objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Torek, 4. julij 2017 ob 06:55

Po takšnem intervjuju z Radom Pezdirjem bi morala grmeti vsa država, toda ni(č). Zaslišan sem bil pa jaz.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Rado Pezdir in Jože Možina med nedeljskim intervjujem na TVS, kjer je Pezdir dokazal udbomafijo.
Intervjuji na slovenskih televizijah ne sodijo med ravno najbolj gledane oddaje. Pa ne samo v primerjavi z resničnostnimi šovi. Razlogov je zagotovo več, dva pa sta glavna: pri nas še nimamo prave tradicije "talk showov" (pogovornih oddaj) in voditelji oddaj so - praviloma - temu primerno leseni, dolgočasni in prežeti s samocenzuro.
Tudi jaz ne bi gledal nedeljskega intervjuja Jožeta Možine z Radom Pezdirjem (prvi program TV Slovenija), če me ne bi tik pred začetkom oddaje prek Twitterja na to opomnil Žiga Turk. Tovrstne intervjuje si namreč kasneje ogledam na "kompu" ali mobilnem telefonu.
Z Radom Pezdirjem se poznava že dlje časa. Osebno sem ga spoznal malo pred tem, ko je postal tako popularen, da bi njegova politična stranka, če bi jo ustanovil, na volitvah gladko zmagala - čez 30 odstotkov. Namesto tega je Pezdir kot eden od liberalnih ideologov pristal v Virantovi Državljanski listi. Kako se je tam zaključilo, vemo. Rado Pezdir je še vedno profesor ekonomije, piše za tednik Reporter in je sodelavec parlamentarne komisije, ki pod vodstvom poslanca SDS Anžeta Logarja preiskuje bančno luknjo. Za sodelavca te komisije je Pezdirja angažirala Nova Slovenija.
Še to. Pred dvema letoma je "malo manjkalo", da bi s Pezdirjem morda skupaj naredila en tak liberalni medij. Pred kratkim sva bila na kavi v ljubljanskem Maxiju, tokrat pa na ekranu ugledam nekoliko drugačnega Pezdirja: elegantno urejena frizura, primerna obleka in skrivnostni cinični nasmešek na obrazu, ki je - med drugim - izdajal intelektualno zadovoljstvo.

OD KAVČIČA PREK KUČANA DO TOŽILCA HARIJA FURLANA

Možina je napovedal "šokantni" intervju, ki bo "pretresel". In je res. Pezdir je hladnokrvno, s tistim skrivnostnim ciničnim nasmeškom na obrazu, kot je kasneje iz Londona tvitnil Tomaž Štih (kot Libertarec), njegov nekdanji kolega iz Državljanske liste, "dokazal udobomafijo". Pa ne v Reporterju (kjer je bilo nekaj teh dokumentov sicer že objavljenih), ampak na državni televiziji. Če povzamemo na kratko: Pezdir je elokventno in vsakomur razumljivo, še zlasti pretežno starejši publiki RTV Slovenija, tudi z nekaj dokumenti, ki jih je v kamero sproti kazal Možina, razkrival šokantne in pretresljive podatke iz slovenske paralelne ali mafijske ekonomije pod trdim vodstvom partije in Udbe. Del te paralelne mafijske ekonomije je preživel do danes, vključno s kapitalom in akterji, ki so ga spravljali na varno v tujino in danes z njim tudi razpolagajo. Med imeni, ki jih je dokumentirano omenil Pezdir, so najbolj atraktivni pokojni vodilni pripadnik Službe državne varnosti in bankir Niko Kavčič, Milan Kučan in vodja specializiranega državnega tožilstva Harij Furlan. Povedano in pokazano je bilo ravno toliko, kolikor je to mogoče med televizijsko oddajo, dolgo 45 minut.

