objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Torek, 4. julij 2017 ob 06:55

Po takšnem intervjuju z Radom Pezdirjem bi morala grmeti vsa država, toda ni(č). Zaslišan sem bil pa jaz.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Rado Pezdir in Jože Možina med nedeljskim intervjujem na TVS, kjer je Pezdir dokazal udbomafijo.
Intervjuji na slovenskih televizijah ne sodijo med ravno najbolj gledane oddaje. Pa ne samo v primerjavi z resničnostnimi šovi. Razlogov je zagotovo več, dva pa sta glavna: pri nas še nimamo prave tradicije "talk showov" (pogovornih oddaj) in voditelji oddaj so - praviloma - temu primerno leseni, dolgočasni in prežeti s samocenzuro.
Tudi jaz ne bi gledal nedeljskega intervjuja Jožeta Možine z Radom Pezdirjem (prvi program TV Slovenija), če me ne bi tik pred začetkom oddaje prek Twitterja na to opomnil Žiga Turk. Tovrstne intervjuje si namreč kasneje ogledam na "kompu" ali mobilnem telefonu.
Z Radom Pezdirjem se poznava že dlje časa. Osebno sem ga spoznal malo pred tem, ko je postal tako popularen, da bi njegova politična stranka, če bi jo ustanovil, na volitvah gladko zmagala - čez 30 odstotkov. Namesto tega je Pezdir kot eden od liberalnih ideologov pristal v Virantovi Državljanski listi. Kako se je tam zaključilo, vemo. Rado Pezdir je še vedno profesor ekonomije, piše za tednik Reporter in je sodelavec parlamentarne komisije, ki pod vodstvom poslanca SDS Anžeta Logarja preiskuje bančno luknjo. Za sodelavca te komisije je Pezdirja angažirala Nova Slovenija.
Še to. Pred dvema letoma je "malo manjkalo", da bi s Pezdirjem morda skupaj naredila en tak liberalni medij. Pred kratkim sva bila na kavi v ljubljanskem Maxiju, tokrat pa na ekranu ugledam nekoliko drugačnega Pezdirja: elegantno urejena frizura, primerna obleka in skrivnostni cinični nasmešek na obrazu, ki je - med drugim - izdajal intelektualno zadovoljstvo.

OD KAVČIČA PREK KUČANA DO TOŽILCA HARIJA FURLANA

Možina je napovedal "šokantni" intervju, ki bo "pretresel". In je res. Pezdir je hladnokrvno, s tistim skrivnostnim ciničnim nasmeškom na obrazu, kot je kasneje iz Londona tvitnil Tomaž Štih (kot Libertarec), njegov nekdanji kolega iz Državljanske liste, "dokazal udobomafijo". Pa ne v Reporterju (kjer je bilo nekaj teh dokumentov sicer že objavljenih), ampak na državni televiziji. Če povzamemo na kratko: Pezdir je elokventno in vsakomur razumljivo, še zlasti pretežno starejši publiki RTV Slovenija, tudi z nekaj dokumenti, ki jih je v kamero sproti kazal Možina, razkrival šokantne in pretresljive podatke iz slovenske paralelne ali mafijske ekonomije pod trdim vodstvom partije in Udbe. Del te paralelne mafijske ekonomije je preživel do danes, vključno s kapitalom in akterji, ki so ga spravljali na varno v tujino in danes z njim tudi razpolagajo. Med imeni, ki jih je dokumentirano omenil Pezdir, so najbolj atraktivni pokojni vodilni pripadnik Službe državne varnosti in bankir Niko Kavčič, Milan Kučan in vodja specializiranega državnega tožilstva Harij Furlan. Povedano in pokazano je bilo ravno toliko, kolikor je to mogoče med televizijsko oddajo, dolgo 45 minut.

