objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 18. julij 2017 ob 06:41

Zoran Janković posredno priznava: vseeno ga je strah, da bi prisluhi prišli v javnost.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Zoran Jankovič naj bi se ne glede na vse že odločil, da gre na prihodnje parlamentarne volitve.
Ljubljanskega župana Zorana Jankovića, ki sicer v svojem slogu vehementno trdi, da v zadevi "KPL in farmacevtka" ni storil ničesar narobe, je očitno vseeno precej strah, da bi tajni policijski prisluhi prišli v javnost. Kar je tudi posredno priznal v odzivu na nedavne izjave ministra za pravosodje Gorana Klemenčiča, ko je sporočil, da bodo prisluhi, če se bodo pojavili v javnosti, "prirejeni". Ali povedano drugače, Janković je že vnaprej napovedal, da bo tajne policijske prisluhe, če se bodo res pojavili v javnosti, označil za zmontirane, torej neresnične.
To pa potrjuje ocene naših virov, da so ravno ti policijski prisluhi lahko uničujoče usodni za nadaljnjo politično kariero ljubljanskega župana in predsednika Pozitivne Slovenije.

ZAROTA BANDE ŠTIRIH?!

Zoran Janković sicer ministra Klemenčiča, direktorja Nacionalnega preiskovalnega urada Darka Majheniča, višjo državno tožilko Blanko Žgajnar (ki naj bi, mimogrede, kmalu napredovala do statusa vrhovne državne tožilke) in dolgoletnega tesnega sodelavca Gorana Klemenčiča Darka Stareta, zdaj državnega sekretarja na ministrstvu za pravosodje, prej pa preiskovalca na Komisiji za preprečevanje korupcije in bivšega namestnika direktorja Sove, obtožuje za zaroto proti njemu - Jankoviću.

GRE PA NA VOLITVE, TO SE JE ŽE ODLOČIL

Sicer pa (naši) viri blizu Jankovića potrjujejo, da se je ne glede na vse že odločil, da bo šel na prihodnje parlamentarne volitve. Tudi njegova stranka Pozitivna Slovenija se na volitve že pripravlja. Pri tem se Janković menda zaveda, da na volitvah ne more več zmagati (interne ankete javnega mnenja, ki naj bi jih zanj delala agencija Ninamedia, naj bi mu kazale odličen rezultat v nekaterih delih Ljubljane, zunaj prestolnice - razen menda v Velenju in na Jesenicah - pa poraznega), lahko pa računa na 5 do 10 odstotkov. To naj bi, spet po njegovi oceni, zadoščalo za to, da bi lahko držal v šahu morebitno bodočo levo parlamentarno večino, saj brez njega - na podlagi te računice -.levica ne bi mogla sestaviti vlade. No, to bi lahko pomenilo, da bi Janković morda celo izsilil tudi premierski stolček ali pa vsaj diktiral sestavo vlade pod svojim neposrednim vplivom. Menda se je tudi odločil, da ne bo več ponovil napake z Alenko Bratušek, ki ga je kmalu potem, ko je postala predsednica njegove vlade in tudi njegove stranke, začela izigravati in postavljati na hladno ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Afera farmacevtka Afera KPL farmacevtka zoran janković Pozitivna Slovenija Alenka Bratušek goran klemenčič Ministrstvo za pravosodje sova Darko Stare Darko Majhenič Nacionalni preiskovalni urad npu komisija za preprečevanje korupcije Agencija Ninamedia velenje Jesenice Blanka Žgajnar

