objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sobota, 3. junij 2017 ob 06:41

Fajn, lahko je od daleč napadati Trumpa, kaj pa Kemis, Magna, Pohorje, Slovenija, gospod Brglez?!
Bojan Požar

Odpri galerijo

Milan Brglez in sporočilo Donaldu Trumpu. Ko gre za Kemis ali Magno Steyr, pa Brglez - molči.
Milan Brglez, predsednik državnega zbora in podpredsednik SMC, je eden tistih slovenskih politikov, ki je prek Facebooka takoj napadel predsednika Združenih držav Amerike Donalda Trumpa, ker so ZDA zdaj odstopile od Pariškega sporazuma o podnebnih spremembah iz leta 2015. Vse lepo in prav, se strinjamo, toda čudi nas, da je Milan Brglez, ki se v nekakšnem "sporočilu Donadu Trumpu" predstavlja tudi kot "... državljan, ki mu je mar za okolje, sobivanje in družbeno odgovornost", ko gre za Kemis, ko gre za Magno Steyr, ko gre za zeleno Pohorje in Rogoški gozd, ko gre za Slovenijo, čisto tiho! Molči.
Celo okoli Magne Steyr se ni oglasil, čeprav se je za nameček, spomnimo, v nedavnem pismu avtorju teh vrstic trkal po prsih, da je tudi on "Pohorc".
Podobna dvoličnost pa velja tudi za Lučko Kajfež Bogataj, prvo damo slovenske klimatologije, in Uroša Macerla iz Eko kroga, ki je pred nedavnim v San Franciscu prejel celo prestižno mednarodno okoljsko nagrado Goldman Environmental za dolgoletni bolj proti Lafarge Cementu iz Trbovelj.

RAZKOL EKO KROGA

No, razloge, zakaj je Macerl tiho ob Kemisu in Magni, najdemo v razkolu med aktivisti Eko kroga - zaradi denarja, ki ga je Macerl dobil v San Franciscu. Gre za okoli 175 tisoč dolarjev, ki bi jih Macerl moral razdeliti znotraj Eko kroga, zdaj pa naj bi denar zadržal zase. Vse to je že podrobno opisal eden od vodilnih aktivistov Eko kroga Boštjan Pihler,+ v resda daljšem, toda branja vrednem članku z naslovom Eko krog - med aktivizmom in nategom, objavljenem 24. maja v časniku Finance. Ta članek si lahko preberete tukaj, Gre pa za "lekcijo o tem, koliko je vreden iskren in spoštljiv odnos do javnosti (tuje in domače), medijev in soborcev. Naj bo jasno za vselej," opozarja avtor, "to, kar se zadnje čase dogaja okrog Uroša Macerla in Eko kroga, je grd nateg, ki mu ni videti konca."
Žalostna zgodba (ki je šla kar nekako mimo) in dokaz, kako se zeleni aktivisti lahko hitro spridijo. Milan Brglez pa je tipična zgodba o strašni dvoličnosti slovenske politike, ko gre za konkretne ljudi in konkretno okolje - Slovenijo.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
milan brglez SMC donald trump združene države amerike Pariški sporazum o podnebnih spremembah državni zbor Lučka Kajfež Bogatja Uroš Macerl Eko krog finance Boštjan Pihler Goldman Environmental Prize magna steyr Kemis Vrhnika Pohorje Rešimo rogoški gozd Lafarge san francisco dvoličnost

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

slavko pezdir

2019-06-23 10:14:02


Ko se bodo naši politiki, medijski dreserji javnega mnenja in običajni volivci naslednjič ponovno zgražali nad nizko volilno udeležbo, naj se spomnijo, da je ta vse nižja prav zaradi splošno prepoznanega neustavnega sorazmernega volilnega sistema (po veljavni presoji Ustavnega sodišča RS), ki generira od volivcev odtujeno in nedemokratično strankokracijo poslancev v Državnem zboru RS. Le od volilne baze popolnoma odtujeni in neodvisni poslanci, ki jih skrbijo le lastni osebni in strankarski partikularni interesi ter njihova obramba za vsako ceno, so sposobni na tako bizaren in prozoren način, kot smo ga lahko doživeli, reševati samopašnega in prezirljivega "multipraktik ministra s teflonsko kožo - vojaka Erjavca", zato da bi branili in utrjevali še naprej predvsem svoje partikularne osebne in strankarske interese ter interese vladajočega politično-kriminalnega podzemlja "ugrabljene države", Za odtujeno in nikomur odgovorno vladajočo strankokracijo v DZ RS, ki v skladu s svojimi partikularnimi interesi samovoljno izbira in postavlja še za razred bolj odtujeno in samopašno izvršilno vejo oblasti, niso ne pomembni in ne veljavni nikakršni politični, strokovni in etični argumenti opozicije. Za aktualno izvršilno in zakonodajno vejo oblasti v RS so le samovoljno in arbitrarno veljavne in izvršljive celo veljavne odločbe Ustavnega sodišča RS, kar pomeni, da je vladajoča strankokracija na Slovenskem, kakor jo poosebljata "manjšinska" vlada Marjana Šarca in vladajoča koalicija LMŠ, SD, SMC, SAB in Desusa s konstitutivno podporo koalicijsko-opozicijske Levice, temeljni in najbolj poguben generator neustavnosti in protiustavnosti, najmogočnejši kršitelj in ogroževalec demokracije, vladavine prava in dobesedno sistemski sovražnik univerzalnih temeljnih človekovih pravic in svoboščin v RS kot (vsaj formalno) enakopravni in enakovredni članici skupnosti EU. Dokler bo vladajoča kleptokracija in nedemokratično izvoljena strankokracija lahko na tako perverzno pristran(kar)ski način branila in ubranila svoje najbolj politično, strokovno in etično kompromitirane funkcionarje ter z njimi sistematično nižala zaupanje v vladajočo politiko in politike ter s tem posredno tudi v formalno demokratični in pluralni večstrankarski sistem, bo volilna udeležba padala kot izraz vse poraznejšega nezaupanja v veljavni politični sistem in njegove najvidnejše kreatorje in nosilce.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Fajn, lahko je od daleč napadati Trumpa, kaj pa Kemis, Magna, Pohorje, Slovenija, gospod Brglez?!