objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Nedelja, 16. julij 2017 ob 06:31

Tajni načelni dogovor Cerar-Popovič: Gašpar Gašpar Mišič spet na čelo Luke Koper?!
Bojan Požar

Odpri galerijo

Delovno sodišče v Kopru naj bi ravno te dni GG Mišiču prisodilo 130 tisoč evrov odškodnine.
Gašpar Gašpar Mišič, nekdanji poslanec Pozitivne Slovenije, državni sekretar v kabinetu Alenke Bratušek, ko je bila še predsednica vlade, in direktor koprske komunale, naj bi kmalu spet postal predsednik uprave Luke Koper. Takšen naj bi bil vsaj po navedbah nekaterih naših virov "načelni" tajni dogovor med predsednikom vlade Mirom Cerarjem in županom Kopra Borisom Popovičem, ko je Popovič nenadoma spremenil svoje mnenje okoli referenduma o drugem tiru.
Toda eno je načelni dogovor, bo pa problem zaradi izvedbe, ocenjujejo isti viri, saj mediji in opozicija tega zagotovo ne bodo sprejeli ravno z odprtimi rokami.

ŠIBKOST MIRA CERARJA

Po drugi strani takšen dogovor ne kaže toliko na dobro pogajalsko izhodišče župana Popoviča, ampak predvsem na hudo šibkost Mira Cerarja. Zato se tudi ob tem lahko vprašamo, kako bo nekdo, ki mu Popovič z minimalnimi napori "vzame" Luko Koper (večino novih članov nadzornega sveta Luke Koper so na nedavni skupščini Luke sicer postavile stare strukture Socialnih demokratov; no, stari volivci SD so pretežno tudi volivci Borisa Popoviča), lahko suvereno ubranil novo slovensko mejo pred diplomatsko mnogo bolj spretnimi in agresivnimi Hrvati?!

GAŠPARJU GAŠPARJU MIŠIČU 130 TISOČ EVROV ODŠKODNINE?

Spomnimo. Gašpar Gašpar Mišič je Luko Koper vodil v letih 2013 in 2014, dokler ga ni - formalno zaradi, pozor, "nedelovanja uprave" razrešil nadzorni svet Luke pod vodstvom Alenke Žnidaršič Kranjc, ki so jo kot predsednico nadzornega sveta pred dobrima dvema tednoma (30. junija) odpoklicali na skupščini Luke Koper. GG Mišič je šel takrat v tožbo zaradi domnevno nezakonite razrešitve in ravno včeraj je Radio Slovenija poročal, da naj bi mu delovno sodišče v Kopru delno ugodilo v pravdi, v kateri toži Luko Koper. Sodišče naj bi mu prisodilo 130 tisoč evrov odškodnine, kar bo morala plačati - Luka Koper.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Gašpar Gašpar Mišič Boris Popovič miro cerar Socialni demokrati luka koper alenka žnidaršič kranjc Delovno sodišče v Kopru Haaška arbitraža hrvaška Alenka Bratušek Pozitivna Slovenija

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-11-21 11:34:25


Kje vse že ni bila, kar se tiče državnih institucij in gospodarskih družb pod okriljem države, v zadnjem času nastavljena Drobne-Popovičeva? Gospa precej neurejenega videza in nonšalantne, nespoštljive drže in komunikacije, je vedno prva izbira predvsem za ruski kapital neznanega izvora. ..Podobno samopašnost kot pri omenjeni gospe, zasledim pri Šarcu in Bratuškovi, kot stranskima produktoma komunizma in posledično privilegirancema režima, ki enoumje zasleduje še vedno. O bedasti Alenki tokrat ne bi, Šarec pač službo predsednika vlade dojema kot vožnjo s prestižnimi avtomobili, paradiranje z varnostniki ; tu in tam, ob vsem blefu, strese kakšno šalo iz rokava. Odkar so mu iz ne preveč bogatega besednega zaklada, črtali izraze kot klobase, krofi, kuhinja, voznja z avtomobilom, večkrat ostane brez besed sredi stavka...Kdo od nas bi kot predsednik uprave Petrola, lahko pridelal primanjklaj? Zadeve tečejo pri monopolistu na podroćju energentov, same od sebe ; verjamem, da bi tudi Jankovičevi sinovi tam postali menedžerji leta. Berločnik, ko ga tako ocenim na hitro, že na pogled ne deluje kot možakar nekih inteligenčnih presežkov, nasprotno. Tako je tudi z vsemi temi Bergerji, Mesi, Slaparji ; plesali bodo tako in toliko časa, kot jim bo naročeno. Konkretno Lovše je bil že pri poslovanju z Dinersom , itak vpleten v kriminalne rabote. Najmanj , kar lahko zapišem je, da je nesposoben in to smo občutili vsi imetniki omenjene kreditne kartice...Kresalova meni in se sprašuje, kako normalen človek ne razume, po kakšnih kriterijih je bil v Ameriki izvoljen Trump? Njo razumem. Ni normalna.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Tajni načelni dogovor Cerar-Popovič: Gašpar Gašpar Mišič spet na čelo Luke Koper?!