objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Ponedeljek, 29. maj 2017 ob 06:24

Pa dobro, gospod Franjo Bobinac. Bo odstopil vsaj direktor Kemisa Nanut ali ne?!
Bojan Požar

Odpri galerijo

Franjo Bobinac in Emil Nanut - oba bežita od odgovornosti. Prvi vztrajno molči, drugi pa ne odstopi.
Saj ni res, pa je! Kljub strašni ekološki katastrofi zaradi požara v Kemisu sredi Vrhnike je direktor Kemisa Emil Nanut še vedno - direktor Kemisa. Franjo Bobinac, predsednik uprave Gorenja (Gorenje je namreč lastnik Kemisa), pa še vedno vztrajno molči - tudi o tem, zakaj je Nanut še vedno direktor oziroma zakaj Nanut še vedno ni ponudil odstopa oziroma zakaj ga lastniki (Gorenje) še vedno niso razrešili?!
Pri tem je prav bizarno cinično, da je velenjska družba Gorenje, d. d., lastnik Kemisa prek svoje hčerinske firme, ki se ekološko imenuje Gorenje Ekoinvest ekološke naložbe, d. o. o. In zanimivo je tudi, kako je velik del slovenske javnosti presenečen ob dejstvu, da je tako nedolžno in cenjeno "podjetje gospodinjskih aparatov", kot velja za Gorenje, zraven še lastnik nevarne kemične tovarne.
Za nameček je prav tako neverjetno dejstvo, da bo nadzorni svet Gorenja - pod vodstvom Marka Voljča - nekdanjega bankirja in pred leti že trikrat kandidata za predsednika vlade, ki sicer pretežno živi v Mehiki - šele zdaj, ko je inšpekcija za okolje za družbo Kemis izdala začasno prepoved zbiranja odpadkov, kar pomeni, da je Kemisu praktično prepovedano obratovanje, "verjetno" razpravljal o Kemisu, na prihodnji seji?!
No, nekateri so sicer prepričani, da Bobinac drži Nanuta pri življenju zato, ker ga potrebuje kot "žrtveno jagnje". Da ne bi "preveč padalo po Gorenju".

ALPE ADRIA GREEN: ZAPRITE TOVARNO KEMIS!

Okoljska organizacija Alpe Adria Green, ki je angažirana tudi pri boju proti ekološko podobno spornemu projektu Magne Steyr v Hočah, pa od Dragice Hržice, glavne inšpektorice Inšpektorata RS za okolje in prostor, in Irene Majcen, ministrice za okolje, zahteva, da vzorčenje in analize okolice požara v Kemisu izvede neodvisni tuji referenčni laboratorij ter oceni tveganje za otroke, nosečnice in zaposlene v Kemisu in da se tovarno Kemis na Vrhniki enostavno zapre.

ODSTOPITA NAJ TUDI ŽUPAN IN MINISTRICA ZA OKOLJE

Pred jutrišnjo, torkovo izredno sejo občinskega sveta Vrhnike se vrstijo tudi pozivi, naj odstopita vrhniški župan Stojan Jakin in "nevidna" okoljska ministrica Irena Majcen, ki jo nekateri mediji primerjajo tudi s "predpražnikom".
 
Preberite tudi:
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Kemis Vrhnika Gorenje Franjo Bobinac Emil Nanut Marko Voljč mehika irena majcen Dragica Hržica Ministrstvo za okolje Občinski svet Vrhnika Stojan jakin Inšpektorat RS za okolje alpe adria green

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-11-13 09:27:26


Opravilno nesposobnost Slovenije, tako tudi vojske in policije, EU rešuje na način, da sprejema Hrvaško v področje Schengna. Za dom spremni, nikoli niso bili tako močni na zunanjem področju. EU jim zaupa, v tem kontekstu bosta razbremenjeni tudi avstrijski in italijanski vojski ter policiji...Po logiki razmišljanja bedastega predsednika Srbije, Vučiča, ki ob vsaki nepriliki na pomoč kliče Ruse in Kitajce, bi lahko delovali tudi prismojeni Erjavec, aktualna vlada in ne preveč bistri Kličko slovenske politike, Črnčec. Torej, lahko razpustijo še tisto malo slovenske vojske in tam zaposlujejo prijatelje in svoje priležnice. Nemškega okupatorja namreč ne bo v te kraje. Od njega smo danes močno odvisni ; v bistvu nas le Nemčija še drži pri življenju. Kakšen divjak z juga bo sicer še zataval preko Kolpe v te kraje, a to je za politiko poglavnika iz Murgel, kateremu Slovenija kot država, nikoli ni bila intimna opcija, vedno in zgolj le dobrodošel podatek. Tovariš Milan bolj sovraži Slovence kot jaz čefurje. Zločin, ki ga izžarevajo njegove oči, ni potešen in še vedno željan krvi. Od karizme, ki jo oddaja ostareli gospod, so vaški posebneži iz spremstva predsednika vlade padali v trans in potrebovali psihiatrično pomoč. V času, ko je Šarec dobival inštrukcije za mesto, kamor ga je globoka država predvidela...Erjavec ima dva pomembna aduta v smislu obrambe svojega imena; Slovenija ni pravna država in, kar je še pomembneje, zjeban je v glavo in se ga ne da sodno procesuirati. Človek je obtičal na nivoju prerekanja okrog pralnega stroja, za katerega ne ve, da ne sodi na skupni hodnik sostanovalcev v bloku ali odpisa kazni zaradi uporabe mobilnega telefona med vožnjo, s katerim tepka, ministrova hči, ogroža ostale udeležence v prometu...Ker sem iz Šmarce, kot Pečečnik ; morda bo sovaščan oddal ponudbo tudi za nakup slovenske vojske. Bil bi boljši minister kot pilot.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Pa dobro, gospod Franjo Bobinac. Bo odstopil vsaj direktor Kemisa Nanut ali ne?!