objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Ponedeljek, 26. junij 2017 ob 06:44

Mamila, tujska legija, pritiski na medije. Od smrti Gašperja Tiča je minilo teden dni, država pa še vedno molči.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Ljubljanska policija še vedno molči o okoliščinah brutalne smrti znanega igralca Gašperja Tiča.
Včeraj je minilo točno teden dni, odkar so v stanovanju na Trubarjevi ulici v Ljubljani našli mrtvega in večkrat zabodenega igralca Gašperja Tiča, prijeli domnevnega morilca Stefana Cakića, javnost je šokirana, policija pa se je zavila v molk.
Država molči in tudi tako se ponavlja afera Baričevič: če je, spomnimo, policija že naslednji dan po razvpitem umoru direktorja ljubljanskega Kemijskega inštituta Janka Jamnika sklicala tiskovno konferenco ter medijem in javnosti pojasnila vsaj nekatere okoliščine skrivnostnega uboja, v primeru nasilne smrti Gašperja Tiča počne podobno kot med afero Baričevič - molči. Takrat je policija prvo tiskovno konferenco sklicala šele po dvanajstih dnevih, in še takrat zaradi hudega pritiska javnosti in medijev. Zdaj pa kaže, da po brutalnem umoru Gašperja Tiča tiskovne konference ljubljanske policije niti po dvanajstih dnevih še ne bo - če sploh kdaj bo.
Namesto tega so se zvrstili pritiski na medije, naj se o smrti in življenju Gašperja Tiča poroča pristransko oziroma, še bolje, naj se o tem sploh ne poroča. Takšna navodila medijem zdaj dajejo celo vodstva gledališč, toda pozor, večina medijev je res prenehala poročati. Vrhunec medijske perverznosti so si privoščili pri tedniku Mladina. Pokojnega Gašperja Tiča so dali na naslovnico, od drugih medijev pa zahtevajo, naj ne poročajo o njem. Zato pa je špekulacij, kaj se je dogajalo tiste usodne noči znotraj Tičevega stanovanja v samem srcu Ljubljane, vedno več, kopica okoliščin brutalne igralčeve smrti pa (p)ostaja tudi vedno bolj skrivnostnih.
Med drugim: 
* 20-letni storilec Stefan Cakić je v ljubljanskem priporu na Povšetovi ulici, pred preiskovalno sodnico se je zagovarjal z molkom. Bil naj bi v šoku. Njegov odvetnik je Gorazd Fišer, nekdanji državni tožilec, ki velja za zelo dobrega odvetnika za kazenske zadeve. Tudi on novinarjem uradno ne daje izjav.
* Informacije o tem, da naj bi bil Cakić pripadnik francoske tujske legije, je avtorju teh vrstic potrdil vir, ki je to informacijo izvedel iz kroga Cakićevih prijateljev. Isti vir je potrdil tudi govorice, da naj bi Stefan Cakić občasno "dilal drogo". Uradno pa Cakićeva pripadnost tujski legiji (še) ni potrjena. No, dve leti službovanja pri tujski legiji bi vsekakor lahko bili odgovor na to, kako je Cakiću, če držijo informacije, da naj bi Tič prvi pograbil z nož, in kljub temu, da naj bi bil Cakić omamljen, uspelo fizično obvladati igralca ter ga večkrat zabosti do smrti.
* Po navedbah istih virov sta se Gašper Tič in Stefan Cakić poznala, do igralčeve brutalne smrti naj bi bila skupaj trikrat. Tisto nedeljo - tretjič.
* Ko je prišlo do krute smrti Gašperja Tiča, naj bi bil Cakić omamljen z GHB, imenovanim tudi droga za posilstvo, pri Tiču pa naj bi našli sledove alkohola, kokaina in kamagre. Gre za neke vrste cenejšo viagro, ki jo je mogoče dobiti brez recepta. Cakić naj bi se sicer iz omamljenosti prebudil med spolno zlorabo. In še preden je poklical policijo, naj bi po telefonu govoril z očetom ter mu povedal, kaj se je zgodilo.
* Tudi sicer naj bi policija v stanovanju Gašperja Tiča našla precej kokaina.

