objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 16. junij 2017 ob 12:00

To je ustavna sodnica, ki zdaj prva odloča o Magni Steyr. Doma pa je iz Murske Sobote!
Bojan Požar

Odpri galerijo

Ustavno sodišče. Za sodnico poročevalko v primeru Lex Magna je določena Etelka Korpič - Horvat.
Zdaj je tudi uradno: Etelka Korpič - Horvat je tista ustavna sodnica, ki bo kot sodnica poročevalka znotraj tričlanskega senata "prva" odločala o vloženi pobudi za oceno ustavnosti famoznega Lex Magna. To naj bi se zgodilo že v prihodnjih tednih, ko bo ustavno sodišče odločalo tudi o tem, ali se pred končno odločitvijo o usodi zakona zadrži tudi izvajanje tega spornega zakona.
Etelka Korpič - Horvat je sicer tudi podpredsednica ustavnega sodišča. Več o tej sodnici si lahko preberete tukaj.
Je pa kar zanimivo, da ustavno sodišče pri določitvi sodnice poročevalke v zadevi Magne Steyr morda tudi ni imelo "najbolj srečne roke", saj je Etelka Korpič - Horvat trenutno edina ustavna sodnica, ki prihaja iz Murske Sobote, mesta, ki ga poslovno obvladuje Stanko Polanič, med drugim lastnik Pomgrada, gradbenega podjetja, ki naj bi gradilo sporno lakirnico Magne Steyr pod Pohorjem. V Murski Soboti živi tudi Dejan Židan, prvak Socialnih demokratov, minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, podpredsednik Cerarjeve vlade in bivši direktor Panvite, drugega pomembnega dela poslovnega imperija Stanka Polaniča.
Nekateri ob tem opozarjajo, da znotraj visoke slovenske politike naključij - ni ...  
 

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Lex Magna magna steyr Ustavno sodišče Etelka Korpič Horvat Stanko Polanič SGP Pomgrad Panvita Dejan Židan Socialni demokrati miro cerar Vlada

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

ivan maček

2019-09-16 12:16:03


Ni direktno povezano z prispevkom g. Požarja, vendar se globoko strinjam z komentarjem ki sem si ga sposodil. Če bi ga spisal sam ne bi bil tako "prijazen" do gamadi ki se ji reče policija. Solo • 31 minutes ago • edited Gorenakov namen je zbujati prizanesljivost in simpatije do policije, ampak policaji si naše prizanesljivosti in simpatij ne zaslužijo. Zakaj? Prvič zato, ker komunističnim banditom na oblasti pomagajo preplavljati Slovenijo z ilegalnimi afro-arabskimi migrant. Namesto, da bi jih obravnavali kot kriminalce (kar tudi so), jih taksirajo do azilnih domov in poskrbijo za njihovo maksimalno udobje in prvoklasno oskrbo - na davkoplačevalske stroške seveda. Čeprav vsi (vključno s policijo) dobro vemo, da ne gre za nikakršne "uboge begunce, ženske in otroke", ampak da 95% migrantov sestavljajo mladi moški vojaške starosti (18 do 40 let), povečini islamisti, kriminalci, teroristi, posiljevalci, roparji in morilci, pa policija pri tem miži na obe očesi in se na veliko spreneveda. Policija tako ne opravlja svojega temeljnega poslanstva, za katerega jo plačujemo - varovanje reda, zakonitosti in varnosti državljanov - ampak prav nasprotno: Slovenijo in Slovence pospešeno spravlja v stanje permanentnega kriminala, kaosa in vojnega stanja, ki ga s seboj prinaša masa uvoženih militantnih džihadistov, barbarov in primitivcev, ki odkrito sovražijo bele Evropejce in našo kulturo. In kot drugo si policisti ne zaslužijo naših simpatij, ker so hinavci z dvojnimi merili. Ilegalnim migrantom namreč gledajo skozi prste - celo v primerih, ko jih zalotijo pri samem kriminalnem dejanju, pa migrant potem izreže magično besedico "azil" - medtem ko taisti policaji svoje lastne poštene državljane, rojake in davkoplačevalce terorizirajo in strogo oglobijo za vsak najmanjši drek ali nepomemben prekršek (vožnja 5km/h prehitro po ravni pregledni cesti, neuporaba varnostnega pasu, napačno parkiranje, itd). Po zaslugi policije imamo torej dve kategoriji državljanov - na eni strani je kasta nedotakljivih, za katere zakoni ne veljajo (migranti, cigani, čefurji in udbomafijski plenillski politiki ala Zorangutan Mafijanković), na drugi strani je pa brezpravna raja tlačenih slovenskih davkoplačevalcev, ki vse to drago plača. Dokler bo tako in dokler bo policija (komunistična milica) zgolj represivni organ in podaljšana roka genocidne antislovenske jugo-boljševistične zločinske bande - katerih edini cilj je ropati, tlačiti, terorizirati in končno iztrebiti Slovence - si naših simpatij gotovo ne zasluži, pa če policaj (miličnik) Gorenak še tako milo naklada in sadi rožice.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

To je ustavna sodnica, ki zdaj prva odloča o Magni Steyr. Doma pa je iz Murske Sobote!