POGOSTO VPRAŠANJE ZA PEZDIRJA IN OMERZO

Pezdir je moral Možini odgovoriti tudi na vprašanje, zakaj to počne (namreč: zakaj razkriva zgodovino slovenske paralelne mafijske države)?
"Zato, ker bi rad vedel," odgovarja Rado Pezdir.
In zanimivo, podobno vprašanje večkrat postavljajo tudi mojemu prijatelju Igorju Omerzi. Zakaj, za božjo voljo, brska po arhivskih dokumentih in državnih arhivih?! Verjetno sta Pezdir in Omerza edina publicista in raziskovalca v razvitem svetu, ki ju to sprašujejo. Res čudna država!
Toda po takšnem intervjuju bi morala (za)grmeti vsa država., vendar se ni zgodilo nič. Nekaj redkih medijev (Reporter, Finance) je intervju s Pezdirjem omenilo, na družbenih omrežjih so začeli orkestrirano sesuvati Pezdirja in Možino (prvemu so metali naprej, da je začasno zaposlil svojo ženo Ano v kabinetu nekdanjega ministra za finance Janeza Šušteršiča), pojavili pa so se tudi namigi, da naj bi intervju nastal na podlagi dokumentov, menda ukradenih iz stanovanja pokojnega Nika Kavčiča na Beethovnovi ulici v Ljubljani. Da naj bi stanovanje oropali, sem tvitnil 29. junija, dan potem, ko sem izvedel za informacijo o tem ropu, intervju pa je Možina delal že pred dvema tednoma. Je pa zanimivo, da niti o domnevnem ropu dokumentov iz stanovanja pokojnega Nika Kavčič ni poročal praktično nihče, razen mojega tvita ter zapisov Vladimirja Voduška na svoji spletni strani Topnews.si in rubrike Aleksandra Lucuja v Nedeljskem dnevniku.

PO INTERVJUJU PA NIČ:

RAZEN DA NOVINARJI VEČERA SIMPATIZIRAJO Z BANKIRJI ...

Danes od šokantnega intervjuja Rada Pezdirja in pretresljivih odkritij mineva že (prvih) 48 ur, pa nihče od vrlih slovenskih novinarjev ni še nič vprašal Milana Kučana niti Harija Furlana. Tako rekoč medijska omerta. Še huje, kot berem mariborski časopis Večer, vidim, kako "paradni novinarji" Večera (Aleš Kocjan) odkrito simpatizirajo z bankirji, ki jih zaslišuje Logarjeva komisija. Kar sicer niti ni tako neverjetno, če pogledamo, kdo je zdaj večinski lastnik Večera: Uroš Hakl, nekdanji uslužbenec sumljivega slovesa na agenciji Pristop, ki je pod lupo Nacionalnega preiskovalnega urada in državnega tožilstva (Harij Furlan?!) zaradi kaznivih dejanj pri sumljivem plasiranju denarja na podlagi tako imenovanega "pomurskega zakona" (gre za Zakon o razvojni podpori Pomurski regiji v obdobju 2010-2017), denar za nakup Večera pa naj bi Hakl, vsaj po poročanju nekaterih medijev, dobil tudi od nekdanjih vodilnih bankirjev Nove Kreditne banke Maribor.

... JAZ PA NA ZASLIŠANJE - ODLAZEK OVADIL DROZGA!

No, sem pa bil včeraj dopoldne zaslišan - jaz. Na Policijski postaji Ljubljana na Trdinovi ulici. Glede na tekst vabila (objavljen že včeraj na Twitterju) sva z odvetnikom Francijem Matozom predvidevala, da gre za kriminalistično preiskavo zoper razvpitega tajkuna Martina Odlazka, ki je leta 2015, potem ko je izgubil blagovne znamke nekdanjega Dela Revije vsem na očeh začel izdajati klonirane revije Dela Revij in storil - vsaj po mojem mnenju - doslej največjo krajo znamk in modelov v samostojni Sloveniji. Sam se bil v tej zvezi na policijo povabljen "kot oseba, ki bi lahko dala koristna obvestila o kaznivem dejanju neupravičene uporabe tuje znamke ali modela po 233. členu kazenskega zakonika". Če ne bi prišel, bi me menda "privedli"?!
Toda na zaslišanju, ki je potekalo na zahtevo državnega tožilstva (Harij Furlan?!), vodil pa ga je kriminalist Nikola Žeželj, se je izkazalo, da ne gre za kriminalistično preiskavo Martina Odlazka, ampak je Odlazek prek svojega podjetja Salomon, d. o. o., kazensko ovadil Tomaža Drozga, lastnika založniškega podjetja Adria Media (AML Ljubljana), ki ima trenutno v najemu reviji Jano in Lady. Lastnik Jane in Lady je sicer mariborski Večer (Uroš Hakl). In zakaj je tajkun Odlazek kazensko ovadil Drozga: ker naj bi Drozg iz Odlazkovih kloniranih revij Zarja in Zvezde ukradel imena in vsebino štirih rubrik ter jih uporabljal v revijah Lady in Jana. Gre pa za rubrike "Lepe kot zvezde", "Vesela družba", "Zvezdni prah" in "Prostovoljno pred poroto".
In s tem se zdaj ukvarjata ljubljanska policija in državno tožilstvo???!!!

