objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 2. junij 2017 ob 06:43

Predsedniške volitve samo test, kot vroča vaja. Šarec je novi obraz levice za predsednika - vlade.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Se ve. Če Šarec ne bi bil povezan s krogom Milana Kučana, potem ne bi že danes nastopal v Mladini.
Po naših informacijah je predsedniška kandidatura Marjana Šarca, nekdanjega komika, poznanega kot Ivan Serpentinšek, župana občine Kamnik in predsednika Liste Marjana Šarca, ki je sicer že registrirana kot politična stranka, samo test oziroma vroča vaja za naslednje parlamentarne volitve, ki bodo najkasneje maja ali junija prihodnje leto. Številni indici, ki jih potrjujejo tudi naši viri, namreč dokazujejo, da je Šarec zelo verjetno tako imenovani novi obraz levice - ampak za predsednika vlade. Jeseni, na predsedniških volitvah, pa ga bodo "stestirali".
Marjan Šarec ima tudi (skoraj) vse značilnosti novega obraza levice. Tedensko hodi v cerkev, govore na partizanskih proslavah končuje z besedami "Smrt fašizmu, svoboda narodu" in ne mara Boruta Pahorja, proti kateremu zdaj kandidira za predsednika države. Poleg tega velja za izjemno ambicioznega, in odkar je v politiki, tudi za oholega.
Mimogrede: po svoje je res bizarno, če komik - resda formalno bivši, in čeprav bo pojavo Ivana Serpentinška sedanji politik Šarec poskušal unovčiti tudi na prihajajočih volitvah - pravi, da je "funkcija predsednika države preresna, da bi jo prepustili tistim, ki v njej vidijo zabavo in lastno promocijo". Vendar, to je Slovenija.

PERČIČ IN TOŠ ŽE ZRAVEN, TUDI KUČANA VIDEVAJO V KAMNIKU

Volilni štab Marjana Šarca tudi ne bodo vodili njegovi, kot sam rad pravi, "vaški fantje", saj je vsaj po naših informacijah zraven že Franci Perčič, nekdanji tesni sodelavec prejšnjega predsednika države Danila Türka, katerega - kasneje sicer izgubljeno - kandidaturo za drugi predsedniški mandat je vroče podpiral prav Marjan Šarec, zraven je tudi že Niko Toš, dolgoletni zaupnik Milana Kučana (no, Toš kot nalašč celo stanuje v Kamniku), pa tudi Kučana naj bi zadnje čase nekajkrat videli v Kamniku. Po dosedanjih internih meritvah naj bi Šarec užival tudi veliko podporo volilnega telesa Jankovićeve Pozitivne Slovenije, stranke, katere član je bil do razkola med Zoranom Jankovićem in Alenko Bratušek. Na tistem usodnem kongresu PS na Brdu pri Kranju, aprila 2014, kjer je Janković premagal Bratuškovo, se je Šarec, sicer previdno in vljudno, opredelil za Bratuškovo, česar pa mu Janković, zanimivo, ni zameril. Je že slutil, zakaj?! Tudi danes imata dobre odnose.
Če ti gospodje ne bi stali za Šarcem, potem Marjan Šarec, formalno kot lokalni politik in župan manjšega mesta, tudi ne bi dobil takšnega medijskega starta v predvolilno kampanjo. Vključno z današnjim intervjujem v tedniku Mladina in intervjujem v časopisu Večer minulo sredo, točno na dan uradne objave "svoje" predsedniške kandidature. Mladina je sicer že prejšnji teden poročala, da ima po meritvah agencije Ninamedia prav Marjan Šarec največ možnosti, da se na jesenskih predsedniških volitvah prebije v drugi krog - proti Pahorju.

LEVANIČ ČISTO FEJST FANT, KO NE GRE ZA PAHORJA ...

Kandidatura Marjana Šarca za predsednika države pa dokazuje tudi obsedenost in politično trmo Milana Kučana s poskusi rušenja Boruta Pahorja. En primer: prihodnji mesec, junija, naj bi Socialni demokrati tudi uradno podprli Pahorjevo kandidaturo, Kučan pa naj bi Dejanu Levaniču, generalnemu sekretarju SD, ob tem dejal, da je on, Levanič, čisto fejst fant, razen takrat, ko se pogovarjata o Pahorju ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
predsedniške volitve 2017 Borut Pahor Milan Kučan marjan šarec Kamnik niko toš Franci Perčič Socialni demokrati večer mladina zoran janković Alenka Bratušek Pozitivna Slovenija Dejan Levanič Danila Trk Ninamedia Lista Marjana Šarca

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Predsedniške volitve samo test, kot vroča vaja. Šarec je novi obraz levice za predsednika - vlade.