objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Sreda, 21. junij 2017 ob 06:30

Smrt Gašperja Tiča. Kvazi liberalni mediji sami stigmatizirajo gejevsko sceno, ker si o tem ne upajo poročati.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Zadnja fotografija Gašperja Tiča, s pevko Neisho in frizerko Anito. Večer pred smrtjo, bistro As.
Iz poročanja večinskih (MSM) medijev ob tragični smrti znanega igralca Gašperja Tiča je tudi razvidno, da slovenski kvazi liberalni mediji (in novinarji) sami stigmatizirajo slovensko gejevsko sceno in jo potiskajo v geto, ker si o tem ne upajo (pošteno) poročati. To pa očitno moti tudi številne pripadnike te scene.
Bilo je tudi samo še vprašanje časa, kdaj se bo spet tragikomično oglasilo Društvo novinarjev Slovenije in zapisalo "poziv k odgovornemu poročanju ob smrti igralca Gašperja Tiča". Ta poziv si lahko preberete tukaj. Tako prihaja do bizarne, celo patološke situacije: isti novinarji dopoldne nekako poročajo o smrti Gašperja Tiča, popoldne pa na sedežu DNS sprejemajo pozive, da se o tem (praktično) ne sme poročati?!
No, tokrat je prišlo tudi do javnega obračunavanja - na Twitterju, med Suzano Lovec, novinarko in urednico na Pop TV, in Miho Plementašem, urednikom na Pop TV, kako se sme in kako se ne sme poročati o smrti Gašperja Tiča. Prva deli moralne lekcije, drugi pa ji očita, da "se kurči, plača pa je, anede ..."
Iz poziva Društva novinarjev Slovenije sicer izhaja, če prav razumemo, da naj bi bilo v javnem interesu, da mediji zavestno zamolčijo ključne olajševalne okoliščine v korist osumljenega storilca, če so te neprijetne za žrtev, v tem primeru za Gašperja Tiča?!
Mediji sicer o okoliščinah smrti Gašperja Tiča in domnevnem storilcu Stefanu Cakiću še vedno poročajo prejkone enostransko. Tako so praktično vsi razen Nove24TV "zamolčali" novo razkritje, da je Cakić že dve leti pripadnik znamenite francoske tujske legije. Trenutno naj bi bil doma na daljšem dopustu, menda zaradi bolezni svoje mame. Po pripovedovanju znancev naj Cakić ne bi bil istospolno usmerjen. Je pa za boljše poznavalce medijske scene kar precej zanimivo, zakaj tokrat - pravzaprav razmeroma kar podrobno - o tem primeru intenzivno poroča časnik Dnevnik. Še največ pa je doslej o Cakiću razkril tednik Reporter.
Zelo nenavadno je tudi, da nihče od novinarjev večinskih medijev nič ne vpraša Gorazda Fišerja, odvetnika Stefana Cakića, kako se bo Cakić, ki mu je sodišče odredilo pripor, zagovarjal, kakšna je Cakićeva različica prijateljevanja z Gašperjem Tičem, dogajanja na usodno noč na Trubarjevi ulici in podobno?!

VBOD V SRCE DRUŽBENE ELITE

No, zaradi nenadne krite smrti igralca Gašperja Tiča, ki se je pred kratkim preselil iz Kopra v Ljubljano, pa naj bi med elitno ljubljansko gejevsko sceno, močno povezano tudi s politiko, dobesedno vrelo. Zgodil naj bi se, kot pravijo eni, "vbod v samo srce družbene elite" ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
gašper tič Smrt Gašperja Tiča neisha Frizerka Anita Ljubljanski bistro As Stefan Cakić Tujska legija Gorazd Fišer Časopis Dnevnik društvo novinarjev slovenije pop tv Miha Plementaš Suzana Lovec Twitter nova24tv reporter

