjev" prihoda strupene Magne pod zeleno Pohorje, smo že pisali, tokrat pa dodajamo še eno "novo" navezo: Uroš Hakl, večinski lastnik Večera ter lastnik in direktor Pomurskega vestnika, je za novo odgovorno urednico Pomurskega vestnika postavil Natašo Gider, čisto naključno sestro žene "junaka terana, ki pozablja na izgubljeno zemljo" Dejana Židana, prvaka Socialnih demokratov, podpredsednika Cerarjeve vlade in ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano - ter nekdanjega vodilnega uslužbenca Panvite, poslovne skupine v lasti Stanka Polaniča, družinsko in poslovno povezanega z Urošem Haklom.

				Te dni le še novinarji časopisa Večer še vedno pišejo pravljice za lahko noč o več tisoč zaposlenih na bodoči Magni v Hočah, kjer naj bi morali Slovence zaradi številnih delovnih mest celo preseljevati. Čeprav celo predstavniki Magne Steyr zagotavljalo samo 400 delovnih mest.<br>
			Te dni le še novinarji časopisa Večer še vedno pišejo pravljice za lahko noč o več tisoč zaposlenih na bodoči Magni v Hočah, kjer naj bi morali Slovence zaradi številnih delovnih mest celo preseljevati. Čeprav celo predstavniki Magne Steyr zagotavljalo samo 400 delovnih mest.
Sicer pa se z mariborskim Večerom marsikaj dogaja. Nova lastnika Večera, Uroš Hakl in Sašo Todorović, sta od lastniškega prevzema časopisa Večer zamenjala že tri (3!) podjetja, izdajatelje časopisa Večer. Nazadnje, januarja letos, ko sta izdajateljstvo Večera ponovno prenesla na povsem novo podjetje, ustanovljeno novembra lani - Časnik Večer, d. o. o. Več o tem pa v prihodnjih dneh.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
magna steyr Sklad kmetijskih zemljišč in gozdov Republike Slovenije miro cerar zdravko počivalšek Aleš Cantarutti Dejan Židan Socialni demokrati Jorg Hodalič ENet okolje mladina Janko Lorenci dejan steinbuch PortalPlus večer Uroš Hakl Stanko Polanič SGP Pomgrad Panvita Sašo Todorović Pomurski Vestnik Nataša Gider irena majcen Hoče Slivnica Marko Perković Thompson