JAVNI DENAR: 3,4 MILIJONA EVROV ZA MLADE ZMAJE ...

* Precej zanimive pa so tudi nekatere "druge okoliščine": kaj se dogaja pri zavodu Mladi zmaji (društvo Čamac), kjer so od ljubljanske mestne občine oziroma župana Zorana Jankovića v zadnjih osmih letih prejeli kar 3,4 milijona evrov (vir: Erar - KPK)! Mesečno tako dobivajo od 7 tisoč do 177 tisoč evrov. In kako je mogoče, da je Stefan Cakić, kot ugotavlja Jože Biščak, novinar tednika Reporter, prišel - po dveh letih - iz tujske legije ter nenadoma postal "zvezdnik" Mladih zmajev in društva Čamac, o katerem je letos marca pisalo tudi Delo?! Nekateri mediji so že celo namigovali, da naj bi se del javnega denarja ljubljanske mestne občine prek društva Mladi zmaji pretakal v promet z mamili.

... IN 425 TISOČ EVROV ZA PODJETJE TIČI, D. O. O.

* Tudi pokojni Gašper Tič je zaslužil odlično, prek podjetja Tiči, storitve na področju kulture, d. o. o. Bil je zaposlen v Mestnem gledališču ljubljanskem (MGL) ter polovični lastnik podjetja Tiči, d. o. o., (druga polovična lastnica družbe je njegova nekdanja soproga Nataša Tič Ralijan, sicer samozaposlena v kulturi), ki je od leta 2005, ko je bilo podjetje ustanovljeno, zabeležilo skoraj milijon evrov prihodkov, od tega nekaj več kot 425 tisoč evrov davkoplačevalskega denarja. Največ od RTV Slovenija -174 tisoč evrov.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
gašper tič Smrt Gašperja Tiča policija Stefan Cakić Mestno gledališče ljubljansko Tiči doo Mladi zmaji mestna občina ljubljana zoran janković Gorazd Fišer Erar Komisija za preprečevanje korpcije Nataša Tič Raljan Jože Biščak reporter mladina Tujska legija kemijski inštitut janko jamnik Afera Baričevič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Janez Kepic-Kern