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Janez Kepic-Kern

2019-10-15 18:28:35


O KPS STALINISTIČNEM STRATEGU dr. D. - ZA PREVZEM OBLASTI . Pričevanje: leta cca 1973. sem kot ob delu šolajoči se in planinec pomagal nekemu oskrbniku neke sindikalne planinske koče v Kamniških - MARKIRATI neko novo planinsko pot. V tisti planinski koči sta se za par dni nastanila dva starejša gospoda - pardon "tavarišča" preko 6o let stara. Eden od njiju je bil malo znani,a realni STRATEG PREVZEMA STALINISTIČNO-KOMUNISTIČNE OBLASTI V SLOVENIJI - realni dr. D.. Ker je bilo tiste dni vreme v hribih nad Golnikom - slabo, smo se v koči - na toplem - veliko pogovarjali. Visoki starec dr. B. - je meni tedaj mlademu Janezu - pripovedoval, kako je med vojnama uvajal v politiko "žal" naše - najbolj znane KPS STALINISTE: ogromno malo znanih realnih detajlov, karakteristik stalinističnih KPS oseb - mi je - - povedal sam od sebe. Imel sem občutek, da se IZPOVEDUJE. BIL JE - globoko žalosten - glede vsega. Naslednje jutro so bilo po radiu nekaj neveselih pesmi klasika - V. VODOPIVCA. Dobro se spomnm, da mi je dr.D. rekel:"KO BI TA VODOPIVEC PIL KAJ DRUGEGA KOT - VODO, bi skladal manj žalostne - bolj VESELE PESMI. Janez - daj ugasni radio" TUDI STALIN KOMUNISTIČNA " STRATEGIJA" se je dr. D-ju - SKVARILA: NIHČE "STALIN-TITO- KARDELJ - KOMUNIZMA" - ni maral ! Naslednje leto - je visoki stalinistični starec dr. D - UMRL. Ker ima dr. B veliko čisto ok živečih potomcev, polnih podatkov - o dr. D.-ju - ne bom zapisal. Eden od njegovih sinov - je storil - samomor drugi pa večino življenja ni bil redno zaposlen. NE MI, NA PROSIM PISATI O KOMUNISTIČNO STALINSKIH POLIT STRATEGIJAH: globoko negativne so.
Henrik Stanjko

2019-10-15 17:54:13


Vsi govorite o "desnici".... A je SDS desnica? A je NSi desnica? So malo bolj desno usmerjeni levičarji. SIcer pa kakor ugotavljate, da na našem območju ni desne stranke... pa je, pa je nihče ne voli ali podpira, iz vedno enakih ali istih razlogov: ja pa ta je ta in ta, pa mu gre samo za denar, mu gre samo za oblast, pa ima ljubico, pa.... Vedno se najde nekaj. Ker Slovenci nismo za ekstreme, razen v športnih panogah seveda. Smo narod, ki potrpi in čaka.... v medčasu pa se znajdemo oziroma se poskušamo znajti po balkansko (kar smo se pač v peteklih desetletjih naučili a očitno še ne obvladamo dovolj teh spretnosti). Zato pa smo tam, kjer smo: ker nimamo že desetletja nihče ne udejanja naše narodne identitete (kulture,jezika,tredicije,...). Zakaj so nas v bivši skupni državi in tudi po svetu imeli vedno za pridne,veste,delovne, zaupanje vredne delavce in ljudi? In ne mi replicirat iz razloga, da so nas lažje molzli in vlekli za nos... Zakaj pa smo danes samo še senca tistega, kar smo enkrat bili: slovenski ponos in borbenost se je nekje izgubil... Sami neki spletni kavčni "hujskači", komentatorji in ... In ponovno mi ne replicirat, da so za to odgovorni drugi ali vodilni ali oblast.... Riti usrane! Enkrat za vselej: Janša,Mesec, Kangler,Podobnik, Kučan,.... mi je vse eno... SEM SLOVENEC in ME SKRBI ZA SLOVENIJO! In še to: še nobena diktatura ni sestopila z oblasti prostovoljno ali na volitvah. Upam, da se strinjate. In lep primer takega razmišljanja imamo v g.Požarju&co;..... Pa tudi oni imajo nekaj za bregom in delajo napake, pa ne vem kaj.... in: vseeno, nekaj naredijo in tudi veliko tvegajo... Zato pa jih veliko podpira.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Zoran Janković posredno priznava: vseeno ga je strah, da bi prisluhi prišli v javnost.