POGOSTO VPRAŠANJE ZA PEZDIRJA IN OMERZO

Pezdir je moral Možini odgovoriti tudi na vprašanje, zakaj to počne (namreč: zakaj razkriva zgodovino slovenske paralelne mafijske države)?
"Zato, ker bi rad vedel," odgovarja Rado Pezdir.
In zanimivo, podobno vprašanje večkrat postavljajo tudi mojemu prijatelju Igorju Omerzi. Zakaj, za božjo voljo, brska po arhivskih dokumentih in državnih arhivih?! Verjetno sta Pezdir in Omerza edina publicista in raziskovalca v razvitem svetu, ki ju to sprašujejo. Res čudna država!
Toda po takšnem intervjuju bi morala (za)grmeti vsa država., vendar se ni zgodilo nič. Nekaj redkih medijev (Reporter, Finance) je intervju s Pezdirjem omenilo, na družbenih omrežjih so začeli orkestrirano sesuvati Pezdirja in Možino (prvemu so metali naprej, da je začasno zaposlil svojo ženo Ano v kabinetu nekdanjega ministra za finance Janeza Šušteršiča), pojavili pa so se tudi namigi, da naj bi intervju nastal na podlagi dokumentov, menda ukradenih iz stanovanja pokojnega Nika Kavčiča na Beethovnovi ulici v Ljubljani. Da naj bi stanovanje oropali, sem tvitnil 29. junija, dan potem, ko sem izvedel za informacijo o tem ropu, intervju pa je Možina delal že pred dvema tednoma. Je pa zanimivo, da niti o domnevnem ropu dokumentov iz stanovanja pokojnega Nika Kavčič ni poročal praktično nihče, razen mojega tvita ter zapisov Vladimirja Voduška na svoji spletni strani Topnews.si in rubrike Aleksandra Lucuja v Nedeljskem dnevniku.

PO INTERVJUJU PA NIČ:

RAZEN DA NOVINARJI VEČERA SIMPATIZIRAJO Z BANKIRJI ...

Danes od šokantnega intervjuja Rada Pezdirja in pretresljivih odkritij mineva že (prvih) 48 ur, pa nihče od vrlih slovenskih novinarjev ni še nič vprašal Milana Kučana niti Harija Furlana. Tako rekoč medijska omerta. Še huje, kot berem mariborski časopis Večer, vidim, kako "paradni novinarji" Večera (Aleš Kocjan) odkrito simpatizirajo z bankirji, ki jih zaslišuje Logarjeva komisija. Kar sicer niti ni tako neverjetno, če pogledamo, kdo je zdaj večinski lastnik Večera: Uroš Hakl, nekdanji uslužbenec sumljivega slovesa na agenciji Pristop, ki je pod lupo Nacionalnega preiskovalnega urada in državnega tožilstva (Harij Furlan?!) zaradi kaznivih dejanj pri sumljivem plasiranju denarja na podlagi tako imenovanega "pomurskega zakona" (gre za Zakon o razvojni podpori Pomurski regiji v obdobju 2010-2017), denar za nakup Večera pa naj bi Hakl, vsaj po poročanju nekaterih medijev, dobil tudi od nekdanjih vodilnih bankirjev Nove Kreditne banke Maribor.

... JAZ PA NA ZASLIŠANJE - ODLAZEK OVADIL DROZGA!

No, sem pa bil včeraj dopoldne zaslišan - jaz. Na Policijski postaji Ljubljana na Trdinovi ulici. Glede na tekst vabila (objavljen že včeraj na Twitterju) sva z odvetnikom Francijem Matozom predvidevala, da gre za kriminalistično preiskavo zoper razvpitega tajkuna Martina Odlazka, ki je leta 2015, potem ko je izgubil blagovne znamke nekdanjega Dela Revije vsem na očeh začel izdajati klonirane revije Dela Revij in storil - vsaj po mojem mnenju - doslej največjo krajo znamk in modelov v samostojni Sloveniji. Sam se bil v tej zvezi na policijo povabljen "kot oseba, ki bi lahko dala koristna obvestila o kaznivem dejanju neupravičene uporabe tuje znamke ali modela po 233. členu kazenskega zakonika". Če ne bi prišel, bi me menda "privedli"?!
Toda na zaslišanju, ki je potekalo na zahtevo državnega tožilstva (Harij Furlan?!), vodil pa ga je kriminalist Nikola Žeželj, se je izkazalo, da ne gre za kriminalistično preiskavo Martina Odlazka, ampak je Odlazek prek svojega podjetja Salomon, d. o. o., kazensko ovadil Tomaža Drozga, lastnika založniškega podjetja Adria Media (AML Ljubljana), ki ima trenutno v najemu reviji Jano in Lady. Lastnik Jane in Lady je sicer mariborski Večer (Uroš Hakl). In zakaj je tajkun Odlazek kazensko ovadil Drozga: ker naj bi Drozg iz Odlazkovih kloniranih revij Zarja in Zvezde ukradel imena in vsebino štirih rubrik ter jih uporabljal v revijah Lady in Jana. Gre pa za rubrike "Lepe kot zvezde", "Vesela družba", "Zvezdni prah" in "Prostovoljno pred poroto".
In s tem se zdaj ukvarjata ljubljanska policija in državno tožilstvo???!!!
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
rado pezdir jože možina sdv udba tv slovenija žiga turk Gregor Virant Državljanska lista Milan Kučan Niko Kavčič harij furlan Policijska uprava Ljubljana državno tožilstvo martin odlazek Salomon doo Tomaž Drozg AM Ljubljana Jana Lady Zarja zvezde večer Aleš Kocjan Uroš Hakl Pristop Tomaž Štih janez šušteršič sds nsi nova slovenija anže logar Nova kreditna banka Maribor reporter igor omerza Vladimir Vodušek Topnewssi Aleksander Lucu Nedeljski dnevnik Nikola Žeželj Twitter

