objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Četrtek, 6. julij 2017 ob 06:43

Težki dnevi za Colariča iz Krke in vpitje na sedežu SDH. Bomo videli, ali bo Jamniku na berglah danes uspelo?
Bojan Požar

Odpri galerijo

Jamnik je pred kratkim prestal operacijo kolena, danes pa bo jasno, ali bo tudi nadzornik Krke.
Borut Jamnik, predsednik uprave Modre zavarovalnice, je včeraj dopoldne prišepal na okroglo tribuno Nove Slovenije o pokojninski reformi v ljubljanskem Maxi klubu. Zaradi operacije kolena je trenutno še na berglah. Po nekaterih informacijah naj bi njegov nastop na klasičnem dogodku stranke NSi zlobiral Marko Pogorevc (ki naj bi tudi pred aprilsko skupščino Telekoma Slovenije, kjer Jamnik ni bil več izvoljen za člana nadzornega sveta, prepričeval vidne politike NSi, da Jamnika ne bi zamenjali, ker ima dovolj široko politično podporo), po drugi strani pa naj bi Jamniku zdaj ustrezalo, da se pojavlja kot "strokovnjak".
Toda Borut Jamnik včeraj dopoldne, kot pravijo naši viri, ni bil ravno najbolje razpoložen. Kar pa gre, mogoče ali kar verjetno, pripisati vročemu zakulisnemu dogajanju pred današnjo skupščino novomeške Krke. Danes se bo namreč videlo, ali držijo naše napovedi naših virov, da bo Jamnik postal novi član nadzornega sveta Krke, ki naj bi kasneje - po navodilih Mira Cerarja in SMC - prevzel kadrovsko operacijo zamenjave predsednika uprave Krke Jožeta Colariča. Da je Borut Jamnik skriti kandidat Slovenskega državnega holdinga za nadzornika Krke, smo prvi poročali že 26. junija, včeraj pa so naše poročanje že potrdili tudi nekateri drugi mediji.
Po zelo verjetnem scenariju bodo na današnji skupščini predčasno odpoklicali nadzornico Krke Anjo Strojin Štampar, uslužbenko SDH, namesto nje pa naj bi novi član nadzornega sveta postal Dimitrij Marjanovič, ki na SDH vodi oddelek za finančno upravljanje. Ti dve imeni sta tudi zapisani v gradivu za skupščino, danes pa naj bi predvidoma odstopila še ena nadzornica Simona Razvornik Škofič, prav tako uslužbenka SDH, in zamenjali naj bi še tretjo članico nadzornega sveta - Julijano Kristl.
Po navedbah nekaterih medijev naj bi namesto teh dveh gospa, Simone Razvornik Škofič in Julijane Kristl, nova člana nadzornega sveta postala dva "upokojena farmacevtska strokovnjaka z izkušnjami z delom v multinacionalkah, od katerih naj bi bil eden Slovenec".

DRAMA, IMENOVANA BERTONCELJ

No, to naj bi bil Andrej Bertoncelj, novopečeni član nadzornega sveta SDH, profesor Univerze na Primorskem, ki se sam rad pohvali, da je v Združenih državah Amerike delal vse prevzeme za Lek, kar pa menda, kot naj bi že ugotovili tudi na SDH, ne drži. In prav zaradi Bertonclja na SDH okoli Krke vlada prava drama. Čeprav je eksplicitno dogovorjeno, da člani nadzornega sveta SDH ne smejo kandidirati za nadzornike družb, ki jih upravlja SDH, Bertonclja na Krko forsira prav predsednik nadzornega sveta SDH Damjan Belič. Naši viri trdijo, da naj bi Belič celo s "prevaro" spravil Bertonclja med nadzornike SDH. In to tako, da naj bi šel do Mateje Vraničar Erman, ministrice za finance, in ji dejal, da mora Bertonclja predlagati za člana nadzornega sveta SDH, ker to zahteva Cerar. Za Beliča naj bi bilo sicer že znano, da se v zakulisnih pogovorih in ob pritiskih praviloma sklicuje na predsednika vlade Cerarja.
Belič in Bertoncelj zdaj zahtevata od Lidie Glavina, predsednice uprave SDH, in Nade Drobne Popovič, članice uprave SDH, naj za novega nadzornika Krke postavita Andreja Bertonclja. In menda je tudi zelo napeto in zelo glasno: po navedbah naših virov naj bi se pred dnevi med nekim pogovorom na sedežu SDH, Mala ulica 5 v Ljubljani, iz pisarne, kjer so sedeli Glavinova, Drobne Popovičeva, Belič in Bertoncelj, slišalo takšno vpitje, najglasnejši je bil Bertoncelj, da so se uslužbenke, ki delajo zunaj, spraševale, ali naj pokličejo policijo ali rešilce?!
Po naših informacijah naj bi iz SDH tudi vprašali kabinet predsednika vlade, ali ima kabinet kaj proti, če bi Jamnik postal novi član nadzornega sveta SDH. Prišel naj bi odgovor, da nimajo nič proti. Toda Jamnika "ne mara" Belič.

NAŠI TEGA NE BODO DOPUSTILI ...

