objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 9. junij 2017 ob 06:42

Na Cerarjevem dvoru le priznali, da so se znebili Izraelca. Minister Gašperšič samo še lutka, vse vodi Jure Leben.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Zgodilo se je tako, kot smo napovedali. Miro Cerar je se znebil izraelskega svetovalca Eisina Asafa.
Se spomnite, ko smo četrtega maja napovedali, da naj bi se predsednik vlade Miro Cerar "kmalu znebil" famoznega Eisina Asafa, izraelskega svetovalca za komunikacije in odnose z javnostmi (članek si lahko preberete tukaj)? To se je zdaj dejansko zgodilo, kar je javno priznal tudi Igor Arih (med včerajšnjo oddajo Tarča na TV Slovenija), vodja agencije Arih, prek katere je Asaf svetoval Cerarju - no, uradno naj bi Izraelcu pogodba potekla že konec lanskega leta, kot zdaj trdi Arih, Asafovo mesto pa je pri Cerarju očitno zasedla Tijana Arih, sedanja žena Igorja Ariha.
Po najnovejših informacijah pa bi utegnil kmalu oditi tudi minister za infrastrukturo Peter Gašperšič. Naši viri pravijo, da je Gašperšič na ministrstvu tako ali tako samo še lutka, ni več odločevalec, saj ministrstvo dejansko vodi Jure Leben, državni sekretar, pristojen za projekt 2. tira, član ožjega vodstva SMC in človek, ki mu Miro Cerar, kot pravijo - zaupa. Dodatna težava za Gašperšiča pa je to, da si Leben vsaj po naših informacijah želi tudi formalno postati minister, čeprav samo za nekaj mesecev, do volitev.
Miro Cerar pa naj bi po navedbah naših virov počasi "izgubljal potrpljenje" tudi z ministrico za zdravje Milojko Kolar Celarc, ta pa naj bi bila sprta celo že z Dušanom Kebrom, bivšim ministrom za zdravje, ki ga je pred časom pripeljala na ministrstvo za posebnega svetovalca.
Dogaja se tudi z drugim ešalonom "pod Cerarjem". Tako naj bi že razvpita trojica, Erik Kopač, državni sekretar za nacionalno varnost, Aleksandar Kešeljević, svetovalec predsednika vlade in predsednik programske konference SMC, ter Mič Sojer, lastnik frizerske verige Mič Styling in član izvršnega odbora SMC, "interno rehabilitirala" Nejca Brezovarja, ki je že pred časom moral zapustiti kabinet predsednika vlade ter se zaposliti kot državni sekretar na ministrstvu za javno upravo. Naši viri sicer opozarjajo, da naj bi bil Brezovar rehabilitiran "samo delno", ne pa toliko, da bi se lahko spet zaposlil pri Cerarju, kar si menda zelo želi.
Nejca Brezovarja je sicer še vedno ves čas videti v družbi Zijada Bećirovića, direktorja Inštituta Ifimes, ki se ukvarja z bližnjevzhodnimi in balkanskimi študijami.
 

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Eisin Asaf Kabinet predsednika vlade Mič Sojer miro cerar Erik Kopač aleksandar kešeljević Nejc Brezovar Tijana in Igor Arih Agencija Arih Milojka Kolar Celarc jure leben peter gašperšič Ministrstvo za javno upravo ministrstvo za infrastrukturo ministrstvo za zdravje dušan keber Zijad Bećirović ifimes

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Na Cerarjevem dvoru le priznali, da so se znebili Izraelca. Minister Gašperšič samo še lutka, vse vodi Jure Leben.