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Arij Slovenski

2019-11-21 16:15:56


Ženske v politiki in na mestih odločanja so garancija za propad države, družbe in nacije. Vse odkar se je začelo feministično gibanje - kot sestavni del (((kulturnega marksizma))) - in odkar so ženske dobile volilno pravico, gre z zahodno civilizacijo samo še navzdol. Če ne verjamete, naj vam navedem samo podatek, da so ženske statistično daleč najbolj zveste volivke levičarsko-liberalnih strank in da bi n.pr. v ZDA na zadnjih volitvah zmagala Hillary Clinton, če bi upoštevali samo ženske volilne glasove. Levičarstvo in socializem torej jahata predvsem na neumnosti ženskih volivk. Ženske so tudi največje zagovornice multikutli uvoza afro-arabskih in islamskih opičnjakov na Zahod, čeprav bodo v končni fazi (skupaj s pedri) prav one najbolj najebale. Samo poglejte si, kaj je Angela Merkel naredila iz Nemčije in kaj je feministična švedska vlada naredila iz Švedske... Ampak tako pač delujejo ženski možgani, ki jih ne vodi razum, ampak predvsem čustva in histerija. Ženske se požvižgajo na patriotizem in nacionalno homogeno državo, ne privlačijo jih več niti domači beli moški, ampak hrepenijo predvsem po balkanskih in črnskih obrezanih kurcih ter primitivnih barbarih, ki jih bodo vsakodnevno pretepali. Seveda so tudi izjeme in navedeno ne velja za vse ženske, velja pa žal za večino. Zadnje dni beremo o študentki, ki jo je v njeni sobi posilil maroški opičnjak. Ampak vprašajte se, zakaj je tega opičnjaka sploh povabila v svojo sobo... Kaj pa je pričakovala, da ga bo samo rajcala in potem poslala s trdim domov, kot je vajena zajebavati domače slovenske pezdete? Malo morgen. Ironija je, da je prav militantni feminizem kastriral in poženščil evropske bele moške ter jih stisnil v kot, zdaj pa se taiste feminajzarke pritožujejo, da ni v Evropi nikjer več nobenih pravih dedcev. In zdaj se hinavke še pritožujejo, češ, kje ste evropski moški, da nas branite...Fuck Off, krote neumne feminajzarske, kar ste skuhale, to pa zdaj še požrite! Muslimani dobro vedo, zakaj ženskam ne pustijo odločati o ničemer. Ker bi jim vse uničile in zagonile, in potem islam ne bi bil več edina ekspanzivna in dominantna religija na svetu, ki je uspela kolonizirati celotni arabski svet, velik del Azije in Afrike in zdaj uspešno kolonizira še Evropo - tudi po zaslugi butastih evropskih komi-feministk, ki so preneumne, da bi razumele, da bo njihova histerična vojna proti evropskim belim moškim nazadnje oz. najprej ugonobila in zasužnjila tudi njih same. Evropske feminajzarke nakladajo, da so kakor tlačene od belih moških šovinistov in patriarhije. Samo počakajte, da islamisti in črnci - ki jih tako željno vabite sem - zavladajo Evropi, pa boste videle, kaj je v resnici tlačenje, neenakopravnost in podrejenost. Vlačuge debilne prodane! Ker vas mikajo zažgani kurci afro-arabskih in balkanskih opičnjakov, in ker vam je marskistični feminizem implantiral iracionalno patološko mržnjo do evropskih belih moških, ste zato izdale, zatajile in uničile svojo lastno raso, nacijo, državo, kulturo in civilizacijo!

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Po takšnem intervjuju z Radom Pezdirjem bi morala grmeti vsa država, toda ni(č). Zaslišan sem bil pa jaz.