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
rado pezdir jože možina sdv udba tv slovenija žiga turk Gregor Virant Državljanska lista Milan Kučan Niko Kavčič harij furlan Policijska uprava Ljubljana državno tožilstvo martin odlazek Salomon doo Tomaž Drozg AM Ljubljana Jana Lady Zarja zvezde večer Aleš Kocjan Uroš Hakl Pristop Tomaž Štih janez šušteršič sds nsi nova slovenija anže logar Nova kreditna banka Maribor reporter igor omerza Vladimir Vodušek Topnewssi Aleksander Lucu Nedeljski dnevnik Nikola Žeželj Twitter

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Tone Hribar

2019-07-22 10:24:20


Malo imam že zadosti tega sranja!! Dejte že enkrat VSE pokrast in spravit v stečaje , da bo že enkrat mir s tem svaljkanjem modelov iz ene pozicije na drugo in povsod prisotna ista agencija za izbor kadrov DUTB, SDH, DARS to je res zelo zanimivo kako se kolo sreče obrača in je naklonjeno eni in isti garnituri. Aleksandar Kešeljević in Eriko Kopač rineta Mirando Grof na DARS, kjer je zaposlena žena Kešeljevića, da bodo lahko še naprej praznili državno blagajno; koncentacija pri koritu SDH. Vrejtno gre za deal EU komisarja, ker so ga ministi SMC podprli in so na plano spuščeni mrhovinarji. Eeee Marjan Šarec postavljaš iste kadre v drugi volčji preobleki ne poneumljaj ljudi. Spoštovani raziskovalni novinarji kaj pa imenovana kandidatka Nada Drobne Popovič je zagotovila vse ustrezne razpisne pogoje ob imenovanju - predvsem ali ima večletne vodstvene izkušnje na podobnih delovnih mestih, na kakšen način je bila imenovana za vodjo oddelka upravljanja vseh kapitalskih naložb v SDH pred imenovanjem za članico SDH in kolikšen čas je navedeno delo upravljala. Enako velja tudi za Pirca in Runjaka. Jasno je da sta bila postavljena s strani prejšnjih vlade in je potrebno preveriti tudi njuno ustreznost pogojev. Logično je da vsaka vlada zamenja vodstvo teh državnih funkcij in ali so v preteklih menjavah tudi izplačevali take odpravnine, kot sta jo dobila ta dva. Spoštovani imenovana kandidatka Nada Drobne Popovič je en velika lisica ne bodite takon naivni naj bi bila tesna prijateljica Mateja Runjaka oba prej iz DZL to je vse splošno znano pa ji je sedaj hudo, ker ni več avteka, da bi se lahko furala na seanse z Runčijem, da bi jo lahko Runko rukal. Mogoče sta dobila premalo odpravnine in je razpadel trojček - vlakec Pirc, Runko in Drobne z velikimi plani lačen državnega denarja. Pric se je priklopil na vagon DUTB d.d. sedaj je potebno še ostale aktivirat, da se pelje karavana naprej. Ženščina naj bi kao zagotovila vse ustrezne razpisne pogoje ob takratnem imenovanju - predvsem vprašljive so njene večletne vodstvene izkušnje na podobnih delovnih mestih. Preverite na kakšen način je bila imenovana za takratno vodjo oddelka upravljanja vseh kapitalskih naložb v SDH pred imenovanjem za članico SDH in kolikšen čas je navedeno delo upravljala. Gospa je bila izbrana za članico SDH tu govorimo o mednarodnem razpisu s čim je uspela prepričati kadrovsko agencijo in NZ, kje je njen in put oz. prednost pred vsemi, ki jih ni bilo malo po poročanju medijev. Govori se da naj bi visoko leteča ženščina pripadala še pred časom kvoti DL pred SDH v času agencije AUKN, kjer je delovala, kot vršilka dolžnosti članice uprave AUKN v letu 2012 - cca. dva meseca nato je bila hito zamenjana. In sedaj se kiti, da je tata mata v smisli kakšne dobre izkušnje ima ravno primerna za DARS. Primerjajte njena leta vezano na pogoje primerljivih delovnih izkušenj - dobro bi bilo videti vse predhodnje razpise. Govori se, da naj bi se izobraževala na Jambrekovem faksu pred tem naj bi imela izobrazbo s področja organizacije v Kranju, magisterij na FDŠ. Ali je to primerljivo z mednarodnim razpisom, financami ali pravom, ki sta temeljni vedi potrebni za korporativno upravljanje po načelih OECD ocenite sami ter izkušnje s