objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sobota, 24. junij 2017 ob 09:08

Pismo iz TRS. Levica, stranka Luke Mesca in Violete Tomič, ki nastaja danes, temelji na zahrbtnosti in mahinacijah.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Luka Mesec bo prvo ime združene stranke Levica. Se pa še ne ve, ali bo koordinator ali predsednik.
Danes, na posebnem kongresu v Ljubljani, se bosta stranki IDS in TRS, ki delujeta v poslanski skupini Združene levice, združili v eno stranko pod imenom Levica, kasneje pa naj bi temu imenu dodali še besedici "Eko socialisti". Tako - Levica - bodo poimenovali tudi sedanjo poslansko skupino Združene levice.
Delegati kongresa bodo danes potrdili tudi program in statut nove stranke ter izvolili vodstvo, za predsednika oziroma koordinatorja Levice pa kandidira sedanji koordinator IDS Luka Mesec. No, ali bo Luka Mesec "samo koordinator" ali "pravi predsednik" stranke, naj bi delegati kongresa odločili z glasovanjem. Mesec je torej prvo ime združene stranke pod imenom Levica, prva dama nove Levica pa postaja Violeta Tomič, predsednica stranke TRS.
Toda številni znotraj stranke TRS so očitno proti načinu združevanja, sodeč po pismu, ki ga članom TRS razpošilja Gorazd Marinček, podpredsednik Stranke TRS za organizacijo. Pismo objavljamo v celoti, Marinček pa je v njem med drugim zapisal, da so člani TRS "v združitev šli na podlagi uspeha imena Združene levice, sedaj pa se nova stranka odpoveduje temu imenu. No, vsaj to je pošteno".

				To je pismo Gorazda Marinčka članom stranke Trs (za povečavo kliknite na sliko)..<br>
			To je pismo Gorazda Marinčka članom stranke Trs (za povečavo kliknite na sliko)..

TOMIČEVA PROTI MARINČKU

Mimogrede, Violeta Tomič že zahteva izključitev Gorazda Marinčka iz stranke TRS, del vodstva stranke pa naj bi Violeto Tomič (kazensko) ovadil zaradi finančnih nepravilnosti pri volilni kampanji, kar je ugotovilo tudi računsko sodišče.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Združena levica luka mesec nova levica Violeta Tomić trs IDS Gorazd Marinček Računsko sodišče

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Pismo iz TRS. Levica, stranka Luke Mesca in Violete Tomič, ki nastaja danes, temelji na zahrbtnosti in mahinacijah.