2019-10-18 16:26:05


"PRAVNICA-PREŠUŠTNICA" SLOVENSKI PRAVNIKI, NJIH morebitna "PREŠUŠTVA", NJIH ZVESTOBA "ZAKONSKIM" ZAVEZAM itd.?! Osebno pričevanje: Janez KEPIC-KERN. - sem bil več desetletij tudi - zelo aktiven-vsak vikend - družabni ok, zaželen PLESALEC. SPODAJ PODAJAM RESNIČNO ZGODBO O MOJI NAJBOLJŠI SOPLESALKI - "PRAVNICI" Ne rečem, da vsem, a pri visokem procentu že takointako "strokovno precej skromnih" slovenskih pravnikov - se zdi - ŠTUDIJ PRAVA NAREDI "IRACIONALNE NJIH VREDNOTE.. Se zdi - vsaj pri nekaterih. - vsem beročim in ostalim - PRIPOROČAM VELIKO MERO OSEBNE PREVIDNOSTI predno se navežete kak bolj resnen, osebni stik s katerimkli, katerokoli PRAVNICO, PRAVNIKOM - šolanim na naših slovenskih pravnih šolah. Ne posplošujem, ampak - spodnji primer je 1000% verodostojen. Moja, v začetku naključna znanka "pravnica ELENA" - res izjemno dobra solo in v paru plesalka iz LJUBLJANE iz ugledne številčne premožne in dobro situirane meščanske družine, z družinskim stanovanjem prav blizu ex PRAVNE FAKULTETE JE BILA V 1970., 1980, 1990 - do leta 2010 ena najbolj "impozantnih" žensk - v Ljubljani - kot npr - znana Sophia LOREN ali sedaj MELANIA TRUMP. Ni delala kot pravnica - pač pa v turizmu. Toplo, bujno, skladno postavno - ELENO - IMPOZANTNO ŽENSKO, s kakršno se moški - lahko - "postavlja - pred drugimi moškimi in v družbi si je zaželel imeti za SVOJO ŽENO - eden najbolj priznanih ZDRAVNIKOV - v LJ. In? Ni bilo težav: IMPOZANTNA ELENA - praktičnega razmišljanja - se je poročila z njim. Takoj je rodila otroka - lepo skrbela zanj. Vse pa se je zapletlo, ko je IMPOZANTNA - ELENA - začela delati v turizmu. Z leti je namreč IMPOZANTNA ELENA - postajala še bolj lepo, skladno bujna, samostojna vedra in družabna, predmet poželenja -vseh moških. Tudi sama se je spremenila v veliko - "ljubiteljico moških" - tudi v praksi. To je seveda povzročilo težave v njenem zakonu - s tistm ok, a nič družabnim zdravnikom. Ampak ! Pravnica ELENA - ni nič komplicirala. Rekla je: "POSLUŠAJ - MOŽ ! Jaz poročila s teboj - sem se. Ampak: ZVESTOBE - TI PA NISEM OBLJUBILA" Čisto zares je tako rekla: sem bil zraven, ko je to "veličastno" ex možu- oznanila po telefonu. Seveda je sledila LOČITEV, ki je trajala cca 20 let, delitev premoženja itd. - s čimer se IMPOZANTBNA Elena niti najmanj ni obremenjevala, saj ji še zdaj pri nje 60 letih - ne manjka - občudovalcev, ljubčkov itd. Le nje ex MOŽ , OK ZDRAVNIH - nikakor ne more doumeti. kako je ŽENSKA - PRAVNICA - lahko ? Takšna. L.R. Ex ok knjižničar, ok družabni plesalec itd. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA P.s. Zgodba je - absolutno - resnična. ELENA - je nezlobna, nekaznova, prijetna, le skrajno egocentrična oseba. PRAVNICA. Zdaj ivi samostojno obkrožena z množico občudovalcev. privlačna. PRAVNCA. Pač. Kdo bi razumel - slovenske PRAVNIKE? Da niti ne govorim o - "PRAVNICAH"
borut rojc

2019-10-18 11:44:07


Cigan se bo pritožil in višje sodišče zadevo z lahkoto obrne njemu v prid glede zadeve ,, Lekarna Bitenc,, Dvomim sicer, v Šiški se gradi nov trgovski center, katerega je ta isti cigan nekoč onemogočal pri gradnji in bo tam pač zdaj postavil eno od izpostav svojih lekarn...Pravo, kar sem spoznal na lastni koži in vse pišem na podlagi osebnih izkušenj, je v Sloveniji hudo raztegljiva zadeva, ki se od posameznika do posameznika tretira drugače. V tem pogledu se moramo nekateri sodno boriti proti izvedensko dokazanim dementnim tožnikom,piscem oporok in celo pokojnikom. Tudi ti imajo po mnenju višjega sodišča, lahko svetle trenutke in operirajo na polno. Norö! ...Uničenega zdravja in življenja v desetletju sodnih bojev s kriminalci in prevaranti, ne bo nihče povrnil. Tega slovenski pravosodni sistem, ne bo zaznal še naslednjih sto let. Morda bom, vsaj jaz, do konca življenja dočakal, da bo kdo od tzv. sodnikov globoke države,ki načrtno uničujejo življenja in krojijo usode ljudi, kazensko odgovarjal. Čeprav, glede na komike, luzerje in bleferje, ki jih globoka država nastavlja na oblast, nimam upanja na to. Preveč so zjebani v glavo, da bi razni Kordiši, Korčetke, Mesci in podobni jebivetri, sploh vedeli, za kaj gre...Dokler bo tako in s takšnimi ljudmi v sodstvu, imajo kriminalci avtocesto po vsej poti svojih hudodelstev. Izgubljena človeška življenja, pa toliko pomebna v luči zasledovanja njihovih bolnih interesov, kot povožena divjad ob cesti.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Mamila, tujska legija, pritiski na medije. Od smrti Gašperja Tiča je minilo teden dni, država pa še vedno molči.