področja upravljanja katerih koli kapitalskih naložb ali primerljivih podjetji, kaj šele večim miljardami naložb. Ta pa se JE ukvarjala ali je bil avtoček Pirca in Runjaka prepoceni takrat prodan; škoda da ga ni potem sama prodala saj je bila poleg zdrah pa dolgega opravljivega gobca; neuka natakarica, ki je baje stregla kave. Ali ima nova uprava res prave izkušnje ali so njihove izkušnje iz finančne industrije , v primerjavi s tistimi, ki upravljajo sklade podobne velikosti, limitirajoče proti nič. V igri pa je bilo več milijard evro. Za te ljudi v preteklih obdobjih ni bil objavljen noben strokovni članek, da bi ljudje sploh vedeli kako razmišljajo. V času takratnega delovanja Runjaka ravno tako predstavnika DL naj bi napredovala na delovno mesto vodje oddelka upravljanja vseh kapitalskih naložbv SDH ali je bil za to potreben razpis ali ne ocenite sami – morda bi bil potreben že zaradi davkoplačevalcev ali pač ne. Kajti tukaj naj bi šlo za kadrovanjena na naj oodgovornejša mesta v državni novo nastali pravni družbi SDH. Ali je šlo pri kadrovanju za uporabo metod golih dejstev in je bila enostavno postavljena na mesto vodje. V kratkem istem obdobju je bila ta oseba imenovana v nadzorne svete podjetij jasno v času mandata Runkarja. No in te ključne kadre z mednarodnim razpisom nam je davkoplačevalcem pomagala izbrati kadrovska agencija, kot je bilo povedano na TV poročilih – Ampro Adria d.o.o. na Prešernovi v Ljubljani – direktor agencije Marko Malkar že napol plešast in znerviran opijanjen bivši zaposlenec na Ameriške ambasade. Član Ameriške gospodarske zbornice v Sloveniji - AmCham je tudi firma Amrop Adria, ki je »kadrovsko svetovala« nadzornemu svetu državnega SDH pri izbiri uprave SDH. Zanjo dela Milena Pervanje. Večina nadzornikov državnega SDH, uprave SDH in Milena Pervanje, je povezanih z zasebnim društvom Boruta Jamnika, ZNS. Direktorica te firme je Milena Pervanje, ki je tudi dolgoletna predavateljica na popolnoma zasebnem društvu Združenju nadzornikov Slovenije ZNS, kjer je predsednik Borut Jamnik. Za to »kadrovsko svetovanje pri imenovanju članov uprave državnega SDH« je firma Milene Pervanje, od državnega SDH prejela nakazilo 24.400 EUR davkoplačevalskega denarja. V imenu nadzornega sveta so v Amrop Adria »strokovno izbrali upravo državnega SDH«, v zasedbi Marko Jazbec, Anja Strojin Štampar in Nada Drobne Popovič. Najmanj Štamparjeva in Jazbec sta prijatelja in dolgoletna člana zasebnega Jamnikovega društva ZNS. Ko so bili ti člani uprave SDH imenovani, so z firmo Amrop Adria, kjer dela predavateljica na zasebnem Jamnikovem društvu ZNS, nemudoma sklenili še eno svetovalno pogodbo in jim za svetovanje, plačali še 24.400 EUR davkoplačevalskega denarja. Tako so člani uprave državnega SDH, firmi Amrop Adria ki je v AmCham in Mileni Pervanje iz popolnoma zasebnega Jamnikovega društva ZNS naj bi vrnili uslugo za podporo pri imenovanju. Za to interesno trgovanje so uporabili davkoplačevalski denar. Borut Jamnik je s pomočjo Milene Pervanja, ki je predavateljica na zasebnem Jamnikovem društvu ZNS, kontroliral strokovni postopek imenovanja uprave SDH. Milena Pervanje je v imenu nadzornega sveta državnega SDH ocenila prijavljene kandidate in izdelala predlog za imenovanje članov uprave SDH. Prijavljene kandidate, ki nimajo certifikata Jamnikovega zasebnega društva ZNS, kjer tudi sama osebno predava, je izločila iz postopka izbora, oziroma jih je slabše ocenila. Tako je Borut Jamnik preko Milene Pervanje, ki predava na njegovem zasebnem društvu ZNS, uspel postaviti Jazbeca in Štamparjevo v upravo državnega SDH. Tam ta dva postavljata nadzornike v vse firme v državni lasti. Tudi v NLB in Luko Koper. No in kateri stranki pripada Borut Jamnik, ki kadruje očitno v vsaki vladi – kdo je pravzaprav ta oseba drugo članico uprave pa povezujejo mediji ravno s tem človekom.
borut rojc