Je pa za Boruta Jamnika, ki je sicer pred dvanajstimi leti že bil nadzornik Krke, nedvomno ogromno olajšanje, da njegova Modra zavarovalnica očitno le ne bo postala sestavni del Demografskega sklada, če bo do tega sklada sploh prišlo. To je avtorju teh vrstic osebno potrdil tudi eden od vodilnih politikov SMC, češ, znotraj koalicije se tega ne bomo mogli dogovoriti, viri blizu vodstva Socialnih demokratov pa pravijo, da "naši" rušenja Jamnika tudi na čelu Modre zavarovalnice - po tem, kar se je zgodilo na Telekomu Slovenije - ne bodo dopustili ...
Sicer pa naj bi SD, vsaj kar zadeva kadrovanje, prejšnji teden, citiramo vire, "prekinila vse stike" s Cerarjevo SMC. Več o tem pa jutri, ko pišemo o najnovejšem spopadu med Metko Tekavčič, dekanjo Ekonomske fakultete, in Majo Makovec Brenčič, ministrico za izobraževanje, znanost in šport, ki je prek nove novinarke Pop TV Tine Kristan in "afere dodatki" očitno že startala svojo kampanjo za predsednico države ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
borut jamnik jože colarič slovenski državni holding sdh Pred skupščino Krke krka miro cerar SMC Socialni demokrati Damjan Belič Andrej Bertoncelj lidia glavina Nada Drobne Popovič nova slovenija marko pogorevc Anja Strojin Štampar Julijana Kristl Simona Razvornik Škofič Dimitrij Marjanovič Modra zavarovalnica demografski sklad metka tekavčič ekonomska fakulteta maja makovec brenčič Tina Kristan pop tv Mateja Vranićar Erman Kabinet predsednika vlade Mala ulica 5 v Ljubljani Maxi Klub

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Janez Kepic-Kern

2019-10-15 18:28:35


O KPS STALINISTIČNEM STRATEGU dr. D. - ZA PREVZEM OBLASTI . Pričevanje: leta cca 1973. sem kot ob delu šolajoči se in planinec pomagal nekemu oskrbniku neke sindikalne planinske koče v Kamniških - MARKIRATI neko novo planinsko pot. V tisti planinski koči sta se za par dni nastanila dva starejša gospoda - pardon "tavarišča" preko 6o let stara. Eden od njiju je bil malo znani,a realni STRATEG PREVZEMA STALINISTIČNO-KOMUNISTIČNE OBLASTI V SLOVENIJI - realni dr. D.. Ker je bilo tiste dni vreme v hribih nad Golnikom - slabo, smo se v koči - na toplem - veliko pogovarjali. Visoki starec dr. B. - je meni tedaj mlademu Janezu - pripovedoval, kako je med vojnama uvajal v politiko "žal" naše - najbolj znane KPS STALINISTE: ogromno malo znanih realnih detajlov, karakteristik stalinističnih KPS oseb - mi je - - povedal sam od sebe. Imel sem občutek, da se IZPOVEDUJE. BIL JE - globoko žalosten - glede vsega. Naslednje jutro so bilo po radiu nekaj neveselih pesmi klasika - V. VODOPIVCA. Dobro se spomnm, da mi je dr.D. rekel:"KO BI TA VODOPIVEC PIL KAJ DRUGEGA KOT - VODO, bi skladal manj žalostne - bolj VESELE PESMI. Janez - daj ugasni radio" TUDI STALIN KOMUNISTIČNA " STRATEGIJA" se je dr. D-ju - SKVARILA: NIHČE "STALIN-TITO- KARDELJ - KOMUNIZMA" - ni maral ! Naslednje leto - je visoki stalinistični starec dr. D - UMRL. Ker ima dr. B veliko čisto ok živečih potomcev, polnih podatkov - o dr. D.-ju - ne bom zapisal. Eden od njegovih sinov - je storil - samomor drugi pa večino življenja ni bil redno zaposlen. NE MI, NA PROSIM PISATI O KOMUNISTIČNO STALINSKIH POLIT STRATEGIJAH: globoko negativne so.
Henrik Stanjko

2019-10-15 17:54:13


Vsi govorite o "desnici".... A je SDS desnica? A je NSi desnica? So malo bolj desno usmerjeni levičarji. SIcer pa kakor ugotavljate, da na našem območju ni desne stranke... pa je, pa je nihče ne voli ali podpira, iz vedno enakih ali istih razlogov: ja pa ta je ta in ta, pa mu gre samo za denar, mu gre samo za oblast, pa ima ljubico, pa.... Vedno se najde nekaj. Ker Slovenci nismo za ekstreme, razen v športnih panogah seveda. Smo narod, ki potrpi in čaka.... v medčasu pa se znajdemo oziroma se poskušamo znajti po balkansko (kar smo se pač v peteklih desetletjih naučili a očitno še ne obvladamo dovolj teh spretnosti). Zato pa smo tam, kjer smo: ker nimamo že desetletja nihče ne udejanja naše narodne identitete (kulture,jezika,tredicije,...). Zakaj so nas v bivši skupni državi in tudi po svetu imeli vedno za pridne,veste,delovne, zaupanje vredne delavce in ljudi? In ne mi replicirat iz razloga, da so nas lažje molzli in vlekli za nos... Zakaj pa smo danes samo še senca tistega, kar smo enkrat bili: slovenski ponos in borbenost se je nekje izgubil... Sami neki spletni kavčni "hujskači", komentatorji in ... In ponovno mi ne replicirat, da so za to odgovorni drugi ali vodilni ali oblast.... Riti usrane! Enkrat za vselej: Janša,Mesec, Kangler,Podobnik, Kučan,.... mi je vse eno... SEM SLOVENEC in ME SKRBI ZA SLOVENIJO! In še to: še nobena diktatura ni sestopila z oblasti prostovoljno ali na volitvah. Upam, da se strinjate. In lep primer takega razmišljanja imamo v g.Požarju&co;..... Pa tudi oni imajo nekaj za bregom in delajo napake, pa ne vem kaj.... in: vseeno, nekaj naredijo in tudi veliko tvegajo... Zato pa jih veliko podpira.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Težki dnevi za Colariča iz Krke in vpitje na sedežu SDH. Bomo videli, ali bo Jamniku na berglah danes uspelo?