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Janez Kepic-Kern

2019-10-15 18:28:35


O KPS STALINISTIČNEM STRATEGU dr. D. - ZA PREVZEM OBLASTI . Pričevanje: leta cca 1973. sem kot ob delu šolajoči se in planinec pomagal nekemu oskrbniku neke sindikalne planinske koče v Kamniških - MARKIRATI neko novo planinsko pot. V tisti planinski koči sta se za par dni nastanila dva starejša gospoda - pardon "tavarišča" preko 6o let stara. Eden od njiju je bil malo znani,a realni STRATEG PREVZEMA STALINISTIČNO-KOMUNISTIČNE OBLASTI V SLOVENIJI - realni dr. D.. Ker je bilo tiste dni vreme v hribih nad Golnikom - slabo, smo se v koči - na toplem - veliko pogovarjali. Visoki starec dr. B. - je meni tedaj mlademu Janezu - pripovedoval, kako je med vojnama uvajal v politiko "žal" naše - najbolj znane KPS STALINISTE: ogromno malo znanih realnih detajlov, karakteristik stalinističnih KPS oseb - mi je - - povedal sam od sebe. Imel sem občutek, da se IZPOVEDUJE. BIL JE - globoko žalosten - glede vsega. Naslednje jutro so bilo po radiu nekaj neveselih pesmi klasika - V. VODOPIVCA. Dobro se spomnm, da mi je dr.D. rekel:"KO BI TA VODOPIVEC PIL KAJ DRUGEGA KOT - VODO, bi skladal manj žalostne - bolj VESELE PESMI. Janez - daj ugasni radio" TUDI STALIN KOMUNISTIČNA " STRATEGIJA" se je dr. D-ju - SKVARILA: NIHČE "STALIN-TITO- KARDELJ - KOMUNIZMA" - ni maral ! Naslednje leto - je visoki stalinistični starec dr. D - UMRL. Ker ima dr. B veliko čisto ok živečih potomcev, polnih podatkov - o dr. D.-ju - ne bom zapisal. Eden od njegovih sinov - je storil - samomor drugi pa večino življenja ni bil redno zaposlen. NE MI, NA PROSIM PISATI O KOMUNISTIČNO STALINSKIH POLIT STRATEGIJAH: globoko negativne so.
Henrik Stanjko

2019-10-15 17:54:13


Vsi govorite o "desnici".... A je SDS desnica? A je NSi desnica? So malo bolj desno usmerjeni levičarji. SIcer pa kakor ugotavljate, da na našem območju ni desne stranke... pa je, pa je nihče ne voli ali podpira, iz vedno enakih ali istih razlogov: ja pa ta je ta in ta, pa mu gre samo za denar, mu gre samo za oblast, pa ima ljubico, pa.... Vedno se najde nekaj. Ker Slovenci nismo za ekstreme, razen v športnih panogah seveda. Smo narod, ki potrpi in čaka.... v medčasu pa se znajdemo oziroma se poskušamo znajti po balkansko (kar smo se pač v peteklih desetletjih naučili a očitno še ne obvladamo dovolj teh spretnosti). Zato pa smo tam, kjer smo: ker nimamo že desetletja nihče ne udejanja naše narodne identitete (kulture,jezika,tredicije,...). Zakaj so nas v bivši skupni državi in tudi po svetu imeli vedno za pridne,veste,delovne, zaupanje vredne delavce in ljudi? In ne mi replicirat iz razloga, da so nas lažje molzli in vlekli za nos... Zakaj pa smo danes samo še senca tistega, kar smo enkrat bili: slovenski ponos in borbenost se je nekje izgubil... Sami neki spletni kavčni "hujskači", komentatorji in ... In ponovno mi ne replicirat, da so za to odgovorni drugi ali vodilni ali oblast.... Riti usrane! Enkrat za vselej: Janša,Mesec, Kangler,Podobnik, Kučan,.... mi je vse eno... SEM SLOVENEC in ME SKRBI ZA SLOVENIJO! In še to: še nobena diktatura ni sestopila z oblasti prostovoljno ali na volitvah. Upam, da se strinjate. In lep primer takega razmišljanja imamo v g.Požarju&co;..... Pa tudi oni imajo nekaj za bregom in delajo napake, pa ne vem kaj.... in: vseeno, nekaj naredijo in tudi veliko tvegajo... Zato pa jih veliko podpira.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Smrt Gašperja Tiča. Kvazi liberalni mediji sami stigmatizirajo gejevsko sceno, ker si o tem ne upajo poročati.