2019-07-22 07:08:45


Aneksi kriminalnih združb pri gradbenih poslih, to je to, kar poganja mafijski ustroj države. Svoje , s prirejenimi javnimi razpis,i naredi prav od teh razbojnikov nastavljena vlada in sklepni račun se tako izide... Pri sosedih gradijo Kitajci in to pred vsemi roki, pri nas ima večje reference od tujcev murgelsko gradbeno podjetje Grep, čeprav poseduje le samokolnico in dve vreči cementa. Od klovna in zmešane plagiatorke na ministrstvu za infrastrukturo, res ni pričakovati, da bi se zadeve v tem pogledu uredile, ker potem niti njiju ne bilo tam...Razumem tudi Damjana in njegove nerazumljive umotvore, očitno pogojene z neko boleznijo, da besed ne izogavarja, pač pa mu nekontrolirano letijo iz ust. Človek bi se rad primaknil k bogato obloženi mizi gradbene mafije. Ne razumem pa teze spoštovanega gospoda Duhovnika, ki se je v boju s prevarntom Lebnom in njegovimi pomagači pri zlatem tiru, odločno postavil na stran razuma in zdrave logike, torej proti tem, nad katerimi se klovn še posebno navdušuje. ..Na koncu se torej zaradi manjkajoče vejice , razveljavljajo razpisi, po katerih se posel dodeli najcenejšim izvajalcem in dodeli jebivetrom tipa Petrič, Škrabec & co. katerih kriminalne rabote so vedno najmanj dvakratnik najugodnejšega izvajalca posameznih gradbenih del , ki bi kot dober gospodar tudi s takšno ceno nekaj zaslužil...Vse, kar napišem, bazira tudi na osebnih izkušnjah. Zločinski režim nam je kot družini nekaj vzel, ta sistem tega noče vrniti. Zato, da kriminalci gradijo lakirnice na rodovitni zemlji, avtoceste skozi pšenična polja ter vse mogoče ovinke po vodovarstvenih območjih pri gradnji železnice. Če bo zmanjkalo, bodo pa zlikovci spet šli v preboj in še kaj vzeli...

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Po takšnem intervjuju z Radom Pezdirjem bi morala grmeti vsa država, toda ni(č). Zaslišan sem bil pa jaz.