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Janez Kepic-Kern

2019-10-18 16:26:05


"PRAVNICA-PREŠUŠTNICA" SLOVENSKI PRAVNIKI, NJIH morebitna "PREŠUŠTVA", NJIH ZVESTOBA "ZAKONSKIM" ZAVEZAM itd.?! Osebno pričevanje: Janez KEPIC-KERN. - sem bil več desetletij tudi - zelo aktiven-vsak vikend - družabni ok, zaželen PLESALEC. SPODAJ PODAJAM RESNIČNO ZGODBO O MOJI NAJBOLJŠI SOPLESALKI - "PRAVNICI" Ne rečem, da vsem, a pri visokem procentu že takointako "strokovno precej skromnih" slovenskih pravnikov - se zdi - ŠTUDIJ PRAVA NAREDI "IRACIONALNE NJIH VREDNOTE.. Se zdi - vsaj pri nekaterih. - vsem beročim in ostalim - PRIPOROČAM VELIKO MERO OSEBNE PREVIDNOSTI predno se navežete kak bolj resnen, osebni stik s katerimkli, katerokoli PRAVNICO, PRAVNIKOM - šolanim na naših slovenskih pravnih šolah. Ne posplošujem, ampak - spodnji primer je 1000% verodostojen. Moja, v začetku naključna znanka "pravnica ELENA" - res izjemno dobra solo in v paru plesalka iz LJUBLJANE iz ugledne številčne premožne in dobro situirane meščanske družine, z družinskim stanovanjem prav blizu ex PRAVNE FAKULTETE JE BILA V 1970., 1980, 1990 - do leta 2010 ena najbolj "impozantnih" žensk - v Ljubljani - kot npr - znana Sophia LOREN ali sedaj MELANIA TRUMP. Ni delala kot pravnica - pač pa v turizmu. Toplo, bujno, skladno postavno - ELENO - IMPOZANTNO ŽENSKO, s kakršno se moški - lahko - "postavlja - pred drugimi moškimi in v družbi si je zaželel imeti za SVOJO ŽENO - eden najbolj priznanih ZDRAVNIKOV - v LJ. In? Ni bilo težav: IMPOZANTNA ELENA - praktičnega razmišljanja - se je poročila z njim. Takoj je rodila otroka - lepo skrbela zanj. Vse pa se je zapletlo, ko je IMPOZANTNA - ELENA - začela delati v turizmu. Z leti je namreč IMPOZANTNA ELENA - postajala še bolj lepo, skladno bujna, samostojna vedra in družabna, predmet poželenja -vseh moških. Tudi sama se je spremenila v veliko - "ljubiteljico moških" - tudi v praksi. To je seveda povzročilo težave v njenem zakonu - s tistm ok, a nič družabnim zdravnikom. Ampak ! Pravnica ELENA - ni nič komplicirala. Rekla je: "POSLUŠAJ - MOŽ ! Jaz poročila s teboj - sem se. Ampak: ZVESTOBE - TI PA NISEM OBLJUBILA" Čisto zares je tako rekla: sem bil zraven, ko je to "veličastno" ex možu- oznanila po telefonu. Seveda je sledila LOČITEV, ki je trajala cca 20 let, delitev premoženja itd. - s čimer se IMPOZANTBNA Elena niti najmanj ni obremenjevala, saj ji še zdaj pri nje 60 letih - ne manjka - občudovalcev, ljubčkov itd. Le nje ex MOŽ , OK ZDRAVNIH - nikakor ne more doumeti. kako je ŽENSKA - PRAVNICA - lahko ? Takšna. L.R. Ex ok knjižničar, ok družabni plesalec itd. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA P.s. Zgodba je - absolutno - resnična. ELENA - je nezlobna, nekaznova, prijetna, le skrajno egocentrična oseba. PRAVNICA. Zdaj ivi samostojno obkrožena z množico občudovalcev. privlačna. PRAVNCA. Pač. Kdo bi razumel - slovenske PRAVNIKE? Da niti ne govorim o - "PRAVNICAH"
borut rojc

2019-10-18 11:44:07


Cigan se bo pritožil in višje sodišče zadevo z lahkoto obrne njemu v prid glede zadeve ,, Lekarna Bitenc,, Dvomim sicer, v Šiški se gradi nov trgovski center, katerega je ta isti cigan nekoč onemogočal pri gradnji in bo tam pač zdaj postavil eno od izpostav svojih lekarn...Pravo, kar sem spoznal na lastni koži in vse pišem na podlagi osebnih izkušenj, je v Sloveniji hudo raztegljiva zadeva, ki se od posameznika do posameznika tretira drugače. V tem pogledu se moramo nekateri sodno boriti proti izvedensko dokazanim dementnim tožnikom,piscem oporok in celo pokojnikom. Tudi ti imajo po mnenju višjega sodišča, lahko svetle trenutke in operirajo na polno. Norö! ...Uničenega zdravja in življenja v desetletju sodnih bojev s kriminalci in prevaranti, ne bo nihče povrnil. Tega slovenski pravosodni sistem, ne bo zaznal še naslednjih sto let. Morda bom, vsaj jaz, do konca življenja dočakal, da bo kdo od tzv. sodnikov globoke države,ki načrtno uničujejo življenja in krojijo usode ljudi, kazensko odgovarjal. Čeprav, glede na komike, luzerje in bleferje, ki jih globoka država nastavlja na oblast, nimam upanja na to. Preveč so zjebani v glavo, da bi razni Kordiši, Korčetke, Mesci in podobni jebivetri, sploh vedeli, za kaj gre...Dokler bo tako in s takšnimi ljudmi v sodstvu, imajo kriminalci avtocesto po vsej poti svojih hudodelstev. Izgubljena človeška življenja, pa toliko pomebna v luči zasledovanja njihovih bolnih interesov, kot povožena divjad ob cesti.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Cerarjeva vlada res sprevrženo pokvarjena do hoških kmetov. Magno Steyr pa forsira edino še Večer.